Safari Wildparken van Tanzania

Zoek in 15 dagen een onvergetelijk avontuur op met nationale parken, wilde dieren en kraters

v
8,7
JGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Met onder andere Serengeti, Ngorongoro & meer
  • Inclusief entrees van alle National Parks
  • Vele gamedrives zijn inbegrepen
  • Geniet van natuurpracht en wilde dieren
  • Deze indrukwekkende reis is nergens voordeliger!
8.7103
8,7
Beoordeeld door 3 reizigers van Kras
Safari Wildparken van Tanzania
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Kilimanjaro met KLM
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Transfers en rondreis met landrover
• Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
• Verblijf in genoemde lodges of tented camps (of gelijkwaardig)
• 13x ontbijt, 8 x lunch ( dag 4 t/m 11) en 8 x diner ( dag 4 t/m 11)
• Gamedrives Arusha National Park, Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park en de Ngorongorokrater
• Entreegelden nationale parken

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Optionele excursies
• Eventuele verplichte lokale gidsen
• Fooien
• Visum Tanzania ca. $ 50 per persoon
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Kras viplounge op Schiphol
• Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Extra informatie

We raden u aan om geen harde koffers mee te nemen, maar uw bagage te pakken in slappe tassen/rugzakken, dit in verband met het handig te kunnen inladen van de bagage in de landrovers/minibus

Belangrijk Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Wildparken van Tanzania

v
+1

Intens genieten van natuurpracht. Daar komt het op neer bij deze prachtige rondreis door Tanzania. We schenken volop aandacht aan nationale parken als Lake Manyara, de oneindige vlakte van Serengeti en de unieke Ngorongorokrater. We zien bijzondere Baobab bomen, vulkaankraters en rijden door grasland, langs moerassen en meren. Het moment dat er wilde dieren gespot worden is fantastisch. Iedereen wordt stil bij het aanschouwen van zoveel dieren in hun natuurlijke, schitterende omgeving. Tanzania, een must voor natuurliefhebbers en een garantie voor een échte Afrika-ervaring!

