Single Reis Feestdagen in Andalusië

12 dagen genieten van een heerlijk klimaat, prachtige landschappen en lekkere tapas

1035s
Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
Rots van gibraltar
Aapjes
103905779_Kathedraal_Cordoba_S
Spanje.Granada.Alhambras
v
Rots van gibraltar
1035s
Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
Rots van gibraltar
Aapjes
103905779_Kathedraal_Cordoba_S
Spanje.Granada.Alhambras
8,0
IG
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Met Nederlandssprekende reisleiding
  • Inclusief entree Alhambra Granada
  • Reis boordevol hoogtepunten
  • Inclusief ontbijt én diner
8.01021
"hele leuke en mooie reis"
W VAN VEENENDAAL - december 2018
8,0
Beoordeeld door 21 reizigers van Kras
Single Reis Feestdagen in Andalusië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Rotterdam-Málaga met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Rondreis met comfortabele touringcar
• 11 nachten verblijf in de genoemde hotels (of gelijkwaardig) in een 1-persoonskamer
• Hotelverzorging op basis van ontbijt- en dinerbuffet
• Nederlandssprekende reisleiding
• Inbegrepen extra's:
- kerstdiner op 25/12 incl. huiswijn en water
• Entreekaartje Alhambra
• Het beschreven excursieprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering
• Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele optionele excursies
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Fooien
• Gebruik headset Alhambra
• Gebruik headset Sevilla
• Tijdens onze reizen wordt er steeds vaker door lokale gidsen en/of onze reisleiding gebruik gemaakt van een audio-systeem, bestaande uit oordopjes die zijn verbonden met een kleine ontvanger die om uw nek hangt. De gids en/of reisleider is dan duidelijk verstaanbaar voor iedereen, ook als u wat verder weg staat. De kosten bedragen ca. 1 tot 3 euro per dagdeel. De kosten zullen ter plaatse met u worden verrekend.
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Extra informatie

• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen
• Voor deze reis is het van belang dat u over een goede basisconditie beschikt, waarbij u afstanden kunt lopen en gemakkelijk trappen kunt nemen.
• Let op: vliegreizen zijn vaak beschikbaar tot slechts 4 weken voor vertrek, daarna niet meer. Wacht daarom niet te lang met boeken!

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Single Reis Feestdagen in Andalusië

v
+1

Vier de feestdagen onder de Spaanse zon in Andalusië. Dit zuidelijke deel is niet alleen oogverblindend mooi, maar wat cultuur en geschiedenis betreft is het misschien ook wel het meest interessante deel van Spanje. Op aangename wijze maken we kennis met de talrijke hoogtepunten. Geniet van het heerlijke klimaat, de prachtige landschappen, de temperamentvolle flamencodans, de lekkere tapas en wijnen en maken kennis met de 'los Andaluzes', de uiterst vriendelijke en trotse bevolking.

Open alle items

Dag 1 - heenreis en Málaga

Op naar Spanje! Ons vliegtuig vertrekt vanaf Rotterdam naar Málaga. Na aankomst rijden we meteen door naar het 4-sterren Hotel La Sierra nabij Antequera voor onze eerste overnachting op Spaanse bodem. Reisafstand circa 50 km.

Dag 2 - Ronda en Jerez de la Frontera

v
Bezoek aan het schitterende Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging één van de laatste stadjes was waar de moren het voor het zeggen hadden. De nauwe klinkerstraatjes in het oudste gedeelte van Ronda lichten al een tipje van de sluier op van welke moorse bouwkunst u deze reis nog volop kunt gaan genieten. Bekendste bezienswaardigheid is de Puente Nuevo, het 18e-eeuwse bouwwerk dat de 100 m diepe kloof overbrugt tussen de oude en de nieuwe stad. Ook de eerste moderne arena (1748) valt te bewonderen. Daarna rijden we door naar Jerez de la Frontera, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 3 - Jerez de la Frontera en Cádiz

v
Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
We starten met een bezoek aan het chique Jerez de la Frontera, de stad waar de sherry haar oorsprong vindt. Jerez is ook beroemd vanwege de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan! Daarna gaan we naar Cádiz, de oudste stad van Spanje en volgens de overleveringen gesticht door Hercules zelf. De bloei die deze havenstad onderging na de ontdekking van Amerika uit zich onder meer in de imposante kathedraal (één van de grootste van Spanje), de stoere stadsmuren en de levendige middeleeuwse volkswijk Barrio del Pópulo. Reisafstand ca. 80 km.

