Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEECRUISE

Napels
Ibizas
Etna
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels fruit_S
Napels Galleria_s
Napels Koninklijk Paleis_s
v
Napels
Napels
Ibizas
Etna
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels fruit_S
Napels Galleria_s
Napels Koninklijk Paleis_s
L
WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEECRUISE
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Uw schip
  • Extra's
  • Praktische info

Prijzen

x
  • -
  • +
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Pinksteren - 20 mei: gesloten
Pinksteren - 21 mei: 09.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

vlucht Amsterdam–Pisa v.v. per Transavia

luchthavenbelasting à € 39 p.p.

transfers

7 nachten verblijf aan boord van het MS Melody in 2-persoons binnenhut cat. 2

verzorging aan boord op basis van volpension

het beschreven vaarprogramma

Niet inbegrepen

drankjes

excursies

entreegelden

stadsgidsen

fooien

verzekeringen

Toeslagen

2-pers. buitenhut cat. 3 & 4 v.a. € 99

2-pers. binnenhut cat. 5-6-7 v.a. € 159

2-pers. buitenhut cat. 8-9-10 v.a. € 249

2-pers. minisuite cat. 11 v.a. € 279

2-pers. suite cat. 12 v.a. € 379

1-pers. binnenhut cat. 2 v.a. € 399

1-pers. buitenhut cat. 8-9-10 v.a. € 799

Korting

Kinderkorting (max. 2 kinderen t/m 17 jaar bij 2 volbetalenden in de hut, ongeacht het huttype), kinderkorting geldt alléén voor het 3e en 4e bed in de hut:
- april, mei en oktober € 340
- 16-23/6 en 8-15-22-29/9 € 460
- 30/6, 7-14-21/7 en 1/9 € 580
- 28/7 en 4-18-25/8 € 830
- 11/8 € 910

Extra informatie

prijsverlaging alleen geldig bij nieuwe boekingen vanaf 5 januari

BELANGRIJK! U dient voor deze cruise te beschikken over een Nederlands paspoort dat nog geldig is tot minstens 6 maanden ná terugkomst!

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 15 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Vaarprogramma

1e dag - Amsterdam-Pisa

We vliegen van Amsterdam naar het Italiaanse Pisa. Aansluitend volgt de transfer naar Livorno waar we om 19.00 uur inschepen.

2e dag - St. Tropez

De mondaine Franse stad St. Tropez slaan we natuurlijk niet over! Heerlijk flaneren over de boulevard, genieten van de zon... een perfecte start van deze cruise! Het van oorsprong oude havenstadje ligt in een schilderachtige baai en dit geeft deze luxe badplaats extra charme. St. Tropez werd ontdekt door de impressionisten en een deel van hun culturele erfgoed is in het kleine en lieflijke museum L’Annonciade te bewonderen. U vindt hier een opmerkelijke collectie van schilderijen van onder andere Vlaminck, Derain, Roualt, Matisse, Bonnard en Braque.

3e dag - Barcelona

v

's Ochtends aankomst in Barcelona. Bezienswaardigheden zijn onder meer het bisschoppelijk paleis en de Catedral de Santa Eulalia. De wijk Ciudadela herbergt in en om het immense park vele musea. Montjuic is voor de 'Barceloneses' hét uitgaanscentrum met zijn musea, sportcomplexen, kinderattracties, fraaie tuinen en het Olympisch stadion en de Olympische accommodaties. Hier bevindt zich ook het aantrekkelijke Spaanse dorp, waar alle bouwstijlen van Spanje zijn verenigd in een openluchtmuseum met leuke huizen en winkeltjes. Tevens staat hier het Palacio Nacional de Montjuic, het paleis van de wereldtentoonstelling, waarin 2 interessante musea zijn ondergebracht. Om 14.30 varen we weer uit.

