Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Fly-drive West-Turkije

Kusadasi
Kusadasi
Efeze - Celsusbibliotheek
Pamukkale
Xanthos - Lycisch grafmonument
Fethiye
v
Kusadasi
Kusadasi
Kusadasi
Efeze - Celsusbibliotheek
Pamukkale
Xanthos - Lycisch grafmonument
Fethiye
GK
Fly-drive West-Turkije
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Vlucht
 • Verlenging
 • Plaatsinfo
 • Praktische info

Prijzen

x
 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vliegreis Amsterdam–Dalaman v.v.
• Luchthavenbelasting
• Verblijf in kamer met bad of douche in 3/4 sterren hotels
• Verzorging op basis van halfpension
• Huurauto categorie C (Ford Fiesta met airconditioning of gelijkwaardig)
• Ongelimiteerd aantal kilometers
• Afkoopbaar eigen risico (CDW)
• Lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Benzine
• Persoonlijke Ongevallen Verzekering (PAI)
• Visumkosten € 15,- te plaatse te betalen
• Entreegelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

reserveringskosten € 17,50 per boeking (verplicht)

Extra informatie

u ontvangt ter plaatse een uitgebreide routebeschrijving en kaart van onze reisleiding

reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Dagprogramma

Reisprogramma Fly-drive West-Turkije

Dag 1: Amsterdam-Dalaman

v

Vlucht van Amsterdam naar Dalaman. Diner en overnachting te Dalyan , gelegen tussen Marmaris en Fethiye aan het schitterende meer van Dalyan , dat door een met riet begroeid kanaal met zee is verbonden.

Dag 2: Dalyan - Kusadasi

v
Kusadasi
Kusadasi
Kusadasi
Kusadasi
Kusadasi
Kusadasi

Hoogtepunten van de dag zijn Didyma met het Heiligdom van Apollo. Ook kunt u langs de Ionische antieke stad Priene met de bekende Tempel van Athene rijden. Diner en overnachting in Kusadasi/ Selcuk , één van de meest bruisende badplaatsen aan de Egeïsche Zee.

Dag 3: Kusadasi-Efeze

v
Efeze - Celsusbibliotheek
Efeze - Celsusbibliotheek
Efeze - Celsusbibliotheek

Vandaag staat Efeze op het programma, één van de meest spectaculaire ruïnesteden ter wereld. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting te Selcuk.

Dag 4: Kusadasi- Pamukkale

v
Pamukkale
Pamukkale
Pamukkale

Via Aphrodisias, de antieke stad genoemd naar Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid rijdt u naar Pamukkale. Pamukkale is letterlijk vertaald het ’Katoenkasteel’. Het is een uniek natuurwonder met witte kalkterrassen en koolzuurhoudende warmwaterbronnen, waarvan het water kan oplopen tot 30°C graden. U kunt een bezoek brengen aan de antieke Romeinse stad Hierapolis, in de oudheid een thermaal kuuroord. Diner en overnachting te Pamukkale.

Dag 5: Pamukkale -Kas

Een prachtige landschappelijke rit naar Kas. Vroeger bekend als het antieke Antiphellos en tegenwoordig één van de charmantste plaatsjes aan de Lycische kust. Diner en overnachting in Kas.

Dag 6: Kas - Fethiye

v
Xanthos - Lycisch grafmonument
Xanthos - Lycisch grafmonument
Xanthos - Lycisch grafmonument

Na een bezoek aan het Kekova eiland met ruïnestad Tersane, komt u aan in het antieke Xanthos, de voormalige hoofdstad van de Lykiërs. Ook wel bekend als het het Lykische Heiligdom Letoon. Diner en overnachting in het gezellige Fethiye, het antieke Telmessos.

Dag 7: Fethiye

v
Fethiye
Fethiye
Fethiye

Een dag uitrusten in Fethiye en omgeving. Bekend vanwege de prachtige Blue Lagoon. U kunt de omgeving verkennen of een dagje naar het strand gaan.

Dag 8: Fethiye-Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Dalaman voor uw terugvlucht naar Amsterdam of u kunt kiezen voor een verlenging van deze fly-drive in één van de hotels in de omgeving van Fethiye.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Airports Turkije

In het boekingsproces wordt automatisch de eerst beschikbare (en goedkoopste) vluchtklasse geselecteerd. Wij bieden u de mogelijkheid uit verschillende luchtvaartmaatschappijen, vluchtdagen en vertrekluchthavens te kiezen. Indien er toeslagen van toepassing zijn, dan worden deze automatisch bij de prijs opgeteld in de prijsberekening. Onderaan de reissom berekening en/of in stap 2 van het boekingsproces kunt u een andere maatschappij of klasse kiezen. In stap 2 van het boekingsproces kunt u ook de vertrekluchthaven aanpassen.