Dag 4 - 1e kerstdag - Vejer de la Frontera en Gibraltar

v
Rots van gibraltar
Rots van gibraltar
Aapjes
Rots van gibraltar
Rots van gibraltar
+1
Aapjes
We bewonderen het witte dorp Vejer de la Frontera, gebouwd op een heuvel. Het is heerlijk wandelen door dit fraaie plaatsje met mooie pleinen, oude stadsmuren en witte huizen. Daarna passeren we de Spaanse grens voor een bezoek aan de Britse enclave Gibraltar. In deze enclave, die begin 18e eeuw aan Engeland werd toegewezen, waant u zich echt in Engeland! Maar Gibraltar is vooral befaamd vanwege de markante rots die uit het niets lijkt op te rijzen! Wist u dat op deze rots de enige wilde apen van Europa leven? Het uitzicht vanaf de top van de rots over de smalle Straat van Gibraltar en het aan de overkant gelegen Afrika is verbluffend. We vieren kerst vanavond met een speciaal kerstdiner in ons hotel. Reisafstand ca. 270 km.

Dag 5 - 2e kerstdag - Arcos de la Frontera

Via Arcos de la Frontera, één van de mooiste witte dorpjes in deze streek, rijden we naar Sanlucar la Mayor, waar we de komende 3 nachten verblijven in 4-sterren Exe Gran Hotel Solucar. Reisafstand ca. 180 km.

Dag 6 - Sevilla

v
+3
+2
Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Santa Cruz (een prettige wirwar van patio's en smalle straatjes) en langs de Santa Maria kathedraal, één van de grootste kerken ter wereld. De bekende toren van de kathedraal, La Giralda, is het symbool van de stad en is het overblijfsel van de moskee die de moren in de 12e eeuw oorspronkelijk op deze plek bouwden. Of we het beroemde Alcázar kunnen bezoeken, is van tevoren niet helemaal te voorspellen, omdat het niet altijd toegankelijk is. Het prachtige paleis wordt nog altijd bij officiële ontvangsten gebruikt. De rijkelijk versierde kamers, de heerlijke patio’s en de vele verschillende bouwstijlen zijn een lust voor het oog. Ook de weelderige tuinen zullen bij het bezoek niet overgeslagen worden. Mocht het Alcázar niet toegankelijk zijn, dan gaan we naar het Casa de Pilatos. In dit paleis, dat getuigt van een enorme rijkdom, lieten de Markies van Tarifa en de tegenwoordige hertogen van Medinaceli de pracht van de Italiaanse Renaissance steden terugkomen dankzij een keur aan bouwstijlen, Romeinse reliëfs, mooi vormgegeven beelden en romantische binnenpleintjes. Reisafstand ca. 50 km.

Dag 7 - vrije dag in Sevilla

v
+1
Gisteren hebben we Sevilla al uitgebreid bewonderd. Vandaag krijgt u de gelegenheid om die plekjes die u het leukst of meest interessant vond nog eens onder de loep te nemen. Doet u het liever een dagje wat rustiger aan, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om te ontspannen in het hotel.

Dag 8 - Córdoba

v
103905779_Kathedraal_Cordoba_S
+1
103905779_Kathedraal_Cordoba_S
Op naar Córdoba, in de moorse tijd de grootste stad van Europa op Constantinopel, het huidige Istanbul, na. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, blijken duidelijk uit de wereldberoemde moskee de Mezquita, toentertijd na de moskee van Mekka de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de moren bouwden de christelijke heersers in het midden van de moskee een kathedraal, die meer dan twee keer zo hoog is als de moskee. De omringende wijk staat bekend als de oude joodse wijk en herbergt verrassende pleintjes, smalle straatjes en eeuwenoude huisjes. We overnachten vandaag in het 3-sterren Hotel Del Val nabij Andujar. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 9 - Baeza en Ubeda

v
+1
Naar de renaissancesteden Baeza en Ubeda. Het intieme Baeza bezit prachtige paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en talloze monumenten (zoals het Casa del Pópulo, de oude graanbeurs de Alhóndiga). Het was de eerste stad die definitief op de moren heroverd werd en kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. Om de stad zien we overal olijfgaarden. In zusterstad Ubeda wanen we ons in de renaissance. De hoog op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle straatjes die u langs imposante bouwwerken uit de renaissance voeren. Hoogtepunt is de Plaza de Vázquez, het plein dat omringd wordt door elegante paleizen en kerken. Daarna rijden we naar Granada voor 3 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Camino de Granada. Reisafstand ca. 220 km.