4e dag - Ibiza

v
Ibizas

Om middernacht bereiken we Ibiza. Ibiza is het levendigste eiland van de Balearen. Vele toeristen trekken elk jaar naar dit eiland met een druk nachtleven en uitstekende stranden. Het eiland heeft zijn oorspronkelijke karakter echter ook nog weten te bewaren. Het platteland bestaat uit kleurige boomgaarden en beboste heuvels en u ziet er nog traditionele geklede vrouwen. Om 13.00 uur zetten we koers naar Tunis.

5e dag - Tunis

Om 15.00 uur varen we de haven van Tunis binnen. De hoofdstad van Tunesië is gelegen naast het historisch belangrijke Carthago. Zoals zoveel Arabische steden heeft Tunis een modern deel en een in tact gebleven oud deel (medina). Bezienswaardig zijn onder meer de prachtige moskeeën, relikwieën, het folklore museum en het schitterende Bardomuseum, met prachtige vondsten uit de Fenicische en Byzantijnse tijd. Het legendarische Carthago bezit indrukwekkende overblijfselen van Romeinse villa’s, een theater en de termen van Antonius. Rond 20.00 uur vertrekken we richting Sicilië.

6e dag - Messina

v
Etna
Etna
Etna

Messina ligt op Sicilië, het domein van de Etna-vulkaan! Hier vindt u interessante steden, pittoreske dorpen en archeologische vindplaatsen. Dankzij de centrale en dus strategische ligging heeft de geschiedenis vele sporen en monumenten achtergelaten uit tijden dat volkeren als de Grieken, Byzantijnen en Arabieren de macht over het eiland probeerden te verwerven. Romeinse tempels worden dan ook afgewisseld met Normandische kerken, die zelf vervolgens gebroederlijk naast indrukwekkende paleizen staan uit bijvoorbeeld de barok. Wakend oog van al dit stedenschoon blijft de machtige Etna, de nog immer actieve en altijd rokende vulkaan die tot de actiefste ter wereld behoort. Het landschap is afwisselend, van met koren bedekte heuvels tot ruige bergstreken en lange zandstranden.

7e dag - Napels

v
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels fruit_S
Napels Galleria_s
Napels Koninklijk Paleis_s
Napels
Napels
Napels
Napels
+10
Napels
+9

's Morgens aankomst in Napels. Het oude hart van Napels ligt tussen de Via Duomo in het oosten, de Via Tribunale in het noorden, de Via Toledo in het westen en het water in het zuiden. Hier vindt u vooral veel bezienswaardige 14de- en 15de-eeuwse kerken. Het centrum staat vol palazzi, kloosters en kerken. De smalle straatjes en gezellige terrasjes maken Napels tot een bruisende stad die u absoluut eens gezien moet hebben!

8e dag - Pisa-Amsterdam

Om 9.00 uur ontschepen we in Livorno en wordt u naar de luchthaven van Pisa gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Uw schip

MSC Cruises

v

MSC is een Italiaanse rederij met veel vaste en vooral tevreden gasten. De schepen van MSC zijn milieuvriendelijk, kindvriendelijk, comfortabel en elegant. Stap aan boord van een willekeurig schip en u voelt direct de Italiaanse sfeer. Ontdek de beste cappuccino en geniet van overheerlijk Italiaans ijs. De rederij is trots op haar Italiaanse afkomst! Uitstekende keuken, vriendelijk personeel, spectaculair entertainment (bijv. Formule 1 simulator, 4D bioscoop of tienerdiscotheek), wellness en ontspanning… beleef het zelf! Voor de kinderen en de jeugd is het vermaak altijd veelzijdig, want voor MSC horen zij erbij en gezinnen zijn graag geziene gasten aan boord. Maar ook aan mensen zonder kinderen is gedacht, aan boord van ieder schip is een kids-free zone. De schepen bieden al het comfort van een groot luxe hotel, echter met één verschil… uw MSC cruiseschip brengt u elke dag naar een andere interessante bestemming! Aan boord van alle schepen van MSC leeft en ademt de romantische geest. Elke variatie op het thema is een kunstwerk op zich, waar u exclusief van kunt genieten. Speciaal voor de Nederlandse gasten is er op alle afvaarten vanuit Nederland, Nederlandstalig personeel aanwezig. Gemak dient de mens!

