Verscholen tussen de Andalusische bergen wacht in Ronda een indrukwekkend uitzicht op diepe kloven, zandkleurige rotswanden en middeleeuwse bezienswaardigheden. Vanuit een van de vele uitkijkpunten kunt u de El Tajo kloof en de Puento Nuevo brug bij deze Spaanse stad bewonderen. Tijdens een vakantie Ronda kunt u ook niet om de middeleeuwse stadsmuren en de Moorse badhuizen heen. De witte huizen maken het sfeervolle plaatje compleet.

Een adembenemend uitzicht op Ronda

Een van de meest indrukwekkende steden van Spanje moet Ronda zijn. Deze stad in regio Andalusië is gebouwd op hoge, zandkleurige bergwanden en laat zich vooral kenmerken door de diepe kloof El Tajo. Deze kloof loopt dwars door het centrum van Ronda waarbij de brug Puente Nuevo de verbinding vormt tussen de oude en nieuwe stad. Uitkijken op dit onvergetelijke plaatje doet u vanuit de Mirador puente nuevo de Ronda. Vooral tijdens de zonsopkomst en zonsondergang als de bergwanden in allerlei tinten geel, oranje en rood kleuren is het uitzicht magisch te noemen. Zet tijdens een vakantie Ronda ook eens koers naar het uitkijkpunt Mirador de Ronda. Hier wacht een adembenemend uitzicht op de bergen van Andalusië.

De historische bezienswaardigheden van Ronda

Tijdens een vakantie Ronda kunt u ook niet om het oude centrum van de stad heen. Op de gezellige pleinen die omringd worden door witte panden waant u zich voor even in een typische 'pueblo blanco'. En bij de Moorse stadsmuren en historische badhuizen is het alsof u de middeleeuwen binnentreed. De Baños Arabes in Ronda worden zelfs gezien als het best bewaarde Moorse badhuis van het Iberisch schiereiland. De stenen pilaren, bogen en stervormige openingen in het dak zorgen samen voor een indrukwekkend plaatje. Bijkomen van alle indrukken doet u in Ronda bij de arena. Rondom het oudste Plaza de Toros van Spanje bevinden zich vele tapasrestaurants waar u van Iberico ham kunt proeven.

Verfijn uw keuze
13 vakanties Ronda
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
1174 beoordelingen Vakantie Spanje Ronda door reizigers van Kras