Fietsvakantie Van de bron van de Elbe tot Praag

8/9 dgn incl. verblijf, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Hradec Kralove, Nymburk en Praag

424078522_Praag_Tsjechie
1Praag_vanaf_Karelsbrug_Praag_Tsjechie
Oude_stadsplein
87319099_Praag_CharlesBrug
v
424078522_Praag_Tsjechie
1Praag_vanaf_Karelsbrug_Praag_Tsjechie
Oude_stadsplein
87319099_Praag_CharlesBrug
Vanaf550per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,0
K
 • Vlakke fietsroutes langs de rivier
 • Prachtige natuur en authentieke steden
 • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Nederlandstalige fietsroutes
 • 8 of 9 dagen
  K
 • Bewaren
8.01010
8,0
Beoordeeld door 10 reizigers van Kras
Fietsvakantie Van de bron van de Elbe tot Praag
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 7 of 8 nachten verblijf in 3-/4-sterren hotels en pensions
• 7 of 8 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• GPS-tracks (op aanvraag)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking aan te geven)
• 7 x diner € 105 per persoon (niet tijdens eventuele verlengingsnacht)
• Navigatiesysteem met fietsroutes € 17,50
• Huur toerfiets met 21/24/27 versnellingen € 60 per persoon
• Huur E-Bike € 155 per persoon
• Transfer terug naar beginpunt in Vrchlabi € 62,50 per persoon bij 2 personen (inclusief eventuele eigen fiets)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Parkeerkosten
• Eventuele toeristenbelasting
• Niet genoemde maaltijden
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Orfeo Office Tsjechië
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Kaart

Dagprogramma

Fietsen van de bron van de Elbe tot Praag

v
+1

Een nieuwe fietsvakantie met als leidraad de Elbe. De start van uw tocht is ook tevens het begin van de Elbe, de bron bij het Tsjechische Vrchlabi. Van een kabbelend stroompje verandert de Elbe al snel in een stroom. Omzoomd door lange rijen hoge populieren doorsnijdt het water vervolgens het Boheemse bekken, waar eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag op uw komst liggen te wachten. U kunt op een sportieve, maar toch ook ontspannen manier van natuur en cultuur genieten: de route is voornamelijk vlak en gaat over goed onderhouden fietspaden.

Open alle items

Dag 1 - naar Vrchlabi

U reist op eigen gelegenheid naar Vrchlabi. Komt u vroeg aan, dan is een wandeling tot aan de bron van de Elbe een leuke dagbesteding. Ook een kijkje bij het plaatselijke waterslot is een aanrader. U kunt uw auto parkeren bij het hotel (ca. € 2,50 per dag) of in de parkeergarage (ca. € 4 per dag).

Dag 2 - Dvur Kralove (ca. 35 km)

v
+1
Met de nog kleine rivier aan uw zijde, fietst u de eerste kilometers bergafwaarts. Daarna gaat de tocht door het lieflijke Elbedal naar Hostinne. Met name het marktplein dat door statige, gekleurde huizen wordt omzoomd is een lust voor het oog. Bij de gevel van het raadhuis waken twee enorme houten reuzen over de bedrijvigheid op het plein. Een klimmetje door het bos leidt u vervolgens naar de oudste stuwdam van de Elbe. Daarna volgt Dvur Kralove, uw overnachtingsplaats van vandaag.

Dag 3 - Hradec Kralove (ca. 42 km)

v
+1
Door het Elbedal zet u vandaag koers richting de voormalige koningsstad Hradec Kralove. Al van verre ziet u het kasteel van Kuks liggen. Dit voormalige militaire hospitaal is een stop zeker waard. Slenter door de beeldentuin, waar beelden van Matthias Braun de 12 menselijke deugden en 12 menselijke ondeugden uitbeelden. Via de garnizoenstad Josefov komt u in uw overnachtingsplaats Hradec Kralove aan. Het historische stadshart bestaat uit fris geverfde huizen uit het rijke middeleeuwse en renaissancistische verleden. De statige arcadegalerijen geven het centrum een chique tintje.

Dag 4 - Pardubice (ca. 37 km)

v
+1
Door de uitgestrekte bossen rondom Hradec Kralove fietst u naar Pardubice. Na Kasteel Rabi gaat het verder langs de rivier naar uw overnachtingsplaats. Het marktplein is autovrij en nodigt zeker uit tot het pikken van een terrasje. Of strekt u nog even de benen voor een wandeling naar het kasteel van Pardubice?

