Wie zich tijdens een vakantie in Liberec in de dichte bossen van het Tsjechische Noord-Boheemse begeeft, wordt overweldigd door de schoonheid en het formaat van de steil aflopende zandsteenrotsen. Maar ook de culturele bezienswaardigheden van de textielstad Liberec zélf zijn verbazingwekkend mooi. Het 19e eeuwse stadhuis bijvoorbeeld, met kleurrijke gebrandschilderde ramen. En de grote kunstcollectie in het Oblastnímuseum natuurlijk.

Vakantie in textielstad Liberec

In het uiterste noorden van Tsjechië, aan de voet van het IJzergebergte en niet ver van het drielandenpunt met Polen en Duitsland, ligt textielstad Liberec. Dat de Noord-Boheemse stad sinds de middeleeuwen door de textielnijverheid een heleboel rijkdom vergaarde, is tijdens een vakantie in Liberec nog altijd goed terug te zien aan de culturele bezienswaardigheden. Bewonder het 19e eeuwse stadhuis, gebouwd in neorenaissancestijl, dat het centrale plein Náměstí Dr. E. Beneše domineert. Hoogtepunten zijn onder andere de 65 meter hoge toren, het kleurrijke glas in lood en de marmeren trappen. Maar neem ook vooral een kijkje in het Oblastnímuseum, gehuisvest in de voormalige villa van textielmagnaat Johann Liebig. Hier vindt u onder andere een grote collectie 16e eeuwse Hollandse en Vlaamse schilderkunst.

Wandelvakantie in het paradijs

Niet ver van Liberec ligt het natuurpark Český Ráj, dat letterlijk 'Tsjechisch Paradijs' betekent. Natuurlijk wordt dit natuurgebied niet voor niets zo genoemd. Wandel tijdens een actieve vakantie in Liberec door de dichte bossen waar de grillige, hoge rotstorens hoog boven de rest van het landschap uitsteken. En wie zich tijdens een actieve vakantie in Tsjechië begeeft in het netwerk van smalle rotsgangen en kloven, voelt zich plotseling heel klein tussen de steil aflopende zandsteenformaties. Wist u dat het gesteente hier bovendien vol zit met agaten en bergkristal?

Verfijn uw keuze
1 vakantie Liberec
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
12 beoordelingen Vakantie Tsjechië Liberec door reizigers van Kras