Een van de mooiste steden in Spanje is het historische Segovia. De stad van de kloosters, paleizen en kerken ligt op een uur rijden van Madrid. Stenen huizen, geplaveide klinkerstraatjes en het wereldberoemde Romeinse aquaduct vormen hier de plaatjes. Maar tijdens een vakantie Segovia kunt u ook niet om de gotische kathedraal en het sprookjesachtige Alcázar heen. En vergeet de lokale specialiteiten niet te proeven! 

De specialiteiten van Segovia

Op een uurtje rijden van Madrid ligt de sfeervolle stad Segovia. Deze minder bekende parel in het hart van Spanje herbergt vele kloosters, paleizen en kerken. De geplaveide straten, stenen huizen en sfeervolle pleinen maken het decor compleet. Dankzij de Romeinse en middeleeuwse monumenten is Segovia een ideale stad voor cultuurliefhebbers. Vooral het imposante, 28 meter hoge Romeinse aquaduct is wereldberoemd. Maar ook het Alcázar de Segovia zal het goed doen in uw vakantiealbum. Er wordt gezegd dat dit sprookjesachtige paleis als inspiratie diende voor het kasteel van Assepoester in de film van Walt Disney. Bijkomen van alle indrukken doet u tijdens een vakantie Segovia in een van de restauranten langs de Avenida Acueducto. Het proeven van gebraden speenvarken, het beroemdste gerecht van Segovia, mag u niet overslaan. Maar ook de zoete sponscake 'Ponche Segoviano' is tongstrelend tijdens deze voordelige vakantie van Kras!

De kathedraal van Segovia bewonderen

Tijdens een stadsbezoek aan Segovia kunt u niet om de kathedraal heen. De 90 meter hoge toren van deze gotische kerk torent hoog boven de stad uit. Een ideaal herkenningspunt terwijl u door het labyrinth aan straatjes slentert. De Kathedraal van Segovia bevindt zich op het Plaza Mayor en is dankzij de spitse torentjes en de imposante koepel een indrukwekkend gebouw. Binnen vormen glas-in-lood ramen en een gouden altaarstuk van Francisco Sabatini de plaatjes. Winkelen doet u tijdens een vakantie Segovia in de Calle Cervantes bij lokale boetieks en bekende modezaken. Per huurauto of comfortabele touringcar bent u vervolgens zo bij het nabijgelegen hotel van Kras. Bekijk nú onze extra voordelige aanbiedingen!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Segovia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
63 beoordelingen Vakantie Spanje Segovia door reizigers van Kras