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme betekent dat mensen en organisaties in de reisbranche, als ook de reizigers, zich bewust zijn van en verantwoordelijkheid nemen voor een schoon milieu, mensen, natuur en cultuur. Ook de cruise-industrie neemt allerlei maatregelen voor het behoud en de bescherming van het fragiele mariene milieu. MSC Cruises handhaaft hoge normen in afvalverwerking en energieverbruik voor de schepen, waarbij zij de negatieve impact van de schepen op het oceaanwater minimaliseren. Zo beschikt elk schip over een geavanceerde zuiveringsinstallatie voor het recyclen en behandelen van afvalwater volgens de hoogste normen. In alle hutten en openbare ruimten is een energiebesparingssysteem geïnstalleerd dat automatisch het elektriciteitsverbruik beheert. Bovendien maken de schepen gebruik van een monitoringssysteem om onnodig gebruik van airconditioning tegen te gaan.

MSC steunt UNICEF

Op dit moment is MSC de marktleider op het gebied van cruisereizen in Brazilië. Daarom gaat MSC de lokale bevolking steunen door een samenwerking aan te gaan met UNICEF. MSC steunt een programma om kinderen uit kwetsbare leefgemeenschappen in Rio de Janeiro en São Paulo te helpen een gelijkwaardige kans te krijgen om een kwalitatief goede opleiding te volgen. Voor elke cruisepassagier ligt een informatiebrochure klaar in de hut. Er wordt ook om een kleine donatie gevraagd (vanzelfsprekend bent u tot niets verplicht).

Uw schip: MSC Melody***+

v

Welkom op het familievriendelijke 3-sterren plus cruiseschip MSC Melody. Dit intieme schip is ontworpen met het comfort voor de passagier in gedachten: prachtige en sfeervolle publieke ruimtes en hutten en suites met opvallend grote afmetingen. Natuurlijk bezit dit cruiseschip een heerlijk zonnedek met zelfs twee zwembaden! Eén van de architectonische hoogstandjes is het ‘Magradome’, een uitschuifbare overkapping over het zwembad, waardoor u onder alle weersomstandigheden van het zwembad kunt genieten.

Specificaties

Bouwjaar: 1982 • gemoderniseerd: 1999 • vorige namen: Starship Atlantic, Atlantic • lengte: 205 m • breedte: 27 m • tonnage: 35.143 • snelheid: 19 knopen • aantal passagiers: 1064 • bemanningsleden: 530 • nationaliteit bemanning: internationaal • passagiersdekken: 8 • liften: 4 • stabilisatoren • voltage: 110/220 volt • land van registratie: Panama • boordvaluta: Euro (Middellandse Zeecruises) en Dollar (Zuid-Afrika).

Klik hier voor het uitgebreide dekkenplan van het MSC Melody

Faciliteiten

v
+3
+2

• restaurants • bars en lounges • fitnesscentrum • joggingbaan • schoonheidssalon • massagesalon • zwembaden • whirlpools • amusementshal • bibliotheek • bioscoop • 24 uur room service • discotheek • casino • kapper • winkeltjes • kinderclub • juwelier • was- en strijkservice.

Hutten

6 suites • 72 minisuites • 303 buitenhutten • 151 binnenhutten

Alle hutten beschikken over airconditioning, 2 eenpersoonsbedden, badkamer met douche en toilet, satelliettelevisie en telefoon.

Binnenhut

v
Inside-Stateroom.jpg_s
Inside-Stateroom-2.jpg_s
Inside-Stateroom.jpg_s
Inside-Stateroom-2.jpg_s

De binnenhutten hebben een vloeroppervlak van ca. 13 m².

