Wist u dat de oudste nog gebruikte Romeinse vuurtoren ter wereld zich in het noordwesten van Spanje bevindt? In kustplaats La Coruña om precies te zijn, waar u vanaf de Atlantische Oceaan deze 55 meter hoge Herculestoren al van verre ziet. Maar ook voor de kenmerkende galerías en andere bezienswaardigheden in het centrum kunt u bij Kras een vakantie naar La Coruña boeken. Of strijkt u liever neer op het Praia de Riazor?

Bezienswaardigheden aan de Oceaan

In het uiterste noordwesten van Spanje, niet ver van Portugal en aan de Atlantische Oceaan, ligt de Spaanse kustplaats La Coruña. Tijdens een vakantie in La Coruña kunt u de vele bezienswaardigheden van de stad ontdekken. Een stedentrip La Coruña maakt bij Kras deel uit van een cruise door Europa. Een van de eerste trekpleisters die u op weg naar La Coruña dus zult zien, is de 55 meter hoge Herculestoren. Deze 2e eeuwse vuurtoren, gelegen op een schiereiland voor de kust, is de oudste Romeinse vuurtoren ter wereld die nog in gebruik is. Wat u ook niet zal ontgaan, zijn de stranden aan de Ría de Coruña en de Atlantische Oceaan. Het Praia de Riazor bijvoorbeeld, vanwaar u tijdens een vakantie in Spanje een verfrissende duik in het heldere water kunt maken. Of flaneert u liever eerst over de kilometerslange boulevard Paseo Marítimo?

Van igrexa tot galerías

Niet alleen de trekpleisters aan zee, ook de historische bezienswaardigheden in de binnenstad zijn tijdens een vakantie in La Coruña zeker het bezoeken waard. Bewonder bijvoorbeeld de 12e eeuwse Igrexa de Santiago, zowel aan de buiten- als de binnenkant prachtig versierd met beelden en gebrandschilderde ramen. En wandel langs de kenmerkende galerías aan de Avenida de la Mariña: door glas afgesloten balkons die het symbool zijn geworden van de vissersplaats. Maar u kunt tijdens een stedentrip La Coruña ook een bezoek brengen aan een van de vele musea. Het Museo de Arte Contemporánea Gas Natural Fenosa bijvoorbeeld, met moderne kunstwerken van onder andere Colmeiro en Correa Corredoira.

Verfijn uw keuze
1 vakantie La Coruna
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.