In de Spaanse stad Salamanca kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Deze 'Gouden Stad' staat dankzij de rijk versierde gebouwen niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vooral Plaza Mayor, dat omringd wordt door barokke paleizen van glimmend zandsteen, is erg indrukwekkend. Maar tijdens een vakantie Salamanca kunt u ook niet om de dubbele kathedraal heen. Vooral de oude kathedraal met Byzantijnse koepel is adembenemend.

Salamanca: de 'Gouden Stad' van Spanje

Voor cultuurliefhebbers is de schilderachtige stad Salamanca in het oosten van Spanje een echte parel. Het historische centrum van Salamanca staat dankzij de vele gebouwen in romaanse, gotische en renaissancestijl niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een rondreis Spanje kunt u Salamanca bezoeken en deze indrukwekkende universiteitsstad met eigen ogen bekijken. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden die u tijdens een vakantie Salamanca kunt bezoeken is het Plaza Mayor. Volgens velen is het Plaza Mayor in Salamanca het mooiste plein van heel Spanje. Dat heeft het vooral te danken aan de paleizen in glimmend zandsteen en de barokke versieringen. In de avonduren worden de gebouwen aan het Plaza Mayor verlicht en is het te begrijpen waarom Salamanca de bijnaam 'Gouden Stad' draagt.

De bijzondere bouwwerken van Salamanca

Salamanca bezit ook een van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld: de dubbele kathedraal. En dat is bijzonder te noemen omdat bij de bouw van een nieuwe kathedraal de oude meestal wordt gesloopt. In Salamanca niet. De oude kathedraal en de nieuwe kathedraal staan gebroederlijk tegenover elkaar. Vooral de oude kathedraal is dankzij muurschilderingen, de Byzantijnse koepel én het oudste kerkorgel van Europa erg indrukwekkend. In de smalle straatjes rondom de kathedraal van Salamanca kunt u van de lokale keuken proeven. Spaanse steden staan bekend om hun typische streekgerechten en tijdens een vakantie Salamanca kunt u dan ook proeven van talloze lekkernijen. Ervaar het goede leven in Spanje tijdens een zonnige vakantie in Salamanca en boek een voordelige rondreis of fly drive bij Kras. 

Verfijn uw keuze
8 vakanties Salamanca
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Spanje & Portugal
Busreis Spanje & Portugal
  • Per luxe Top Class touringcar
  • Genieten van de winterzon
  • Cultuursteden, tapas en wijn
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-02-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1199
I
8,2
262 beoordelingen Vakantie Spanje Salamanca door reizigers van Kras