Tijdens een vakantie Tarragona kunt u bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd bekijken. Het oude amfitheater en het Romeinse aquaduct in deze Spaanse stad zijn goed bewaard gebleven en indrukwekkend. Maar ook het centrum van Tarragona is absoluut een bezoek waard. Smalle straatjes, stenen huizen die versierd worden met streetart en gietijzeren balkons vormen het sfeervolle decor. Bijkomen doet u op het Platja del Miracle strand.

Terug naar de Romeinse tijd in Tarragona

De Spaanse stad Tarragona ademt geschiedenis. Tarragona ligt op een uurtje rijden van Barcelona en laat zich kenmerken door de vele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. Vooral het oude amfitheater dat aan het Platja del Miracle strand en de Middellandse Zee staat is erg indrukwekkend. De tribunes zijn in goede staat en ook de arena waar de gladiatorengevechten plaats vonden is duidelijk te herkennen. Net buiten de stad kunt u tijdens een vakantie Tarragona ook de El Pont del Diable (Duivelsbrug) bewonderen. Dit eeuwenoude Romeinse aquaduct werd vroeger gebruikt om water naar Tarragona te vervoeren. Tegenwoordig kunt u over dit indrukwekkende bouwwerk wandelen en de stenen brug en vele bogen op een unieke manier bekijken.

Struinen door het sfeervolle centrum van Tarragona

In het centrum van Tarragona ontdekt u smalle straatjes, huizen versierd door streetart en gietijzeren balkonnetjes. Om de brede pleinen met pastelkleurige gebouwen en terrasjes niet te vergeten. De ideale plek om bij te komen van alle indrukken die u tijdens een vakantie Tarragona op doet. Maar ook hier kunt u een imposant gebouw bekijken. De kathedraal van Tarragona wordt versierd met gotische beelden en hoge gewelven. En omdat de kerk op een heuvel staat heeft u vanuit hier een panoramisch uitzicht over Tarragona en de azuurblauwe Middellandse Zee. Overigens kunt u Tarragona met Kras bezoeken tijdens een rondreis door Spanje. Kies bijvoorbeeld voor een busreis tijdens de feestdagen en bewonder Tarragona als de stad sfeervol verlicht wordt. De smalle straatjes zullen dan sprookjesachtig aan doen.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Tarragona
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
30 beoordelingen Vakantie Spanje Tarragona door reizigers van Kras