Vier vakantie aan de Turkse Rivièra tijdens een zonvakantie naar Alanya. Maak bijvoorbeeld lange wandelingen langs de Middellandse Zee in deze charmante Turkse badplaats. En geniet van de luxe en weelde van de 5 sterren hotels van Kras. Boek een dagexcursie naar het natuurfenomeen 'het kasteel van katoen' in Pamukkale. Of vang gerust wat zonnestralen op het Kleopatra-strand tijdens deze vakantie in Alanya.

Strandvakantie aan de Turkse Rivièra

Hoşgeldiniz... 'Welkom' in het zonnige zuiden van Turkije, waar u een zalige vakantie Alanya viert aan de Turkse Rivièra. Enerzijds ligt deze zonovergoten badplaats aan een van de mooiste kustlijnen van de Middellandse Zee. En aan de andere kant heeft Alanya een bruisend centrum met een grote verscheidenheid aan winkels en restaurants. Dit, in combinatie met de luxe 5 sterren hotels van Kras, maakt een reis naar Alanya perfect voor wie wil genieten van comfort en zon. Vanuit een luxe hotel staat u zo op het langgerekte Kleopatra-strand van de Turkse badplaats. Het helderblauwe water van de Middellandse Zee sprankelt u tegemoet. Na een zonnige stranddag kunt u heerlijk dineren met 'köfte' in het All Inclusive hotel. Of kies gerust voor een van de traditionele restaurants in de buurt. 

Verken adembenemd Alanya

Vanuit een hotel van Kras staat u zo in het bruisende centrum van Alanya. Het oude centrum wordt gevormd door een burcht die gebouwd is op een grote landtong. Vanaf de hoge muren die uit de zee omhoog rijzen heeft u een weids uitzicht over de groene omgeving en het centrum. Op de Ataturk-boulevard langs de Middellandse Zee wuiven palmbomen en maken verkopers een praatje met voorbijgangers. Drink hier vooral eens een ijskoude raki op een van de vele terrassen. Breng daarna zeker een bezoek aan de haven in Oud-Alanya ten oosten van de burcht, waar dagelijks tientallen boten aanmeren en vertrekken. Bij de haven staat de Kizil Kule, oftewel de Rode Toren. De toren is hét symbool van de stad. Durft u de 33 meter hoge klim aan naar de top van de toren? Vanaf hier heeft u adembenemend uitzicht over het zuidelijke deel van Alanya!

Excursie naar het 'Kasteel van Katoen'

Maakt u liever een bijzondere dagtrip tijdens een vakantie naar Alanya? Breng dan een bezoek aan het natuurwonder Pamukkale, ten noordwesten van Alanya. In de Romeinse tijd werden de terrassen van Pamukkale als kuuroord gebruikt. Vandaag de dag kunt u prachtige wandelingen maken over de helling langs de sneeuwwitte kalksteenterrassen. Van een afstand lijkt de helling met witte terrassen ook wel op een 'kasteel van katoen'. Een warme straal met kalkhoudend water stroomt naar beneden en overal zijn kleine baden ontstaan met prettige temperaturen waar u zich helemaal in onder kunt dompelen. Helemaal opgefrist en uitgerust neemt u afscheid van Alanya na een heerlijke vakantie in Turkije!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Alanya
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
7 beoordelingen Vakantie Turkije Alanya door reizigers van Kras