overzicht van het vluchtschema voor winter 2009 / 2010

Airlines

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden betreffende uw vliegvakantie naar Turkije

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Verlenging

Verlenging bij fly-drive West-turkije

U kunt deze fly-drive natuurlijk ook verlenging met een relaxte week in de populaire badplaats Marmaris. U kunt kiezen uit het 3-sterren Hotel Orsmaris Boutique (ontbijt en diner), het 4-sterren Hotel Royal Garden (All Inclusive), het 4-sterren Hotel Club Green Nature (Ultra All Inclusive), het 5-sterren Club Turban Palace (All Inclusive) of het 3-sterren Hotel Halici 1 (ontbijt en diner).

Plaatsinfo

Turkije

v
+8
+7

Turkije is al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming, waar bezoekers gastvrij ontvangen worden met Turkse thee en blij verrast zijn vanwege het zonnige klimaat, de levendige badplaatsen met fantastische accommodaties, de zeer boeiende cultuur en het rijke verleden. Turkije heeft alles te bieden om u te laten genieten van een onbezorgde vakantie, van luxueuze ultra all inclusive resorts tot kleinschalige appartementen. En wilt u meer zien van Turkije, zoals bijvoorbeeld het fascinerende Istanbul, de prachtige witte kalksteenterrassen van Pamukkale, het bekende Troje of de hoofdstad Ankara? Dan kiest u natuurlijk voor een van onze rondreizen of Blue Cruises langs prachtige eilanden en ongerepte plekjes!

HOSGELDINIZ... 'Welkom' in Turkije!

Praktische info

Praktische informatie over Turkije

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Turkije heeft u een geldig Nederlands paspoort of een Europese toeristenkaart (identiteitskaart) nodig die op de dag van aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een visum is verplicht voor een vakantie naar Turkije.

Let op: De Koninklijke Marechaussee op Schiphol verstrekt géén nooddocumenten meer voor Turkije. Daarbij worden Nederlandse reizigers met een nooddocument niet meer toegelaten in Turkije. Draag er dus zorg voor dat u vóór vertrek over de juiste reisdocumenten beschikt.

Visumplicht
Voor deze bestemming is een visum vereist. Hieronder leest u hoe u een visum kunt aanvragen. Let op: controleer goed de informatie over visa die bij uw reis vermeld staat, deze informatie is altijd leidend. Voor sommige rondreizen en cruises gelden er andere richtlijnen, of wordt uw visum voor u geregeld door een rederij of lokale agent.

Wij adviseren u altijd om enkele kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee te nemen op reis. Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis en te voldoen aan de geldigheidsrichtlijnen van uw bestemming.

Visum Turkije

Het Turkse vakantievisum is standaard 180 dagen geldig voor een maximum verblijf van 90 dagen. Uw paspoort of Europese toeristenkaart dient na afloop van de visumperiode nog minstens 60 dagen geldig te zijn.

Hoe kunt u uw visum voor Turkije aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Turkije te regelen:
 • Aanvraag en aankoop van uw visum op de luchthaven van Turkije. Bij aankomst op de luchthaven vóór de paspoortcontrole in Turkije worden er visa verstrekt tegen betaling van € 25 per persoon. Om lange wachttijden te voorkomen, raden wij u aan om zelf vooraf uw visum zelf te regelen (zie onderstaand).
 • Via een speciale website van de Turkse overheid kunt u uw visum aanvragen. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
 • Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Turkije worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 15 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Indien u zelf online een visum aanvraagt, neem dan altijd een kopie van uw visum mee op reis.

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Vaccinaties
Voor een vakantie naar Turkije worden enkele vaccinaties en bescherming tegen malaria ten zeerste aangeraden. Regel uw vaccinaties ruim op tijd via uw huisarts, GGD of Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Rolstoelvriendelijk
Turkije is over het algemeen niet rolstoelvriendelijk. Veel hotels zijn terrasvormig gebouwd met vele kleine trappen en/of afstapjes.

Reisadvies overheid
Voor Turkije geldt momenteel geen negatief reisadvies. Wel adviseert de overheid om waakzaam te zijn tijdens een vakantie in Turkije. Voor actueel reisadvies kijkt u op de website van de Rijksoverheid.

Criminaliteit
Turkije kampt, net als veel andere landen, met criminaliteit. Vooral in drukke steden en toeristencentra komt meer criminaliteit voor. Op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) moet u goed op uw spullen letten. Wij adviseren u waardepapieren en contant geld altijd onder uw kleding te dragen, uw tas of rugzak bij voorkeur op uw buik te dragen en fotocamera's kruislings te dragen.