CAT 1: gelegen op dek 3
CAT 2: gelegen op dek 1
CAT 5: gelegen op dek 1
CAT 6: gelegen op dek 3 en 4
CAT 7: gelegen op dek 5 en 6

Buitenhut

v
Oceanview-Stateroom-2.jpg_s
Oceanview-Stateroom.jpg_s
Oceanview-Stateroom-2.jpg_s
Oceanview-Stateroom.jpg_s

De buitenhutten hebben een vloeroppervlak van ca. 18 m² en beschikken over een patrijspoort.

CAT 3: gelegen op dek 1 en 2
CAT 4: gelegen op dek 1 en 2
CAT 8: gelegen op dek 1, 2, 3 en 4
CAT 9: gelegen op dek 4 en 5
CAT 10: gelegen op dek 5

Mini Suite

De minisuites hebben een vloeroppervlak van ca. 18 m² en beschikken over een raam en een zitbank.

CAT 11: gelegen op dek 5 en 6

Suite

v
Suite.jpg_s
Suite-2.jpg_s
Suite.jpg_s
Suite-2.jpg_s

De suites hebben een vloeroppervlak van ca. 43 m² en beschikken over een raam, een badkamer met bad en toilet, een zitgedeelte, een grote kast en een minibar.

CAT 12: gelegen op dek 5

Noot

• hutten voor mindervaliden en hutten met 3e en 4e bed zijn op aanvraag te boeken
• de buitenhutten kunnen vanwege de sloepen belemmerd zicht hebben

Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie. Het kan voorkomen dat een buitenhut of buitenhut met balkon een belemmerd zicht heeft.

Extra's

MSC Cruises Algemene Informatie

Open alle items

Baby

v
111_bimba_HR_s
32_piscine_HR_s
33_piscine_HR_s
111_bimba_HR_s
32_piscine_HR_s
33_piscine_HR_s
Baby's zijn toegestaan aan boord, echter de rederij raadt een minimum leeftijd aan van ca. 3 maanden. Dit i.v.m. voorzieningen aan boord. Babybedjes zijn altijd op aanvraag.

De schepen van MSC Cruises lenen zich uitste­kend voor gezinnen. Er zijn speciale kinderspeelruimtes en vele specifieke kin­der­activiteiten. Ook is er een kinderprogramma:
• Mini Club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, deze is ook beschikbaar tijdens de excursies.
• Junior Club voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
• Young Club voor kinderen van 12 tot 14 jaar.
• Teenagers Club voor kinderen van 15 tot 17 jaar.

Alle entertainmentactiviteiten, zowel voor jonge gasten als volwassenen, worden in alle aan boord gesproken talen aangeboden. De miniclub blijft in alle aanleghavens open om activiteiten en vermaak onder toezicht te bieden voor kinderen van 3 jaar en ouder wier ouders of voogden op een MSC-excursie gaan.

Bagage

Voor de cruise wordt u geadviseerd om bagage te beperken tot maximaal 2 koffers per persoon (maximaal 90x75x43 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk), en twee stuks handbagage per persoon ( maximaal 56x45x25 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk). Voor een eventuele vliegreis gelden er wellicht andere instructies. U dient zich hierbij te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 8 kilo. Echter bevelen wij alle gasten wél aan hun bagage te beperken tot één ingecheckte koffer per persoon die niet groter is dan 75x50x29cm, en één stuk handbagage die niet groter is dan 55x35x25cm. Bagage dient in de hut te worden gehouden. Vergeet niet uw bagagelabels, die benodigd zijn voor inscheping, mee te nemen in uw handbagage en ze te bevestigen wanneer u bij de inschepingshaven arriveert. Wij raden alle passagiers aan geneesmiddelen, belangrijke documenten en dergelijke persoonlijke bezittingen in hun handbagage te houden. Kinderwagens en rolstoelen zijn altijd toegestaan aan boord, maar dienen te worden aangevraagd bij boeking zowel voor de cruise als voor de eventuele vliegreis.
MSC Cruises is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van of schade aan uw eigendommen.