Dag 5 - Kolin (ca. 57 km)

Langs de traagstromende rivier en ruisende populieren fietst u naar de bekendste stoeterijen van Tsjechië. De stoeterijen zijn al enkele honderden jaren oud en drukken hun stempel op het landschap, met tal van weides omzoomd door witte houten hekken. U overnacht in of nabij Kolin.

Dag 6 - Nymburk (ca. 30 km)

v
De Elbe buigt noordwaarts. U verlaat via de rechteroever de stad Kolin. De rivier en een wirwar van kleine, bosrijke weggetjes leidt u vervolgens naar het middeleeuwse Nymburk. Achter de dikke stadsmuur vindt u een alleraardigst centrum.

Dag 7 - Praag (ca. 58 km)

v
1Praag_vanaf_Karelsbrug_Praag_Tsjechie
Oude_stadsplein
87319099_Praag_CharlesBrug
1Praag_vanaf_Karelsbrug_Praag_Tsjechie
Oude_stadsplein
87319099_Praag_CharlesBrug
+1
U volgt de rivier westwaarts door het vlakke bekken. U kunt kiezen voor een deels onverharde paden langs de rivier of verharde wegen die u wat meer door het binnenland leidt. Aan het einde van beide routes ligt de Gouden Stad Praag op uw komst te wachten. Op de Karelsburg proberen vele musici en kunstenaars een zakcentje te verdienen. Neemt u ook zeker een kijkje bij de Vituskathedraal, in de Joodse wijk en in het Gouden Straatje.

Dag 8 - terugreis

Na het ontbijt komt er een einde aan deze reis. Optioneel kunt u de terugtransfer (inclusief fiets) naar Vrchlabi bij ons bijboeken.

9-daagse reis

Boekt u de 9-daagse reis, dan heeft u een extra overnachting in Praag.

Tip

Plakt u er graag nog een fietsweek langs de Elbe aan vast, dan is onze Fietsvakantie Van Praag naar Dresden een uitstekende keuze.

Fietsniveau

Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-/4-sterren hotels en pensions in of nabij de genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Uw verblijf is inclusief dagelijks ontbijt. Tegen een meerprijs kunt u het diner bijboeken (niet tijdens de eventuele verlengingsnacht). Het bagagetransport tussen de hotels is voor u geregeld.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Dag 1: Hotel Gendorf in Vrchlabi
Dag 2: Hotel Safari of Hotel Central in Dvur Kralove nad Labem
Dag 3: Hotel Nove Adalbertinum in Hradec Kralove
Dag 4: Hotel Zlata Stika in Pardubice
Dag 5: Hotel Theresia in Kolin
Dag 6: Hotel Ostrov in Nymburk
Dag 7: Hotel Expo of Hotel Carol in Praag

Fietsinfo

Algemene informatie individuele fietsvakanties

v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Fietsvakantie langs de Elbe - Van Praag naar Dresden
Fietsvakantie langs de Elbe - Van Praag naar Dresden
 • Vlakke fietsroutes langs de rivier
 • Prachtige natuur en authentieke steden
 • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
 • 8 of 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf569
8,0
Bekijk reis
Fietsvakantie Duitsland - Fietsen langs de Elbe
Fietsvakantie Duitsland - Fietsen langs de Elbe
 • Ontspannen fietsen langs de prachtige Elbe
 • Met onderweg bezoek aan misschien wel de mooiste cultuurstad van Duitsland: Dresden
 • De Elbe Radweg: 860 kilometer aan verrassingen
 • 7 of 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf499
6,3
Bekijk reis
Busreis Dresden, Praag, Boedapest & Wenen
Busreis Dresden, Praag, Boedapest & Wenen
 • Rondreis langs bijzondere steden
 • 14/10 per Top Class tourincar
 • Verblijf in uitstekende hotels
 • 12 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-10-2019
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf849
8,7
Bekijk reis
Praag - Hotel Arbes
Praag - Hotel Arbes
 • Elegante en klassieke inrichting
 • Historisch centrum goed te bereiken
 • Naast het natuur- en cultuurrijke Kinksy-park
 • 2 - 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-12-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf36
9,0
Bekijk reis