Smalle straatjes, een stralende zon en witte huizen met kleurrijke geraniums aan de muren. Dat is het authentieke decor in Mijas. Dit witte dorpje in Andalusië is een van de meest schilderachtige plekken van heel Spanje. Tijdens een vakantie Mijas kunt u in Mijas Pueblo op uw gemak door de straatjes struinen en het plaatje met eigen ogen bewonderen. Of zet koers naar Mijas Costa voor een zonvakantie aan de Middellandse Zee.

De schilderachtige decors van Mijas Pueblo

Een van de meest schilderachtige plekken in Spanje is het Andalusische dorpje Mijas. Het dorp bestaat uit twee kernen: Mijas Costa aan de kust en Mijas Pueblo in de bergen. Vooral Mijas Pueblo is erg bijzonder. Het witte dorpje kent een web aan kronkelige straatjes, witgekalkte huizen die versierd worden met kleurrijke geraniums. En vergeet ook de vele tapasbarretjes en kunstgalerieën niet. Dankzij de schilderachtige decors en de authenticiteit is Mijas niet voor niks geliefd bij kunstenaars. Tijdens een rondreis door Andalusië kunt u Mijas met eigen ogen bewonderen. Slenter op uw gemak door de smalle straatjes of neem tijdens de vakantie Mijas plaats bij een van de terrassen om te proeven van een glas tinto de verano (rode wijn en frisdrank).

Zonnen aan de Middellandse Zee in Mijas Costa

Bent u meer een liefhebber van zon, zee en strand? Dan moet u tijdens de vakantie Mijas in Mijas Costa zijn. Dit kustdorpje kent een zandstrand die maar liefst 12 kilometer lang is. Genoeg plek om uw handdoek neer te leggen en te luieren aan de Costa del Sol. Het diepblauwe water van de Middellandse Zee en de palmenboulevard Calle la Marina maken het vakantieplaatje compleet. Op de promenade bevinden zich vele visrestaurants waar de vangst van de dag op het menu staat. Overigens vindt u in Mijas Costa ook witte huizen, bodega's en winkels. Maar deze zijn wel minder authentiek dan in Mijas Pueblo.

Verfijn uw keuze
9 vakanties Mijas
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
282 beoordelingen Vakantie Spanje Mijas door reizigers van Kras