Excursies

Het volledige programma van de excursies aan land is aan boord te verkrijgen. De excursies die tijdens de cruise zijn gepland, zijn facultatief en tegen betaling. De excursies worden aangerekend op uw lopende cruiserekening en de uiteindelijke betaling moet contant of met creditcard worden voldaan. De route en prijs van de excursie kan zonder voorafgaande kennisgeving door MSC Cruises worden gewijzigd in het geval van prijsveranderingen en onvoorziene gebeurtenissen. Voor een compleet overzicht van de te boeken excursies aan boord zie www.msccruises.nl .

Let op: Informatie m.b.t. excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Dit kan tot 7 dagen voor vertrek. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.
Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en de laatste dag.

Dineren

Dineren kan de hoofdrestaurants van het schip, specialiteitenrestaurants of in het buffetrestaurant. Het uitgebreide buffetrestaurant is 20 uur per dag geopend voor ontbijt, lunch, middagssnacks, diner en middernachtsnacks. Ook zijn er speciale kids selecties beschikbaar voor ontbijt, lunch en het diner in de hoofdrestaurants. Dinertijden in de hoofdrestaurants zijn gebaseerd op de route en geografische ligging van het schip.
Op dagen dat het schip aan wal ligt, kunnen de openingstijden van de restaurants afwijken. Dit houdt verband met het tijdstip van de excursies. Speciale dieetwensen moeten ruim voor de afvaartdatum worden doorgeven. U bespreekt dit de eerste dag met uw hoofdober.

Fooien

Tijdens uw cruise biedt het personeel van MSC u overal op het schip een uitstekende service. Zij worden achter de schermen ondersteund door evenzoveel medewerkers en bemanningsleden, die hun uiterste best doen om uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Voor uw gemak zal MSC Cruises automatisch een dagelijkse hotelservicebijdrage aan uw cruiserekening toevoegen, afhankelijk van uw route en het aantal dagen waarop de diensten daadwerkelijk zijn geleverd. De hotelservicebijdrage is bedoeld om de MSC gasten te garanderen dat de diensten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. De hieronder aangegeven dagelijkse bedragen zijn met inachtneming hiervan berekend en kunnen niet gewijzigd worden. Mocht u echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u niet tevreden bent over de service, bezwaar willen maken tegen een of meerdere bedragen van de hotelservicebijdrage, dan kunt u zich wenden tot de Guest Relations Manager aan boord. Een indicatie van de fooien wordt bij prijzen getoond.
MSC adviseert om geen fooien te geven aan individuele medewerkers

Geldzaken & betalingen aan boord

U ontvangt bij aankomst een Cruisekaart in uw hut. Deze dient u te activeren voor aankopen aan boord met het registeren van uw credit / debitkaart of pinpas. Dit kunt u zelfstandig doen tot 11:00 uur de volgende dag bij de Cruise Card Activation Points op het schip. Houdt u er rekening mee dat u wordt gevraagd om uw pincode in te voeren. Het uiteindelijke afrekenen van via finale boordrekening kan via creditcard, pinpas of debitkaart of contant geld.
Start de cruise vanuit Noord-Europa, de Middellandse Zee of het Midden-Oosten, dan betaalt men aan boord met de Euro. Start de cruise in de Caraïben, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika dan betaalt men met de Amerikaanse Dollar.

Gezondheid

Alle schepen zijn voorzien van een medisch centrum, dat onder toezicht staat van een arts en medisch personeel. De scheepsarts is geen specialist en het medisch centrum van het schip is niet hetzelfde ingericht als een hospitaal aan land. De uitrusting en geneesmiddelen aan boord zijn erop gericht eerste zorg te verstrekken, in overeenstemming met de regelgeving van het land onder wiens vlag het schip vaart. De cruisemaatschappij, noch de arts, zijn verantwoordelijk ten opzichte van de passagier indien er eventueel niets gedaan kan worden aan een medisch probleem. De kosten voor de medische zorgen worden aan boord verrekend. Wij adviseren u bij het betrekken van uw hut elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. U kunt het beste de handdouche op de vloer leggen en op de heetste stand openzetten. In stilstaand water van ca. 25-50 graden Celsius kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen.

Handdoeken

Handdoeken service is bij uw reissom inbegrepen.

In- en ontscheping

De inscheping start ongeveer 3 uur voor het tijdstip van vertrek en sluit anderhalf uur voor vertrek, bij Amerikaanse havens sluit de check-in twee uur voor vertrek. Bij inscheping krijgt u uw kofferlabel, die u dient te plakken. Deze bagage wordt dan afgegeven en wordt vervolgens rechtstreeks naar uw hut gebracht. Nadat u hebt ingecheckt bij de Check-in en uw bagage gecontroleerd is mag u aan boord.
Het is ook mogelijk om thuis online in te checken. Online check-in is mogelijk tot 24 uur voor afvaart. Kijk voor meer informatie op www.mscwebcheckin.com en kies voor Nederlands. Daarna kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van MSC Cruises dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen. De instructies en de uurregeling voor de ontscheping worden op de dag zelf meegedeeld.

Kleding

Zorg ervoor dat u de juiste kleding inpakt voor de verschillende activiteiten die u zult ondernemen tijdens uw cruise, zoals feesten, diners, sport en excursies. Voor het dagelijkse leven aan boord wordt vrije tijdskleding aanbevolen. Voor informele avonden raadt MSC zomerse jurken voor vrouwen en een overhemd/shirt met pantalon voor mannen. Voor de gala-avonden is de dresscode formeler. Jasje met das voor de heren en een cocktailjurk of feestelijke outfit voor vrouwen. Ook worden er aan boord verschillende themafeesten georganiseerd, zoals een Italiaanse avond, Flower Power of White party. Ook wordt het aangeraden om een tui of sjaal mee te nemen aan boord, in geval van veranderingen van temperatuur aan boord tussen de van airconditioning voorziene ruimtes van het schip en buitengebieden. Tijdens het diner zijn korte broeken niet toegestaan.
Voor excursies waarbij een bezoek wordt gebracht aan religieuze plaatsen, raden we ‘geschikte’ kleding aan (geen broeken, bermuda’s, shirts zonder mouwen, enz.)

Kluis

Kluisjes zijn aanwezig in alle hutten. MSC Cruises is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van geld of waardevolle spullen in uw hut of bagage.

Kraanwater

Kraanwater aan boord is gezuiverd en gechloreerd. Wij raden u aan dit water niet te drinken. U kunt aan boord flesjes water kopen. Het ijswater wat bij het diner eventueel geserveerd wordt, kunt u uiteraard wel drinken.

Receptie aan boord

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U hebt voor alle cruises binnen Europa een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Het reisdocument moet tot minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Voor cruises buiten Europa is een geldig paspoort vereist en indien van toepassing een visum (zie tabblad visuminformatie). Voor de Verenigde Staten geldt dat iedereen persoonlijk in het bezit dient te zijn van een digitaal leesbaar paspoort. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: de visumafdeling van Kras (tel. 0900-9697).

Roken

Aan boord van de schepen van MSC Cruises vindt u rokers- en niet-rokers gedeelten. Het is verboden te roken in het medisch centrum, kinderopvangruimtes, hallen, liftfoyers, openbare toiletten, het theater, in de liften, buffetten en in het restaurant. Roken is alleen mogelijk in de speciale, daartoe aangewezen, rookgebieden/ locaties.
Door het bewezen risico op brand, is roken (met inbegrip van elektronische sigaretten) nooit toegestaan in de hutten of op de balkons van de hutten. Als er bewijs van roken wordt gevonden, worden er speciale schoonmaakkosten van ca. € 70 in rekening gebracht aan de passagier en kan er additioneel een boete worden opgelegd. Het is ten strengste verboden om sigaretten/rookgerei overboord te gooien.

