Tijdens een vakantie in Kemer aan de Turkse Rivièra staan luxe en relaxen centraal. Bewonder grote jachten aan de haven of kies een van de fijne strandbedjes uit aan het Ayisigi-strand. Toch op zoek naar wat activiteit? Noordelijk van Kemer ligt het prachtige natuurgebied Göynük Canyon waar u zich kunt uitleven met bodyrafting of gewoon een heerlijke wandeltocht maakt. Wie de archeoloog wil uithangen kan een dagtrip naar de oud-Griekse stad Phaselis maken. 

Kemer als luxe vakantie-bestemming

In Kemer vindt u fijne kiezelstranden en een mooi groen achterland met pijnbomen. Het stadje ligt aan de Turkse Rivièra, zo’n dertig kilometer onder Antalya, en is een goede basis voor leuke uitstapjes. Als u een luxe vakantiebestemming zoekt is Kemer in Turkije een goede keuze. Kras heeft hier een aantal All Inclusive 5 sterren hotels in het aanbod. De luxe laat zich ook afmeten aan de grootte van de boten in de jachthaven; heerlijk om te flaneren en boten te kijken. Tijdens een vakantie Kemer kunt u uw rust zoeken op één van de twee kiezelstranden, het Kemer-strand en Ayisigi-strand. Om zo weinig mogelijk 'last' te hebben van de kiezels hebben de Turken fraaie pieren, steigers en vlonders aangelegd. Hierdoor kunt u heerlijk zonnen en direct het heldere water van de Middellandse Zee in duiken. Voordeel van een kiezelstrand is een glasheldere zee waarin het een feest is om te snorkelen en duiken. Het is dan niet toevallig dat hier een paar goede duikscholen te vinden zijn. Vooral tussen de rotsen zijn veel vissen en krabben te zien die daar hun schuilplaats hebben.

Wandelen en bodyrafting in de Göynük Canyon

Langs de kust net boven Kemer begint het wandelpad The Lycian Way. Dit vierhonderd kilometer lange bewegwijzerd pad loopt door de Lycische bergen en dalen, lang diverse antieke sites. Ongeveer een half uur rijden ten noorden van uw vakantiebestemming Kemer ligt het natuurpark Göynük Canyon dat deel uitmaakt van de Lycische wandelroute. Dit is een prachtig ravijn met watervalletjes waarvan sommigen als waterglijbaan te gebruiken zijn. Dit is ‘bodyrafting’: met een helm en een beschermend hesje je laten mee voeren door de stromende water. Maar als dit iets te ruig voor u is, dan is het gebied prima geschikt voor een mooie wandeltocht door het pijnboombos en af en toe de rust te zoeken bij een wildstromende beek.

De zandstranden bij het klassieke Phaselis

Een van de klassieke sites langs diezelfde Lycian Way is Phaselis, slechts een kwartier rijden vanuit Kemer. Hier zijn mooie restanten te zien van een Romeins theater en een aquaduct. Het antieke stadje ligt pal aan de kust en u loopt zo tussen de ruïnes door naar het zandstrand. Phaselis is vanuit Kemer eveneens per boot te bezoeken waarbij ook de grillige kust en prachtige baaien bezocht worden. Het mes snijdt zo aan drie kanten: een mooie boottocht, een heerlijk zandstand en fotogenieke Grieks-Romeinse ruïnes.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Kemer
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,8
67 beoordelingen Vakantie Turkije Kemer door reizigers van Kras