Dag 10 - oudjaarsdag - Granada en Alhambra

v
+1
Deze voormalige koningsstad staat bekend om het Alhambra (entree inclusief) met het Alcazaba en het Alcazár, toonbeeld van de indrukwekkende moorse bouwkunst. Het Alhambra werd strategisch op een heuvel in de stad gebouwd, vol met paleizen, heerlijke tuinen en moskeeën. Verder zijn onder meer bezienswaardig de immense kathedraal, de mooie pleinen en de schilderachtige moorse wijk Albaicín. De steile straatjes lijken uit een sprookje van 1000-en-1-nacht te komen en de wijk telde in de 13e eeuw maar liefst 30 moskeeën! Langs smalle klinkerstraatjes staan cármenes - villa's met moorse versieringen en tuinen - van de wereld afgesloten door hoge muren.

Noot: bij groepsbezoeken aan het Alhambra is het gebruik van een headset verplicht, de kosten hiervan zijn niet inbegrepen (ca. € 1,50 per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte).

Dag 11 - nieuwjaarsdag - Granada

v
Spanje.Granada.Alhambras
Spanje.Granada.Alhambras
+1
Vanochtend kunt u lekker uitslapen, nadat we gisterenavond natuurlijk op 2019 hebben geproost! 's Middags heeft u vrije tijd om lekker nog wat rond te neuzen in Granada. Als afsluiter van een geweldige Spanje-week organiseren we vanavond een optionele excursie naar een wervelende flamencoshow in de stad.

Dag 12 - terugreis

In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Rotterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hieronder vindt u een selectie van hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Hotel La Sierra *** - Antequera

v
+1

Het hotel ligt op ca. 25 minuten van de luchthaven van Málaga. Het centrum van Antequera ligt op ca. 10 min afstand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, gratis wifi in openbare ruimtes, lift en een gratis parkeergelegenheid. De ruime en lichte kamer beschikt over een satelliet-tv, telefoon, gratis wifi, airconditioning en een kluisje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Exe Guadalete **** - Jerez de la Frontera

v
+4
+3

Het hotel wordt omgeven door tuinen en ligt op ca. 15 minuten rijden van de Costa de la Luz. Op loopafstand liggen verschillende hoogtepunten. Het hotel beschikt over receptie, restaurant, poolbar, gratis wifi, lift, dakterras en tuin met buitenzwembad (geopend van juni t/m september, afhankelijk van de weersomstandigheden) en ligstoelen. De kamer is voorzien van flatscreen-televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, minibar en kluisje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Exe Gran Hotel Solucar *** - Sanlucar la Mayor

v
Gran Hotel Solúcar
Gran Hotel Solúcar
+4
+3

Het hotel ligt op ca. 20 minuten afstand van het centrum van Sevilla. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi, lift, tuin en buitenzwembad (geopend van juni t/m september, afhankelijk van de weersomstandigheden) met zonneterras. De kamer is voorzien van een flatscreen-televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, minibar en kluisje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Del Val *** - Andújar

Het hotel ligt in de omgeving van Sierra Morena en dichtbij de rivier Guadalquivir, gelegen ca. 210 meter boven zeeniveau. Door de praktische ligging van het hotel, vindt u in de omgeving vele hoogtepunten. Het centrum van Andújar ligt op ca. 1,5 km. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, terras, lift en gratis wifi. Er zijn gratis parkeerplaatsen en er is een buitenzwembad (geopend van juni t/m september, afhankelijk van de weersomstandigheden) met zonneterras. De moderne kamer beschikt over een televisie, airconditioning, gratis wifi en een kluisje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Camino de Granada **** - Granada

v
+5
+4

Het hotel ligt in een rustige omgeving op slechts 3 km van de oude binnenstad van Granada. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, (pool)bar, gratis wifi, lift en tuin met buitenzwembad. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, kluisje en balkon. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen