Ooit beroemd geworden door de smaragdgroene Boeddha, maar ook de talloze andere bezienswaardigheden maken een vakantie Chiang Rai onvergetelijk. Bekijk in Chiang Rai, gelegen in Noord-Thailand, de Wat Phra Kaew tempel waar deze Boeddha ooit gevonden is. En ontdek tijdens deze vakantie ook de spierwitte Wat Rong Khun tempel. Of wat dacht u van cultuur snuiven in de kleurrijke Mae Fah Luang Garden? Chiang Rai is cultuur ten top!

Chiang Rai: de stad van de smaragdgroene Boeddha

Op ontdekkingsreis naar een Thaise stad gevuld met legendes? Het is mogelijk in het pittoreske Chiang Rai, een stad ten noorden van Thailand, en bekend om de smaragdgroene Boeddha. Ooit was dit beeld verstopt onder pleisterkalk om het te verbergen voor rovers, maar kwam tevoorschijn door een bliksemschicht. Hoewel deze smaragdgroene Boeddha nu in Bangkok te vinden is, kunt u de beroemde Wat Phra Kaew-tempel wel bekijken tijdens een vakantie Chiang Rai. Loop de met rood en goud versierde tempel binnen terwijl verwelkomd wordt door 2 gouden draken aan weerszijden van de trap. Voordat u terugkeert naar het luxe 4 sterren hotel op 10 minuten lopen van het centrum, kunt u een bezoek brengen aan de avondmarkt. Niet alleen kunt u hier authentieke 'Pad Thai' eten, maar ook schitteren hier lokale souvenirs gemaakt door de inheemse bergvolkeren.

Volop cultuur in Chiang Rai

Een tempel die u zeker niet wilt missen tijdens een vakantie Chiang Rai is de Wat Rong Khun-tempel. Waarom deze tempel ook bekend staat als de 'Witte Tempel' zult u zien zodra u oog in oog komt te staan met deze sierlijke tempel. De sneeuwwitte sculpturen van draken, mythische wezens en bloemen zorgen namelijk voor een prachtig, witgekleurd spektakel. Een andere hoogtepunt van deze vakantie van Kras is de 'Golden Triangle' waar Myanmar, Laos en Thailand samenkomen aan de brede Mekong rivier. Waar vroeger nog veel opium werd verbouwd, zult u nu zien dat de bergstammen hier veel andere gewassen verbouwen. Ook zult u met Kras op excursie gaan naar de Mae Fah Luang Garden. Via diverse waterpartijen en kleurijke bloemen komt u uit op een groot paviljoen waar u verschillende Koninklijke attributen kunt bewonderen. Omring u met Boeddhabeelden, gouden waaiers en handgemaakte kleden. De Thaise cultuur ten top!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Chiang Rai
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Individuele rondreis Noordelijk Thailand
Individuele rondreis Noordelijk Thailand
  • Ontdek Chiang Mai, Ayutthaya, Bangkok en méér
  • Inclusief privé transfers en rit per nachttrein
  • Twee nachten verblijf in het gemoedelijke dorpje Pai
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1602
G
8,3
229 beoordelingen Vakantie Thailand Chiang Rai door reizigers van Kras