Rolstoel of scootmobiel

De schepen van MSC Cruises zijn rolstoeltoegankelijk, mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de nodige bijstand kan verlenen. Houd er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in de havens waar het cruiseschip niet direct aan de kade ligt. Niet iedere hut is rolstoeltoegankelijk, indien u voornemens bent een rolstoel tijdens de cruise te gebruiken, dient u een rolstoeltoegankelijke hut te boeken. Bij boeking wordt gewenst zoveel mogelijk informatie door te geven betreffende uw handicap. Indien u in het bezit bent van een gemotoriseerde rolstoel dient u dit bij uw boeking door te geven, inclusief de afmetingen.

Taal

De aankondigingen aan boord van de MSC Cruises worden meestal in het Engels gedaan en vaak nog in drie an­de­re internationale talen herhaald. Ook door het bedienende personeel zult u veelal in het Engels te woord worden gestaan. Na Engels zijn de meest gebruikte talen aan boord Italiaans, Spaans, Portugees, Duits en Frans. Het treffen van Nederlands per­soneel is een toevalligheid en zeker geen van­zelfspre­kend­heid.

Telefoon / internet

Telefoneren is mogelijk op de schepen. Houdt u rekening met slechte bereikbaarheid (i.v.m. beperkte capaciteit communicatiesatellieten) en hoge kosten.

Aan boord van alle MSC schepen vindt u een internetcafé waar u (tegen betaling) gebruik kunt maken van een computer met internet. Bovendien zijn tegenwoordig alle schepen voorzien van een draadloze WiFi verbinding. Hiervoor kunt u, zeer voordelige, pakketten afsluiten. Er is keuze uit de volgende pakketten:
- Social pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) met een ongelimiteerd aantal MBs (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen).
- Surfer pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen) + e-mail en web-browsing tot 200MB per dag.
- Streamer pakket: Volledige internettoegang inclusief audio en video.

Televisie

Elke hut is voorzien van een satelliet televisie.

Valuta

Voor de cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa, evenals Oceaancruises, Franse Antillen vertrekkend vanuit Europa, is de valuta de euro (€). Voor de cruises in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Zuid-Afrika is de valuta de Amerikaanse dollar ($).

Verboden producten

Op de schepen van MSC Cruises zijn een aantal producten verboden:
- Strijkijzers, waterkokers en stijltangen;
- Scherpe voorwerpen, vuurwapens, munitie, wapens van welke aard dan ook;
- Explosieve stoffen/goederen van een gevaarlijke aard;
- (Huis-)dieren (met uitzondering van geleide dieren);
- Ook behoudt MSC zich het recht voor om drank in de bagage in beslag te nemen.

Indien de rederij van mening is dat u gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht u de toegang tot het schip te ontzeggen. Indien de rederij, de kapitein of andere bevoegden van mening zijn dat er zich gevaarlijke of illegale voorwerpen in uw hut bevinden, heeft de kapitein of een door hem aangewezen personeelslid het recht uw hut te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Ook heeft men het recht u dringend te verzoeken van boord te gaan.

Verzorging

U verblijft op basis van volpension. Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen. Dit kunt u nuttigen in de hoofdrestaurants van het schip of in het buffetrestaurant.

Voltage

Het voltage aan boord van alle schepen is 110/220 V. U kunt bij het informatiekantoor om adapters vragen. Let op: warmte generende apparaten (zoals waterkokers, flessenwarmers voor baby's, elektrische dekens etc.) zijn niet toegestaan aan boord.

Wasserij

MSC Cruises maakt gebruik van wasserette-pakketten. Tegen betaling kunt u van deze service gebruik maken wanneer u maar wilt voor maximaal 20 items per hut per cruise. Verzamel uw kleding voor 9 uur ’s morgens, behalve op de laatste dag van uw cruise en uw kleding zal fris gewassen dezelfde dag voor 17 uur naar uw hut gebracht worden.

Zwangerschap

Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, dit ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn worden niet geaccepteerd door de cruiserederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen. Zwangere vrouwen worden aanbevolen om bij elk stadium van hun zwangerschap medisch advies te zoeken voordat men gaat reizen.

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.