In het hooggelegen West-Spaanse dorpje Trujillo, in de regio Extremadura, werden verschillende ontdekkingsreizigers geboren. Francisco Pizarro bijvoorbeeld, wiens standbeeld u tijdens een vakantie in Trujillo op het Plaza Mayor kunt bewonderen. Maar u kunt zelf tijdens een vakantie in Spanje ook op ontdekkingstocht door de ruige en heuvelachtige omgeving. In het Nationaal Park Monfragüe, waar u tussen de grillige rotsformaties Iberische lynxen kunt spotten.

Vakantie in bergdorpje Trujillo

Op een granieten heuvel met een hoogte van 564 meter, tussen de natuurparken van de West-Spaanse provincie Caceres, ligt het een van de mooiste dorpjes van Spanje: Trujillo. Tijdens een vakantie in Trujillo van Kras kunt u een bezoek brengen aan de culturele bezienswaardigheden in het plaatsje. Zo vindt u op het centraal gelegen Plaza Mayor het standbeeld van Francisco Pizarro: een van de ontdekkingsreizigers die in Trujillo geboren werden. Op het hoogste punt van het dorp bevindt zich een andere belangrijke trekpleister: het imposante Castillo de Trujillo. Vanaf dit middeleeuwse kasteel heeft u een panoramisch uitzicht over de heuvelachtige omgeving.

Zeldzame lynxen in Monfragüe

Een van de kenmerken van de regio Extremadura zijn de vele natuurparken, waar u vooral ook heel veel verschillende vogelsoorten kunt spotten. Een van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Extremadura van Kras is dan ook het Nationaal Park Monfragüe, gelegen op zo'n 40 minuten rijden van Trujillo. Hier komen de rivieren de Taag en de Tiétar samen, in een ruig gebied met dichte rotsen en hoge rotsformaties. Tussen al dit natuurschoon kunt u tijdens een vakantie in Trujillo verschillende diersoorten tegenkomen. Zo leeft in Monfragüe een enorme groep monniksgieren. Maar ook een zeldzame Iberische lynx of Iberische keizerarend kunt u hier tegenkomen.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Trujillo
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
21 beoordelingen Vakantie Spanje Trujillo door reizigers van Kras