Geldzaken

De nationale munteenheid in Turkije is de Lira. De Euro wordt op veel plaatsen ook geaccepteerd, met name in de toeristische gebieden. Wanneer u met de euro betaalt, rekent men echter niet altijd de meest gunstige koers.

Overal kunt u geld pinnen met uw pinpas. Creditcards worden ook in de meeste grote banken, hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Wanneer u betaalt of pint met uw creditcard of bankpas, let dan op dat er niemand over uw schouder meekijkt. Scherm ook uw hand goed af en laat u door niemand helpen.

Over het algemeen ligt het prijsniveau in Turkije lager dan in Nederland, maar dit verschil is in de toeristische gebieden nagenoeg te verwaarlozen.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt regelmatig voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. Daarom staan de meeste bankpassen dan ook standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Gaat u naar een land buiten Europa? Dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Wij adviseren u om ruim voor vertrek bij uw bank te informeren of uw bankpas geschikt is (‘aan’ staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

Geld wisselen via het GWK
Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.

Telefoon & internet

Aan het gebruik van uw mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. U kunt bij uw telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op uw bestemming.

Tijdverschil

In Turkije is het tijdens de zomertijd 1 uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het 2 uur later dan in Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Turkije reist, heeft u geen ander type stekker nodig. Er worden dezelfde types stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Goed om te weten

Accommodaties
Om de accommodaties in goede conditie te houden, worden er in de winterperiode soms reparaties of onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het kan ook voorkomen dat een accommodatiehouder besluit om een accommodatie te verbouwen of er een gedeelte bij te laten bouwen. Het is niet altijd mogelijk om dit buiten uw verblijf om te realiseren. De accommodatiehouder zal alles in het werk stellen om de overlast voor u te beperken. Dit geldt ook voor bouwactiviteiten in de omgeving van accommodaties waarop onze organisatie noch de accommodatiehouder van uw accommodatie invloed heeft. Wij hopen op uw begrip voor dergelijke situaties.

Openingstijden faciliteiten
In het voor- en naseizoen, op zon- en feestdagen, gedenkdagen en tijdens de Ramadan, kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten (zoals zwembaden, winkels en sportvoorzieningen) niet of beperkt geopend zijn.

Souvenirs
In Turkije heeft u een onbeperkte keuze aan tapijten, diverse stoffen, lederwaren en andere souvenirs. In de bazaars en bij straatventers is afdingen gebruikelijk, vaak wordt er dan ook in eerste instantie een (te) hoge prijs gevraagd. Wij raden u aan om niet meteen akkoord te gaan met iedere prijs. In de grote winkels gelden wél vaste prijzen, hier is afdingen niet gebruikelijk. Ook raden wij u aan om waakzaam te zijn bij de aankoop van producten die u niet mee kunt nemen, maar die door de verkoper moeten worden geleverd in Nederland.

Wij wijzen u er op dat het uitvoeren van enig oudheidkundig voorwerp ten strengste verboden is. Op de uitvoer van deze voorwerpen staan gevangenisstraffen en zeer hoge geldboetes. Onze organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor aankopen die u tijdens uw reis doet.

Islamitische jaarkalender en feestdagen
Op uw bestemming worden er islamitische feestdagen gevierd, die invloed kunnen hebben op uw vakantie (met name in de minder toeristische gebieden). Deze feestdagen maken deel uit van de traditionele cultuur van de lokale bevolking en worden altijd in dezelfde maand van de islamitische kalender gevierd. De islamitische kalender baseert zich op de maancyclus, het kan dus zijn dat de data van de feestdagen in sommige landen een of twee dagen afwijken. Op feestdagen kunnen openbare voorzieningen gesloten zijn, of aangepaste openingstijden hanteren. Meer informatie over de belangrijkste feestdagen en de bijbehorende data staan hieronder vermeld.

De Ramadan en het Suikerfeest
De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender, waarin moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang moeten vasten. Rook, eet en drink in deze periode liever niet in het openbaar. En houd er rekening mee dat ná de Ramadan openbare gelegenheden (zoals winkels, banken, musea, restaurants) aangepaste openingstijden hebben of zelfs gesloten zijn i.v.m. het Suikerfeest.
RamadanSuikerfeest
201816 mei t/m 14 juni15 t/m 18 juni
20196 mei t/m 4 juni5 t/m 8 juni
202024 april t/m 23 mei24 t/m 27 mei


Het Offerfeest
In de laatste maand van de islamitische kalender vindt het Offerfeest plaats. Gedurende het Offerfeest kunnen openbare gelegenheden gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren.
201821 t/m 23 augustus
201911 t/m 13 augustus
202031 juli t/m 2 augustus