Midden in het beschermde natuurgebied Köyceğiz-Dalyan vindt u het stadje Dalyan. Vlieg tijdens een vakantie Dalyan naar dit oorspronkelijke vissersdorp in Zuidwest-Turkije en ontdek de prachtige natuur, heerlijke stranden en historische bezienswaardigheden. Van de koningsgraven in de rotsen tot de oude ruïnestad Kaunos; deze badplaats is de perfecte uitvalsbasis voor een culturele zonvakantie in Turkije!

Zonvakantie aan de Lycische Kust

Tijdens een vakantie Dalyan verblijft u midden in het beschermde natuurgebied Köyceğiz-Dalyan. In dit bergachtige landschap in het zuidwesten van Turkije vormen dichte bossen en fonkelende meren het decor. Maar ook voor fijne stranden en culturele bezienswaardigheden de stad aan de Lycische Kust een ideale reisbestemming. Verblijf bijvoorbeeld in een 4 sterren hotel van Kras, waardoor het stadscentrum binnen loopafstand ligt. Hier kunt u heerlijk struinen langs charmante textielzaken, kleurrijke fruitstalletjes en Turkse grillrestaurants. En wandel nabij het stadshart ook eens langs de oever van de Dalyan-rivier. De dobberende vissersbootjes en de Caretta-schildpadden in het water zorgen ongetwijfeld voor bijzondere vakantiekiekjes.

Het mooiste strand van Dalyan

Ook buiten de stad zijn genoeg bezienswaardigheden te bewonderen tijdens een voordelige vliegvakantie Dalyan. Misschien zijn de koningsgraven in de rotsen langs de Dalyan-rivier wel het meest bekend. Deze in de rotswanden uitgehouwen tombes kunt u zien gedurende een excursie per boot. Tijdens deze dagtrip kunt u ook de ruïnestad Kaunos verkennen. Hier is het onder meer mogelijk om een amfitheater en akropolis te bewonderen. Vanaf hier heeft u bovendien een weids uitzicht over de omgeving, waaronder het strand en Dalyan zelf. Maar een vakantie in Dalyan is pas compleet na een middagje wandelen over de landtong van het kilometerslange Itzuzu-strand. Aan de ene kant kijkt u hier uit over de natuurrijke Dalyan-delta, terwijl aan de andere zijde de glasheldere Middellandse Zee schittert.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Dalyan
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,8
60 beoordelingen Vakantie Turkije Dalyan door reizigers van Kras