Single Reis Wandelen Sever Ceska

8-daagse wandelvakantie Tsjechië met wandelroutes naar o.a. het Boheemse Paradijs, Kuks en het stuwmeer

v
Vanaf695per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum31-01-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,2
aY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Incl. treinreis en transfer
 • 1-persoonskamer inbegrepen
 • Familiehotel met NL-eigenaar
 • Inclusief ontbijt en diner
 • 8 dagen
  aY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
8.21012
8,2
Beoordeeld door 12 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen Sever Ceska
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 2e klas treinticket vanaf elk station in Nederland of België via Arnhem naar Zittau v.v. (vertrek Amsterdam ca. 8.00 uur, Utrecht ca. 8.30 uur, Arnhem ca. 9.00 uur, aankomst Zittau ca. 19.00 uur)
• Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
• Lokale Engels-/Duitssprekende reisleiding
• 7 nachten verblijf in Hotel Pod Zvicinou in een 1-persoonskamer met douche en toilet
• 7 x ontbijt en diner
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours.
• Als er een dikke laag sneeuw valt, worden ter plaatse gratis sneeuwschoenen beschikbaar gesteld.
• Opstappen is mogelijk op elk station in Nederland. In het boekingsproces dient u het station te kiezen waar u wenst op te stappen.
• Deelnemers krijgen een ticket vanaf het door je gekozen station naar 1 van de 7 opstappunten van de (Duitse) ICE. Dit zijn Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vanaf daar zijn er plaatsen gereserveerd in de (Duitse) ICE. Op het reserveringsbewijs dat je bij de reispapieren ontvangt, staat het door ons voor je gereserveerde wagon- en stoelnummer. Vanaf Hengelo is de groep compleet en zit je dus bij elkaar. De reservering voor het internationale traject wordt ca. 3 weken voor vertrek door ons gemaakt. Boek je nadat we de plaats reservering hebben gemaakt, dan kan het zijn dat je niet bij de groep kunt zitten. Je zit dan echter wél in dezelfde trein.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Accommodatie

Hotel Pod Zvicinou

v

Dit hotel is rustig gelegen tussen 2 kleine dorpjes, in de bosrijke natuur van het voorland van het Reuzengebergte waar je een prachtig uitzicht over hebt. Het hotel, dat in de voor deze streek klassieke vakwerkstijl is gebouwd, telt 29 kamers met eigen sanitaire voorzieningen.

Faciliteiten
Bar, gemeenschappelijke zitkamer met televisie, restaurant en natuurzwembad met bronwater. Het zwembad is gesloten tijdens de wintermaanden.
Kamer
Je verblijft in eenvoudige, maar nette kamers met douche en toilet. Door de bouw van het hotel verschillen de kamers onderling qua ligging, inrichting, uitzicht en ruimte.
Dagprogramma

Wandelen door Sever Ceska

v
+1

Tsjechië is een heerlijk wandelland! Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Heuvels, bergen en plateaus met dichte naaldwouden, ruisende beken, stille meertjes en slaperige boerendorpjes bepalen het beeld. Het is hier volop genieten van de rust en de ruimte. Dagelijks maken we mooie tochten. Soms vanuit het hotel, maar soms trekken we er ook per busje op uit. Bijvoorbeeld om het prachtige natuurgebied het Boheemse Paradijs te bereiken, dat we te voet gaan ontdekken. Vanwege de matige hoogteverschillen is deze wandelreis niet te zwaar en dus voor iedere enigszins geoefende wandelaar goed te doen!

