Single Reis Wandelen Sever Ceska

8-daagse wandelvakantie Tsjechië met wandelroutes naar o.a. het Boheemse Paradijs, Kuks en het stuwmeer

v
Vanaf695per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,1
a
 • Incl. treinreis en transfer
 • 1-persoonskamer inbegrepen
 • Familiehotel met NL-eigenaar
 • Inclusief ontbijt en diner
 • 8 dagen
  a
 • Bewaren
8.1108
8,1
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen Sever Ceska
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 2e klas treinticket vanaf elk station in Nederland of België via Arnhem naar Zittau v.v. (vertrek Amsterdam ca. 8.00 uur, Utrecht ca. 8.30 uur, Arnhem ca. 9.00 uur, aankomst Zittau ca. 19.00 uur)
• Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
• Lokale Engels-/Duitssprekende reisleiding
• 7 nachten verblijf in Hotel Pod Zvicinou in een 1-persoonskamer met douche en toilet
• 7 x ontbijt en diner
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours.
• Opstappen is mogelijk op elk station in Nederland. In het boekingsproces dient u het station te kiezen waar u wenst op te stappen.
• Deelnemers krijgen een ticket vanaf het door u gekozen station naar 1 van de 7 opstappunten van de (Duitse) ICE. Dit zijn Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vanaf daar zijn er plaatsen gereserveerd in de (Duitse) ICE. Op het reserveringsbewijs dat u bij uw reispapieren ontvangt, staat het door ons voor u gereserveerde wagon- en stoelnummer. Vanaf Hengelo is de groep compleet en zit u dus bij elkaar. De reservering voor het internationale traject wordt ca. 3 weken voor vertrek door ons gemaakt. Boekt u nadat we de plaats reservering hebben gemaakt, dan kan het zijn dat u niet bij de groep kunt zitten. U zit dan echter wél in dezelfde trein.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 16
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

Hotel Pod Zvicinou

v

Dit hotel is rustig gelegen tussen 2 kleine dorpjes, in de bosrijke natuur van het voorland van het Reuzengebergte waar u een prachtig uitzicht over heeft. Het hotel, dat in de voor deze streek klassieke vakwerkstijl is gebouwd, telt 29 kamers met eigen sanitaire voorzieningen.

Faciliteiten

Bar, gemeenschappelijke zitkamer met televisie, restaurant en natuurzwembad met bronwater. Het zwembad is gesloten tijdens de wintermaanden.

Kamer

U verblijft in eenvoudige, maar nette kamers met douche en toilet. Door de bouw van het hotel verschillen de kamers onderling qua ligging, inrichting, uitzicht en ruimte.

Dagprogramma

Wandelen door Sever Ceska

v
+1

Tsjechië is een heerlijk wandelland! Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Heuvels, bergen en plateaus met dichte naaldwouden, ruisende beken, stille meertjes en slaperige boerendorpjes bepalen het beeld. Het is hier volop genieten van de rust en de ruimte. Dagelijks maken we mooie tochten. Soms vanuit het hotel, maar soms trekken we er ook per busje op uit. Bijvoorbeeld om het prachtige natuurgebied het Boheemse Paradijs te bereiken, dat we te voet gaan ontdekken. Vanwege de matige hoogteverschillen is deze wandelreis niet te zwaar en dus voor iedere enigszins geoefende wandelaar goed te doen!

Open alle items

Dag 1 - Arnhem-Zittau

Met de dagtrein en minibus reizen we vandaag naar onze bestemming Bílá Tremešná in Tsjechië. Het is mogelijk op te stappen vanaf elk NS Station in Nederland. Na aankomst in Zittau volgt de transfer naar Bílá Tremešná, waar we onze intrek nemen in het gezellige hotel Pod Zvicinou.

Dag 2 - Zvicina (ca. 10 km/4 uur)

Na ons ontbijt gaan we écht van start. Onze eerste wandeling voert vanuit het hotel rondom de berg Zvicina. In de winter wordt hier volop geskied, in de zomer is het gebied populair onder wandelaars.

Dag 3 - Kuks (ca. 15 km/5 uur)

Een fraaie wandeling door een bosrijke omgeving brengt ons vanuit het hotel naar Kuks. In dit dorpje ligt een prachtig historisch ziekenhuis en een al even mooie beeldentuin. Het is zeker de moeite waard hier een kijkje te nemen. Daarna nemen we de trein terug naar Bílá Tremešná.

Dag 4 - Stuwmeer (ca. 22 km/6 uur)

We vertrekken vanuit het hotel voor een rondwandeling om het stuwmeer. Deze prachtige stuwdam is de oudste van heel Tsjechië, en is sinds 2010 zelfs een UNESCO monument. Het stuwmeer ligt als een sprookjesplaatje van Anton Pieck in het bos.

Dag 5 - vrije dag

Vrije dag. Trekt u er met wat reisgenoten op uit voor een bezoek aan Hradec Králove of Praag? Ter plaatse ontvangt u de treintijden (station 500 m.) en de informatie o.a. over een stadswandeling. Natuurlijk is het ook mogelijk om in de directe omgeving van het hotel een fraaie wandeling te maken.

Dag 6 - Boheems Paradijs (ca. 15 km/5 uur)

Op naar Cesky Ráy, oftewel het Boheems Paradijs. Een ronduit schitterende wandeling laat ons het beste zien van dit alom bekende Nationale Park. Hier wisselen dichte bossen en grillige rotsformaties elkaar af. Nergens in Tsjechië is het landschap zó onwerkelijk en afwisselend als hier. Zeker weten dat u van de ene verbazing in de andere zult vallen! Grillig gevormde rotsen pieken boven het landschap uit. De wandelpaden gaan er gewoon bovenlangs en hier en daar soms zelfs dwars doorheen. Een unieke ervaring en voor velen het hoogtepunt van deze wandelreis!

Dag 7 - Pecka (ca. 12 km/4 uur)

Vandaag wandelen we in de omgeving van Pecka. We maken een fijne wandeling door de omgeving. Zoals altijd in Tsjechië is het hier genieten van de rust, de ruimte en het prachtige landschap. Onderweg komen we langs een burcht, nu deels een ruïne. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min.).

Dag 8 - Zittau-Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we per transfer naar Zittau, waar we op de trein naar Nederland stappen (aankomst is mogelijk in Nederland of België op een station naar keuze). Einde van een heerlijke sportieve wandelreis.

Goed om te weten

Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

v
Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Klimaat

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan -5° -9° 3 24 104
Feb -4° -9° 3 23 99
Mrt -2° -6° 3 26 147
Apr -2° 6 21 89
Mei 9 13 113
Jun 6 22 111
Jul 10° 4 19 159
Aug 10° 6 17 88
Sep 0 21 82
Okt 0 25 64
Nov -3° 0 23 84
Dec -3° -7° 0 26 99
Bron: Weeronline

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Single Reis Wandelen in Kent
Single Reis Wandelen in Kent
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Afwisselende wandeltochten
 • 5 of 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf480
Single Reis Wandelen Boheemse Woud
Single Reis Wandelen Boheemse Woud
 • 1-persoonskamer inclusief
 • Comfortabel per trein naar uw bestemming
 • Mooie wandeltochten door het Boheemse Woud
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf780
Single Reis Kroatische Rivièra
Single Reis Kroatische Rivièra
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Combineer zon, zee én cultuur
 • Verblijf in uitstekend hotel aan de kust
 • 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-10-2019
Reisduur10 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf779