In het midden van Spanje ligt het karakteristieke Toledo. De stad staat bekend als ‘De stad van de drie culturen’ omdat christenen, joden en moren eeuwenlang vreedzaam naast elkaar leefden. Ontdek deze culturele mix tijdens een vakantie Toledo! Bezoek bezienswaardigheden als de ‘Mezquita del Cristo de la Luz’ en wandel vanuit de moskee naar de Catedral. Of bezoek fort Alcázar, waar u uitkijkt over rivier de Taag.

Een culturele reis door Toledo

Reis naar Toledo, gelegen in het bergachtige hart van Spanje, en geniet van de rijke cultuur in de stad. Het eeuwenoude Toledo ligt op een bergtop en brengt u letterlijk van het ene naar het andere hoogtepunt. Doordat verschillende culturen samen hebben gewoond, vindt u tijdens een vakantie Toledo in het middeleeuwse centrum diverse invloeden. Zoals bijvoorbeeld het fort Alcázar de Toledo, dat dienst deed als Arabische vesting en later werd ingenomen door christenen. Tegenwoordig doet het dienst als museum en bibliotheek. De rechthoekige vesting ligt op het hoogste punt van Toledo en is dus niet te missen! Bekijk de lichte muren en de opvallende torens die boven de stad uittorenen. Dwaal vervolgens door het centrum en bezoek tijdens de citytrip de best bewaarde moskee van Toledo: de Mezquita del Cristo de la Luz. De Moorse bouwstijl is uitstekend terug te zien in de boogwerken, kalligrafieën en koepels.

Citytrip naar het charmante Toledo

Via een labyrint van smalle straatjes met kinderkopjes wandelt u vervolgens door het historisch centrum naar de Catedral de Toledo. De kathedraal met gotische en barokke kenmerken zorgt voor fraaie kiekjes tijdens deze vakantie naar Centraal-Spanje van Kras. Eenmaal in de kerk staat u al gauw voor het indrukwekkende hoofdaltaar, volledig uit hout gesneden! Bekijk de prachtige details en bewonder werken van onder andere El Greco en Diego Velásquez. De stad vanuit een ander punt bekijken? Vanuit Miradol del Valle, net buiten de stad, heeft u een prachtig uitkijkpunt over het historische Toledo, met het Alcázar als middelpunt. U bereikt Miradol del Valle eenvoudig met de huurauto. Kijk uit over de rivier de Taag terwijl u de prachtstad in u opneemt. Wilt u even tot rust komen van de vele bezienswaardigheden? Neem dan tijdens een vakantie Toledo plaats op een terras het Plaza de Zocodover, met een heerlijk glas sangria in uw hand. Salud!

Verfijn uw keuze
7 vakanties Toledo
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
170 beoordelingen Vakantie Spanje Toledo door reizigers van Kras