Vakantie Istanbul - Het centrum tussen Azië en Europa

De Turkse ‘beauty’ langs de Bospurus


In het Turkse Istanbul ontmoeten oost en west elkaar, waar een unieke boottocht over de Bosporus tussen de continenten Europa en Azië onvergetelijk is. Ook het shoppen tijdens een vakantie Istanbul is een waar feest tussen de duizenden winkeltjes op de Grote Bazaar of in de mondaine winkelstraat Istiklal Caddes. Niet te missen tijdens deze stedentrip is de reusachtige Hagia Sofia, die met zijn 4 minaretten boven Istanbul uitsteekt.

Istanbul: stad van paleizen en moskeeën

In Istanbul schudden de Europese en de Aziatische wereld elkaar de hand, alleen gescheiden door de Bosporus. Istanbul is de grootste stad van Turkije en is overduidelijk een westerse stad. Maar hij ademt ook een oosterse 'duizend-en-één-nacht' sfeer. Tijdens een vakantie Istanbul treft u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad in de wijk Sultanahmet. Twee moskeeën torenen prominent boven de stad uit vlak bij de zeestraat Bosporus: de Blauwe Moskee en de Hagia Sofia. De ‘Sofia’ is de oudste Moskee en stamt uit de 6e eeuw. Zij staat als een reusachtige stenen olifant in het centrum tussen de vier minaretten. Vooral de Byzantijnse mozaïeken maken de ‘Sofia’ tot één van de mooiste bouwwerken van Istanbul. De charmante Arabische ornamenten worden afgewisseld met christelijke iconen.

Oosters shoppen op de Grote Bazaar

Replica’s van de mozaïeken vindt u in overvloed op de Grote Bazaar. Tijdens een vakantie Istanbul is dit de uitgelezen plek om ‘oosters’ te shoppen. De Grote Bazaar ligt in het centrum van het Aziatische Istanbul. Het is een complete wijk die bestaat uit een overdekt marktgebied van vele tientallen straatjes. Het grootste deel van de Bazaar stamt uit de 16e eeuw. Dit is het meest levendige deel van Istanbul met maar liefst 1.200 winkeltjes en kramen waar je fraai keramiek en juwelen op de kop kunt tikken. Maar u kunt ook prima ‘westers’ winkelen. Met name op het Europese deel van de stad vindt u een paar fameuze winkelstraten die niet onder doen voor andere bekende grote westerse steden. De Istiklal Caddes is de belangrijkste winkelstraat van Istanbul. U vindt hier trendy winkeltjes en hippe cafés, zoals 'The House Café' in een statig pand.

Een gezellige drukte op de Galatabrug

De stad ligt aan weerszijden van de Bosporus. Op diverse plekken zijn bruggen om over het water te komen. Een van de bekendste bruggen van Istanbul is de Galatabrug die over een zijtak van de Bosporus ligt. De brug heeft twee lagen. Op de onderste zijn de locals dag en nacht aan het vissen, voor het avondeten of om iets bij te verdienen. Op de bovenste bruglaag is het altijd druk met handelaren die de meeste uiteenlopende zaken verkopen of een spelletje ‘balletje-balletje’ met de voorbijgangers willen spelen (nooit doen!). Over de Bosporus kunt u een mooie boottocht maken. Vlak bij de Galatabrug ligt de haven van waar de boten vertrekken. Het is uniek om tijdens een vakantie Istanbul over de Bosporus te varen met aan de ene kant Europa en de aan andere kant Azië. Het geeft een geweldig uitzicht op de bekende bezienswaardigheden van de stad, zoals de grote moskeeën. Maar ook andere plekken waar u te voet niet snel komt. Zo ziet u het rococo-paleis Küçüksu Kasri en de Prinseneilanden, waar vroeger de onwelgevallige kinderen van de sultan tijdens het Ottomaanse Rijk, naar verbannen werden. Nu is het vooral een plek van luxe buitenhuizen en mooie parkjes.

3 vakanties naar Istanbul gevonden
Turkije
v
Istanbul
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(3)
Land
xTurkijev
SAlle landen
Plaats
xIstanbulv
Soort vakantie
Rondreis(3)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(3)
Inclusief vlucht(3)
Luchthaven
Amsterdam(3)
Vertrekperiode
April 2019(1)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(1)
September 2019(3)
Reisduur
15-22 dagen(3)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(2)
6 en hoger(2)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Single Reis Parels van de Oriënt
Single Reis Parels van de Oriënt
  • 1-persoonskamer inclusief
  • Bezoek aan steden zoals Perge, Troje en Efeze
  • 3 nachten verblijf in oude centrum van Istanbul
  • 15 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 09-04-2019
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1239
IG
Rondreis Turkije - Parels van de Oriënt
Rondreis Turkije - Parels van de Oriënt
  • 3 nachten verblijf in oude centrum van Istanbul
  • Bezoek aan steden zoals Perge, Troje en Efeze
  • Inclusief boottocht over de Bosporus
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-05-2019
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf982
IG
8,1
Beoordeling Vakantie Turkije Istanbul door reizigers van Kras
Gebaseerd op 229 reviews