In de multiculturele stad Durban draait het allemaal om de gouden stranden van de Golden Mile. Durban ligt in het oosten van Zuid-Afrika en is een geliefde surfspot en badplaats. Dankzij de 300 dagen zon per jaar en het warme water van de Indische Oceaan is het goed toeven op Addington Beach. Maar tijdens een vakantie Durban is ook het stadhuis met de hoge koepeltoren een bezoek waard. En vergeet het kleurrijke Little India niet.

Zonnen aan de Golden Mile van Durban

Als er één plek is in Zuid-Afrika om te genieten van een strandvakantie dan is het Durban wel. Deze bruisende stad ligt aan de oostkust van het land en kan rekenen op 300 dagen zon per jaar. Tel daar de gouden stranden en het warme water van de Indische Oceaan bij op en uw vakantie Durban is compleet. Durban dankt zijn gezicht vooral aan de stranden, palmbomen en luxe hotels aan de Golden Mile promenade. Om ook de strandtentjes waar u van de 'amarula' nipt niet te vergeten. Wist u dat Durban ook erg populair is bij surfers? Op Addington Beach kunt u ze gadeslaan. De felgekleurde surfboards die uit het zand steken zorgen voor bijzondere vakantiefoto's. Of waag zelf stiekem een poging natuurlijk! Op het strand van Durban bevinden zich vele surfscholen die u de kneepjes van het vak kunnen leren.

Ontdek multicultureel Durban

Naast het feit dat Durban prachtige stranden heeft, is het ook de meest multiculturele stad van Zuid-Afrika. Er wonen vooral veel Indiërs in Durban. In Little India maakt u op de kleurrijke Victoria Street Market kennis met de Indiase cultuur tijdens een vakantie Durbab. Kruidige curry's, handgemaakte sjaals en het lokale gerecht Bunny Chow zijn hier te vinden. Overigens is Durban ooit gesticht door de Engelsen. Het stadhuis van Durban is dan ook geïnspireerd op het stadhuis van de Noord-Ierse stad Belfast. In het prachtige gebouw met de hoge koepeltoren bevindt zich een heus wetenschapsmuseum waar uitgestorven dieren van dicht bij kunt bewonderen. Vooral het skelet van de dodo is in Durban een bezichtiging waard. Of staat u straks oog in oog met een levensgrote T-Rex tijdens de vakantie in Durban? Bekijk snel onze aanbiedingen en reserveer uw favoriete reis!

Verfijn uw keuze
10 vakanties Durban
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
561 beoordelingen Vakantie Zuid-Afrika Durban door reizigers van Kras