Dat de Zuid-Spaanse havenstad Cartagena al vanaf de 3e eeuw v.Chr. bewoond wordt, ziet u al snel aan de bezienswaardigheden in de stad. Neem een kijkje bij het Romeinse amfitheater en het Romeinse woonhuis Casa de la Fortuna, kleurrijk versierd met mozaïeken en fresco's. Of struin tijdens een vakantie in Cartagena langs de Art Deco-herenhuizen aan de Calle Mayor. Om daarna uit te waaien aan de lange Paseo del Muelle.

Havenstad van de Romeinen

Een populaire bestemming tijdens een Middellandse Zee Cruise van Kras, is de Zuid-Spaanse havenstad Cartagena. Tijdens een vakantie in Cartagena komt u overal bezienswaardigheden tegen uit de lange geschiedenis van de stad, die al in de 3e eeuw v.Chr. werd gesticht. Verschillende beschavingen hebben, dankzij de strategische ligging aan de Middellandse Zee, Cartagena bewoond en hun stempel op de stad gedrukt. Zo zit de stad vol Romeinse opgravingen, met als belangrijkste hoogtepunten het goed bewaard gebleven Romeins amfitheater en het Forum Romanum met onder andere de overblijfselen van een Romeinse tempel. Maar breng tijdens een stedentrip Cartagena ook vooral een bezoek aan het Casa de la Fortuna, een Romeins woonhuis met prachtig gekleurde fresco's en mozaïeken.

De nieuwere bezienswaardigheden van Cartagena

Niet alleen het Romeinse tijdperk, ook andere perioden uit de geschiedenis van Cartagena zijn in de stad nog altijd volop vertegenwoordigd. Struin bijvoorbeeld langs de elegante Art deco herenhuizen aan de smalle Calle Mayor naar de 19e eeuwse Basílica de la Caridad met een kenmerkende grote witte koepel. Binnen in de basiliek vindt u kleurrijke plafondschilderingen, barokke beelden en gebrandschilderde ramen. Na het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden kunt u op de lange boulevard Paseo del Muelle heerlijk uitwaaien aan de Middellandse Zee, voordat u weer aan boord gaat van het cruiseschip. Op naar Ibiza, het Italiaanse Civitavecchia, Gibraltar, Barcelona...

Verfijn uw keuze
1 vakantie Cartagena
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.