Wie op vakantie naar Bodrum gaat, beleeft een zonovergoten strandvakantie aan de Egeïsche Kust. Berg uw strandlaken voor even op om de middeleeuwse Petrusburcht te bewonderen. Shopliefhebbers dwalen liever rond in de knusse straatjes van het centrum waar het krioelt van de souvenirshops. Wie nog energie over heeft, kan een bezoekje brengen aan de bruisende Barstreet!

De wereldwonderen van Bodrum

Wie op vakantie naar Bodrum gaat, stapt letterlijk in een warm bad. De Turkse gastvrijheid en het zonnige klimaat tovert tijdens een vakantie Bodrum een grote glimlach op uw gezicht. Deze mondaine badplaats in het zuidwesten van Turkije behoort al jarenlang tot een van de populairste bestemmingen van het land. Wie denkt dat de bezienswaardigheden enkel bestaat uit zon, zee en strand heeft het mis. Door het rijke verleden zijn er nog veel sporen zichtbaar. Zo zijn de fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus te aanschouwen. Deze majestueuze graftombe wordt gerekend tot de zeven klassieke wereldwonderen. Ook de middeleeuwse Petrusburcht mag niet worden overgeslagen tijdens een vakantie Bodrum. Binnen de muren van dit 15e eeuwse kasteel is het museum voor onderwaterarcheologie te vinden. Honderden spullen zoals eeuwenoude scheepswrakken, wapens van ridders en glaswerk uit de Romeinse tijd worden hier tentoongesteld.

Genieten van Turkse specialiteiten

Neem tijdens een vakantie Bodrum absoluut de tijd om langs de moderne haven van Bodrum te struinen. Als u hongerig bent, kunt u zich bij een van de sfeervolle restaurants laten verwennen door de Turkse specialiteiten als Adana kebab of Köfte terwijl de zon wegzakt in de Egeïsche Zee. In de haven maar ook in het oude centrum kunt u tot laat in de avond winkelen. Verfijnde textielwinkeltjes en intieme souvenirshops zijn er te kust en te keur. Wie weet vindt u hier wel een onvergetelijk aandenken aan deze zonvakantie voor een 'special price'! Om met uw Turkse lira’s te wapperen, gaat u naar het winkelcentrum Oasis dat gevuld is met luxe merkwinkels. Bovendien zijn hier talloze gerenommeerde juweliers gevestigd, waar u kunt shoppen voor de mooiste gouden sieraden. 

Culturele zonvakantie aan de Egeïsche Zee

Op vakantie naar Bodrum gaan en de fraaie stranden overslaan, is nauwelijks denkbaar. U hoeft het luxe 5 sterren hotel van Kras niet eens te verlaten om een duik nemen in het felblauwe water van de Egeïsche Zee. Plof gerust neer op een van de comfortabel ligbedjes van het privéstrand om te genieten van een welverdiende zonvakantie. Voor een bijzondere excursie kunt u een wandeling maken naar de haven van Bodrum, waar dagelijks boten vertrekken naar het Griekse eiland Kos. Vooral in de oostelijk gelegen hoofdstad Kos-Stad kan de culturele schatkist worden opengetrokken. Zo ligt nabij de haven de eeuwenoude Johannietersburcht die opvalt dankzij de imposante kasteelmuren met daarop kantelen. Maar ook de binnenplaats kent een prachtig decor, dat wordt gevormd door de sierlijke wapenschilden en de ruïnes van eeuwenoude kasteelwoningen. 

Verfijn uw keuze
8 vakanties Bodrum
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
107 beoordelingen Vakantie Turkije Bodrum door reizigers van Kras