Open alle items
Dag 1 • Vlucht Amsterdam-Arusha
U vliegt van Amsterdam naar de safarihoofdstad van Tanzania, Arusha (Kilimanjaro airport). U zult in de avond aankomen. Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar Arusha voor de eerste drie overnachtingen.
Dag 2 • Vrije dag Arusha
v
Vrije dag in Arusha. U kunt deze dag gebruiken om heerlijk bij te komen aan het zwembad of de mooie omgeving alvast te ontdekken.
Dag 3 • Arusha National Park
v
Een mooie dag in het Arusha National Park voor een gamedrive en een wandeltocht. Het is een van de kleinste parken van Tanzania, maar heel divers. Het bestaat uit verschillende kratermeren, kent vele hoogteverschillen en bevat een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het park wordt overschaduwd door de pieken van Mount Meru. In het park vinden we vele wilde dieren, zoals antilopen, buffels, nijlpaarden, hyena’s, bavianen, giraffes, olifanten en ontelbare vogelsoorten spotten en wie weet treffen we zelfs een luipaard!
Dag 4 • Tarangire National Park-Mto Wa Mbu
v
+13
+12
Vandaag laten we Arusha achter ons en gaan we naar het Tarangire National Park (reisafstand ca. 150 km, ca. 3 uur), rijk aan Baobab bomen en moerasgebieden. Er staan vele Baobab bomen met een diameter van wel elf meter. Daarnaast biedt het park prachtige uitzichtpunten. Op heldere dagen zijn vanaf de hoogste plekken in het park de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Lengai en Meru te bewonderen. Zelfs de Kilimanjaro is vanaf hier soms te zien. We zullen een gamedrive maken in dit prachtige park. Vervolgens rijden we door naar Mto Wa Mbu waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Reisafstand Arusha-Tarangine ca. 150 km, ca 3 uur. Reisafstand Tarangire-Mto Wa Mbu ca. 110 km, ca. 2 uur.
Dag 5 • Mto Wa Mbu-Lake Manyara National Park
v
Na een kennismaking met het plaatsje Mto Wa Mbu rijden we naar het Lake Manyara National Park, waar de middag ter vrije besteding is. Optioneel kunt u een Masai stam bezoeken, een fietstour maken of deelnemen aan deen wandeling waarbij u op zoek gaat naar vogels.
Dag 6 • Lake Manyara National Park
v
+5
+4
Een hele dag voor Lake Manyara. Een indrukwekkend park met een grote diversiteit aan flora en fauna. Langs de oever van het meer zijn vaak flamingo's te zien. Het park staat ook bekend om boomklimmende leeuwen, die in de schaduw van de bladeren, luierend de dag doorbrengen. Houdt u uw camere paraat?
Dag 7 • Serengeti National Park
v
We maken ons op voor wat een onvergetelijke ervaring zal worden. We gaan namelijk het Serengeti National Park ontdekken! Tijdens de reis er naartoe ziet u het schitterende Afrikaanse landschap aan u voorbij trekken en zullen we intens genieten van deze natuurpracht. Het Serengeti National Park is een prachtig en enorm uitgestrekt gebied dat in het noorden overgaat in het in Kenia gelegen Masai Mara. Het park is 14.800 km² groot, wereldberoemd vanwege de populatie leeuwen en honderden andere diersoorten en het staat verdiend op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Niet voor niets worden hier dan ook veel natuurfilms opgenomen. De naam van het park is afgeleid van het Masaï-woord ‘siringet’ dat ‘eindeloze vlaktes’ betekent. Serengeti is opgedeeld in drie vegetatiezones. In het droge zuiden overheersen de grasvlaktes. Aan de westgrens van het park overheersen de vruchtbare zwarte vlakten en acaciabomen. In het noordelijk gedeelte bestaat het landschap van Serengeti uit gras. Het is hier ook een stuk vochtiger vanwege de rivieren die door dit gebied lopen, zoals de Mara. Er zijn savannen met de bekende rotsformaties die ‘kopjes’ worden genoemd. Vooral leeuwen gebruiken ze vaak als uitkijkplaats, dus het loont om ze wat extra aandacht te schenken. Meer dan 100 jaar geleden vormden de Masaï de eerste groep mensen die de Serengeti-vlaktes betraden. Ze lieten er hun vee grazen en jaagden er voor eigen gebruik op wild. Ook nu nog zullen we behalve veel dieren de Masaï zien met hun vee. Serengeti profiteerde als één van de eerste gebieden van het groeiend besef dat de natuur beschermd moet worden. In 1951 werd het uitgeroepen tot nationaal park. Twee overnachtingen in de omgeving van het Serengeti National Park. Reisafstand ca. 230 km, ca. 3 uur.
Dag 8 • Serengeti National Park
v
+9
+8
Deze dag staat geheel in het teken het Serengeti National Park. We maken hier een uitgebreide gamedrive. In de avond is het mogelijk om optioneel een gamedrive te maken (ca. USD 40 per persoon).
Dag 9 • Serengeti National Park-Ngorongorokrater
v
In de ochtend zullen we een gamedrive maken in het Serengeti National Park. Daarbij is nog een optionele excursie mogelijk om Olduvai Gorge te bezoeken (ca. USD 25 per persoon). Olduvai Gorge wordt ook wel ‘de wieg der mensheid' genoemd, dit komt doordat hier 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen zijn gevonden. Vervolgens reizen we door naar de Ngorongorokrater waar we de komende twee nachten verblijven, gelegen nabij de krater. Reisafstand ca. 120 km, ca. 3 uur.
Dag 10 • Ngorongorokrater
v
+3
+2
We rijden naar de Ngorongorokrater. De Ngorongorokrater is een uitgedoofde vulkaan van 2200 m hoog. De grootste doorsnede is 20 km. Binnen in de krater is zowel de variatie aan landschappen als de variatie aan wild ongekend. De rotsachtige en steile kraterhelling is deels bedekt met bos en deels met struiken. Het grootste gedeelte van de kraterbodem bestaat uit grasland. Hier leven onder meer buffels, zebra’s, gnoes, antilopen, knobbelzwijnen en flamingo's. Er zijn maar weinig plaatsen waar we zoveel dieren op een relatief kleine oppervlakte aantreffen. Dit is tevens één van de weinige plaatsen in Tanzania waar we een grote kans hebben om zwarte neushoorns te zien. We maken een uitgebreide kratertour.
Dag 11 • Lake Eyasi
v
Nabij de Ngorongorokrater ligt Lake Eyasi, waar we vandaag mee kennis zullen gaan maken. Lake Eyasi is een zoutwater meer op ongeveer een 1000 meter hoogte. Rondom het meer is het gebied gevormd door vulkanische activiteiten en wanden van de riftvallei. We zullen daarnaast kennis maken met de nomadische stam die daar leeft. We verblijven de komende nacht in de omgeving van Lake Eyasi. Reisafstand ca. 40 km, ca. 1 uur.
Dag 12 • Arusha
v
Na al dit prachtige natuurgeweld reizen we weer terug naar Arusha. Hier vandaan vertrekken de meeste safari’s naar één van de nationale parken. In de vele gezellige Afrikaanse kroegen zijn dan ook de spannendste verhalen te horen en ook de gastvrije bevolking is altijd in voor een praatje. Naast een basis voor safaritoeristen is Arusha een agrarisch centrum. Dit vruchtbare deel van Tanzania is bijzonder geschikt voor de verbouw van allerlei soorten gewassen. Dit heeft alles te maken met het relatief gematigde klimaat en de hoeveelheid regen die er jaarlijks valt. In de omgeving bevinden zich onder andere bananenplantages en wordt er koffie, maïs, tarwe en sisal verbouwd. Op de centrale markt van Arusha bieden boeren uit de regio hun producten te koop aan. In het overdekte gedeelte worden in houten kramen kruiden, fruit en zelfs kippen verkocht. Hier kunt u het echte Afrika-gevoel beleven! De komende nacht verblijft u in Arusha. U kunt vandaag nog deelnemen aan een optionele koffie- en dorptocht (ca. USD 15 per persoon). Reisafstand ca. 100 km, ca. 2 uur.
Dag 13 • Arusha
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt ook kiezen voor de optionele excursie (halve dag) naar Ngerisi, gelegen aan de voet van de heuvels nabij Arusha. Hier ontdekt u meer over de traditionele manier van leven in een Tanzaniaans dorp. U bezoekt een boerderij en, indien geopend, een school en het ziekenhuis. Inclusief lokale lunch (bij 6 personen* ca. USD 45 per persoon).

