In de Spaanse stad Mérida keert u terug naar de Romeinse Tijd. Deze Zuid-Spaanse stad ligt bezaaid met Romeinse bezienswaardigheden. Vooral het Romeinse theater is erg indrukwekkend. Hier kunt u in de zomermaanden toneelstukken bijwonen. Maar ook het Acuaducto de los Milagros (Aquaduct van Wonderen) is imposant. Ontspannen doet u tijdens een vakantie Mérida op Plaza Mayor. Met een glas tinto de verano is het goed toeven op dit sfeervolle plein.

De Romeinse bezienswaardigheden van Mérida

Tijdens een vakantie Mérida is het alsof u in de Romeinse tijd terecht bent gekomen. Mérida is een historische stad in het zuidwesten van Spanje waar allerlei Romeinse bouwwerken te bewonderen zijn. Zo kunt u in de zomermaanden plaats nemen op de tribunes van het Romeinse theater en een toneelstuk bijwonen. Of zet met de huurauto koers naar het Acuaducto de los Milagros net buiten de stad. Dit aquaduct is in goede staat gebleven en dat mag een wonder genoemd worden. De vertaling van Acuaducto de los Milagros is niet voor niks Aquaduct van Wonderen. Tijdens een fly-drive Spanje is all-in autohuur bij de reis inbegrepen. Kiest u voor een groepsreis Spanje? Dan kunt u met andere cultuurliefhebbers het Romeinse circus en oude amfitheater in Mérida bezichtigen. 

Met een wijntje op Plaza Mayor

Het kloppende hart van Mérida is Plaza Mayor. Op dit centrale plein is het goed toeven op een van de terrasjes die uitkijken op kleurrijke panden, schaduwrijke palmbomen en een fontein. Een schilderachtig decor dat u kunt bekijken onder genot van een tinto de verano (Spaanse versie van rosé). Na te proeven van Spaanse tapas is het tijd om het Huis van Mitreo te bezichtigen. In dit historische huis ontdekt u een ondergrondse zuilengang en een mozaïekstuk met afbeeldingen uit de natuur. Cultuurliefhebbers zullen ogen tekort komen. Dat komt u dankzij de Moorse paleizen en rijk versierde kerken ook in Sevilla. Deze stad bereikt u tijdens een vakantie Mérida na zo'n 2 uur rijden met de huurauto. 

Verfijn uw keuze
2 vakanties Mérida
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
57 beoordelingen Vakantie Spanje Mérida door reizigers van Kras