Open alle items
Dag 1 - Arnhem-Zittau
Met de dagtrein en minibus reizen we vandaag naar onze bestemming Bílá Tremešná in Tsjechië. Het is mogelijk op te stappen vanaf elk NS Station in Nederland. Na aankomst in Zittau volgt de transfer naar Bílá Tremešná, waar we onze intrek nemen in het gezellige hotel Pod Zvicinou.
Dag 2 - Zvicina (ca. 10 km/4 uur)
Na ons ontbijt gaan we écht van start. Onze eerste wandeling voert vanuit het hotel rondom de berg Zvicina. In de winter wordt hier volop geskied, in de zomer is het gebied populair onder wandelaars.
Dag 3 - Kuks (ca. 15 km/5 uur)
Een fraaie wandeling door een bosrijke omgeving brengt ons vanuit het hotel naar Kuks. In dit dorpje ligt een prachtig historisch ziekenhuis en een al even mooie beeldentuin. Het is zeker de moeite waard hier een kijkje te nemen. Daarna nemen we de trein terug naar Bílá Tremešná.
Dag 4 - Stuwmeer (ca. 22 km/6 uur)
We vertrekken vanuit het hotel voor een rondwandeling om het stuwmeer. Deze prachtige stuwdam is de oudste van heel Tsjechië, en is sinds 2010 zelfs een UNESCO monument. Het stuwmeer ligt als een sprookjesplaatje van Anton Pieck in het bos.
Dag 5 - vrije dag
Vrije dag. Trek je er met wat reisgenoten op uit voor een bezoek aan Hradec Králove of Praag? Ter plaatse ontvang je de treintijden (station 500 m.) en de informatie o.a. over een stadswandeling. Natuurlijk is het ook mogelijk om in de directe omgeving van het hotel een fraaie wandeling te maken.
Dag 6 - Pecka (ca. 12 km/4 uur)
Vandaag wandelen we in de omgeving van Pecka. We maken een fijne wandeling door de omgeving. Zoals altijd in Tsjechië is het hier genieten van de rust, de ruimte en het prachtige landschap. Onderweg komen we langs een burcht, nu deels een ruïne. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min.).
Dag 7 - Mostek (ca. 15 km/5 uur)
Wandeling naar Mostek midden in het boslandschap. Een klein plaatsje in het voorland van het Reuzengebergte, in de communistische tijd een kuuroord, een villa van een textielfabriek. Het communisme en het kuren zijn verdwenen maar de dichte bossen en de gezonde lucht zijn gebleven en daarom is het plaatsje geliefd bij natuurliefhebbers en wandelaars.
Dag 8 - Zittau-Amsterdam
Na het ontbijt vertrekken we per transfer naar Zittau, waar we op de trein naar Nederland stappen (aankomst is mogelijk in Nederland of België op een station naar keuze). Einde van een heerlijke sportieve wandelreis.
Goed om te weten
Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wil je je goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.
Wandelniveau
v
Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.
Video

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen
Algemene informatie Single Reizen
v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?
KRAS Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of je nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor je. Wist je trouwens dat je in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet je voordat je boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan je gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk ben je geheel vrij om zelf of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.
Een kamer voor jou alleen!
Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat je op je vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot je beschikking hebt. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijf je in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat je samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijf je liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan jou.
Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Klimaat
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan -5° -9° 3 24 104
Feb -4° -9° 3 23 99
Mrt -2° -6° 3 26 147
Apr -2° 6 21 89
Mei 9 13 113
Jun 6 22 111
Jul 10° 4 19 159
Aug 10° 6 17 88
Sep 0 21 82
Okt 0 25 64
Nov -3° 0 23 84
Dec -3° -7° 0 26 99
Bron: Weeronline
Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen
Anderen bekeken ook
Single Reis Veelzijdig Madeira
Single Reis Veelzijdig Madeira
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Stel uw reis naar wens samen!
 • Kleine groep van maximaal 19 deelnemers
 • 8 of 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-01-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf929
8,9
Bekijk reis
Single Reis Wandelen door de Algarve
Single Reis Wandelen door de Algarve
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Wandelingen o.l.v. een lokale gids
 • Met Nederlandssprekende reisleiding
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-02-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf829
8,3
Bekijk reis
Single Reis Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz
Single Reis Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Wandelen in een kleine groep
 • Afwisselende wandelingen van de Müllerthal Trail
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf475
nieuw
Bekijk reis
Single Reis Wandelweekend Valkenburg
Single Reis Wandelweekend Valkenburg
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf in een gemoedelijk en gastvrij hotel
 • Ons meest populaire wandelweekend
 • 3 of 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-01-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf149
8,9
Bekijk reis