* bij deze optionele excursies wordt gebruik gemaakt van safarivoertuigen. De kosten voor het voertuig worden gedeeld door het aantal personen (maximaal 6).
Dag 14 • Arusha-Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Aan het eind van de dag volgt de transfer naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Nederland.
Dag 15 • Amsterdam
Aankomst Amsterdam.
Vervoer in Tanzania
v

Deze reizen worden over het algemeen uitgevoerd met Land Rovers 110s 4x4. Deze voertuigen bieden achterin 5 of, in het wat grotere type, 7 zitplaatsen. De plaats naast de chauffeur blijft onbezet. Zo kan iedereen profiteren van het vrije uitzicht zodra het dak omhoog geklapt wordt. Tijdens gamedrives wordt dit dak geopend, bij langere reisafstanden blijft het gesloten, in verband met wind en stof.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren vanje stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.
Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Moivaro Lodge - Arusha
v
+8
+7

De lodge ligt in een schitterende natuurlijke omgeving en op ca. 7 km van het centrum van Arusha waar u kennis kunt maken met de schitterende flora en fauna van Oost-Afrika. De lodge beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, gratis wifi (in openbare ruimte) en buitenzwembad. De kamer is voorzien van bedden, klamboe en veranda. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

Kia Lodge - Boma la Ngombo
v
+9
+8

De lodge is gelegen op ca. 5 minuten rijden van de luchthaven Kilimanjaro. Op ca. 1 uur rijden bevindt zich het Arusha National Park. Vanaf de lodge heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de Kilimanjaro. De lodge beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, restaurant en een winkel. Vanuit het zwembad kunt u genieten van het uitzicht op de berg Meru, Blue Mountains en de Masaai vlakten. De kamers beschikken over een bureau, ventilator, klamboe en kluisje. De badkamer is voorzien van een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mingunga Tented Camp - Lake Manyara/ Mto Wa Mbu
v
+10
+9

Het tented camp ligt in een rustige omgeving ten noordwesten van het Lake Manyara en is ideaal gelegen in de schaduw van acaciabomen. Op slechts ca. 5 minuten ligt de ingang van het Lake Manyara National Park. Ook kunt u een bezoek brengen aan het kleurrijke stadje Mto Wa Mbu. De lodge beschikt over een receptie, restaurant en bar. De tent is voorzien van comfortabele bedden, klamboe en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ikoma Bush Camp - Serengeti
v
+12
+11

Gelegen in het midden van een schitterend landschap van de savanne ligt Ikoma Bush Camp. Het tented camp ligt beschut tussen de acacia bomen en aan de rand van het Serengeti National Park. De lodge beschikt over een receptie, restaurant en bar. De tenten zijn voorzien van bedden en klamboe. Er is een douche, wastafel en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crater Forest Tented Camp - Ngorongoro
v
+7
+6

Het kleine tentenkamp ligt bij een koffieplantage op een hoogte van 1800 meter, grenzend aan het Ngorongoro Krater Conservation Area. U heeft schitterende uitzichten op de heuvels en koffieplantages. Vanaf uw veranda kunt u wilde dieren spotten of genieten van de zonsondergang. De kleinschalige tented camp beschikt over een receptie, restaurant, bar en lounge. De tenten zijn voorzien van bedden en een badkamer met toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tindiga Tented Camp - Lake Eyasi
v
+5
+4

Deze mooie, traditionele kleinschalige tentenkamp is ideaal gelegen op slechts 1,5 km van het prachtige Lake Eyasi. Het tentenkamp is gelegen op een heuvel met uitzicht op het Eyasi Ecosysteem, Mount Masumbuku en de heuvels van het Ngorongoro gebied. Het tentenkamp beschikt over een receptie, restaurant en bar. De door olielampen verlichte wandelpaden zorgen in de avond samen met het kampvuur voor een heerlijke sfeer. De tenten zijn voorzien van bedden, klamboe en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Tanzania
v
15-kilimanjaros
15-kilimanjaros
+5
+4

Tanzania zal u direct doen denken aan wildparken. Het wereldberoemde Serengeti National Park is een uitstekende bestemming voor een fascinerende jeepsafari. Ook de wereldberoemde berg Kilimanjaro, met zijn 5895 m het onbetwiste 'Dak van Afrika' maakt van Tanzania een avontuurlijke en afwisselende bestemming die u absoluut moet gaan ontdekken!

Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen