Fly-drive Geheimen van de Kaap

Bewonder 15 dagen lang een spectaculair uitzicht, stoere kastelen en Kaap-Hollandse huisjes

09_Elephant_AddoPark_MudBats
Afrika.Stellenbosch.jpg_S
Zuid-Afrika.Stellenboschs
Zuid-Afrika.Knysnas
Knysna
Cango-Wildlife-Range1480.jp.jpg_s
Zuid-Afrika.WesternCape.strs
Stellenbosch
Zuid-Afrika.Stellenbosch1s
v
Knysna
09_Elephant_AddoPark_MudBats
Afrika.Stellenbosch.jpg_S
Zuid-Afrika.Stellenboschs
Zuid-Afrika.Knysnas
Knysna
Cango-Wildlife-Range1480.jp.jpg_s
Zuid-Afrika.WesternCape.strs
Stellenbosch
Zuid-Afrika.Stellenbosch1s
Vanaf1894per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-01-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,5
GK
 • All-in autohuur (€ 0 eigen risico) en vluchten met KLM
 • Rijd langs de tuinenroute met fameuze uitzichten
 • Tip: bezoek het fascinerende Addo National Park
 • Geniet van het heel veelzijdige Kaaplandschap
 • Tip: upgrade uw reis naar comforthotels
 • 15 dagen
  GK
 • Bewaren
"Mooie compacte fly drive zuidafrika"
A VAN DER WEIJ - januari 2019
8,5
Beoordeeld door 49 reizigers van Kras
Fly-drive Geheimen van de Kaap
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Kaapstad met KLM
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfer op dag 1 luchthaven Kaapstad - hotel
• 13 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 13 x ontbijt
Autohuur (€ 0 eigen risico)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Excursies en entreegelden
• Fooien
• Registratiekosten huurauto ca. ZAR 86
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Upgrade naar comfort hotels (voor prijzen zie 'Prijsberekening')
• Vip-lounge Schiphol
• Upgrade autohuur (voor prijzen zie boekingsproces)

Extra informatie

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier.
• De genoemde reisafstanden zijn bij benadering en gemeten van hotel naar hotel (of van luchthaven naar hotel v.v.), er is geen rekening gehouden met afwijkingen van de route en een en ander is tevens afhankelijk van de hotels /plaatsen waar u daadwerkelijk zult verblijven

Kaart
Dagprogramma

Fly-drive Geheimen van de Kaap

v
Afrika.Stellenbosch.jpg_S
Zuid-Afrika.Stellenboschs
+3
+2

Het zuidelijkste puntje van Afrika ontdekken op eigen tempo. Prachtige Kirstenbosch Botanische Tuinen, de Government Avenue en het Green market Square. Bij mooi weer moet u zeker even naar de top van de beroemde Tafelberg. Maak vooral een wandeling door het centrum van Swellendam met vele historische gebouwen en monumenten. Proef de bekende oesters die gekweekt worden in de zeventien kilometer lange Knysna Lagune. Met de huurauto door het Addo National Park, tussen de olifanten en alle andere dieren. Het pittoreske Montagu is een typisch Karoo-dorp met Victoriaanse en Kaaps-Hollandse huizen. Er worden verschillende wandeltochten aangeboden, zoals de Lovers Walk en de Cogman's Kloof Trail. Maak ook zeker een rit met Montagu Tractor Rides dat sinds 1985 een populaire attractie is. Door naar het schitterende Stellenbosch, een historisch stadje met veel typische huizen in Kaaps-Hollandse stijl en bekend om haar wijngaarden en wijnhuizen. Onderweg heeft u alle tijd om een stukje van de wijnroute te rijden. Indrukwekkende bergen, groene valleien, wijngaarden en kleurrijke boomgaarden zorgen voor een schitterend plaatje.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam - Kaapstad
Vliegreis van Amsterdam naar Kaapstad met KLM. Aankomst in Kaapstad en transfer naar het hotel waar u 3 nachten verblijft.
Dag 2 en 3 • Kaapstad
v
+16
+15
Ontdek Kaapstad in uw eigen tempo. In 1652 stichtte de Nederlandse zeevaarder Jan van Riebeeck onder aan de Tafelberg een nederzetting waar de schepen, die op weg waren naar en van Nederlands-Indië, verse groenten, water en andere proviand in konden slaan. Met de beroemde Tafelberg op de achtergrond mag Kaapstad zich met recht één van de mooist gelegen steden ter wereld noemen. De stad kent naast de Kaap-Hollandse bouwstijl ook gebouwen in Edwardiaanse en Victoriaanse stijl en natuurlijk ook ultramoderne gebouwen. In deze oudste (‘Europese’) stad van Zuid-Afrika vindt u onder meer het South African Museum, het Victoria en Alfred Waterfront met winkels en uitgaansgelegenheden, Kasteel de Goede Hoop, de Kaap-Maleise wijk (Bokaap), de prachtige Kirstenbosch Botanische Tuinen, de Government Avenue en het Green market Square. Bij mooi weer kunt u naar de top van de beroemde Tafelberg.* Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht, maar denk er wel aan dat de top op veel dagen in wolken gehuld is! Van beneden lijkt het dan net een tafellaken dat de Tafelberg bedekt. Op de tweede dag kunt u uw auto ophalen in downtown Kaapstad. Enkele tips voor in de omgeving van Kaapstad: een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach met haar pinguïns.
Dag 4 • Swellendam
v
Vandaag rijdt u naar Swellendam, waar u 1 nacht verblijft. Maak vooral een wandeling door het centrum van Swellendam. Doordat Swellendam de derde oudste stad van Zuid-Afrika is, zijn er veel historische gebouwen en monumenten te vinden. De prachtige oude landhuizen, eikenbomen en eucalyptusbomen zorgen voor een mooi plaatje. Enkele tips: een bezoek aan het Drostdy Museum, ook wel bekend als één van de beste plattelandsmuesea van Zuid-Afrika. Hier vindt u verschillende historische gebouwen, karakterestieke dorpsstraatjes en een beeldige Kaapse tuin. Het Marloth Nature Park is gelegen aan de rand van Swellendam en bestaat uit bos en prachtige wilde bloemen. Hier heeft u kans om de Klipspringer, Rhebok en Duiker te spotten. Bontebok National Park vindt u ook aan de rand van Swellendam. Bent u een liefhebber van vogels spotten? Neem dan beslist een kijkje in dit nationale park. Er leven hier ruim 200 verschillende vogelsoorten, waaronder de Secretarisvogels en Fish Eagles. Verder leven er ongeveer 200 Bontebokken in het park en kunt u genieten van een prachtig landschap met meer dan 470 plantensoorten. Uiteraard komt Reisafstand ca. 220 km.
Dag 5 • Knysna
v
Zuid-Afrika.Knysnas
Zuid-Afrika.Knysnas
+2
+1
U verlaat Swellendam en rijdt door naar Knysna, een gezellig en levendig artiestenplaatsje, gelegen aan een laguna aan de tuinenroute. Proef vooral de bekende oesters die gekweekt worden in de zeventien kilometer lange Knysna Lagune. Brengt u in juli een bezoek aan Knysna? Dan kunt genieten van het Knysna Oyster Festival, waar ieder jaar duizenden oesters gegeten worden. Overnachting komende twee nachten in Knysna. Reisafstand ca. 270 km.
Dag 6 • Knysna
v
Knysna
+1
Knysna
Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving van Knysna te ontdekken. Maak een boottocht over de mooie lagune, bezoek het spectaculaire uitzichtpunt 'The Heads' of geniet van de vele restaurants, winkels, galerijen en het strand. Tips voor in de omgeving: bezoek de National Lake Area, een nationaal park nabij Knysna, ontdek de kustplaats Sedgefield met de prachtige stranden en diverse meren of geniet bij Plettenberg Bay met het “jetset” strand.
Dag 7 • Addo National Park
v
De reis gaat verder richting het Addo National Park waar u 2 nachten verblijft. Onderweg is het genieten van de fameuze tuinenroute, waarbij een stop bij het Tsitsikamma National Park niet mag ontbreken. Dit nationale park is één van Zuid-Afrika's best bewaarde geheimen. De mooie wandelroutes en het kustlandsschap van Tsitsikama maakt het voor velen een prachtige bestemming. Houdt u van een échte adrenaline boost? Dan biedt de nabij gelegen Bloukrans brug 's werelds hoogste bungeejump plek aan van maar liefst 216 m! Reisafstand ca. 335 km.
Dag 8 • Addo National Park
v
09_Elephant_AddoPark_MudBats
09_Elephant_AddoPark_MudBats
+2
+1
Met de huurauto kunt u zelf het park verkennen. Naast de kuddes olifanten beschikt dit schitterende nationale park over nog veel meer dieren die gespot kunnen worden. U kunt er ook deelnemen aan tal van optionele excursies vanuit uw resort zoals een bush walk, paardrijden, gamedrives en vogels spotten.
Dag 9 • Oudtshoorn
v
+1
Uw reis gaat verder, met als eindbestemming Oudtshoorn voor 2 overnachtingen, befaamd vanwege de struisvogelveren. Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw was de vraag naar deze veren, die gebruikt werden in de mode-industrie, bijzonder groot. Het droge en warme klimaat was uitermate geschikt voor het op grote schaal fokken van struisvogels. Reisafstand ca. 400 km.
Dag 10 • Oudtshoorn
v
Cango-Wildlife-Range1480.jp.jpg_s
+2
+1
Een vrije dag om op ontdekking te gaan (in de omgeving van) Oudtshoorn. Tips: Bezoek een struisvogelboerderij waar u kuddens struisvogels van verschillende leeftijden kunt zien of neem een kijkje bij de bijzondere druipsteenformaties van de Cango-grotten, één van de grootste natuurlijke wonderen van de wereld. Dit 4 kilometer lange grottenstelsel is gevormd over een periode van miljoenen jaren en heeft de meest indrukwekkende formatie met stalagmieten en stalactieten dat toegankelijk is voor publiek. Wilt u genieten van een heerlijke lunch? Breng dan vooral een bezoek aan Kobus se Gat dat prachtig gelegen is aan het begin van de Swartberg Pass.
Dag 11 • Montagu
v
Zuid-Afrika.WesternCape.strs
Zuid-Afrika.WesternCape.strs
De reis vervolgt zich naar het pittoreske Montagu voor 1 overnachting. Montagu is een typisch Karoo-dorp met Victoriaanse en Kaaps-Hollandse huizen. Ook worden er verschillende wandeltochten aangeboeden, zoals de Lovers Walk en de Cogman's Kloof Trail. Maak ook zeker een rit met Montagu Tractor Rides dat sinds 1985 een populaire attractie is. Met een tractor maakt u dan vanaf de protea-kwekerij een rit naar de toppen van de Langebergen, wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Reisafstand ca. 240 km.
Dag 12 • Stellenbosch
v
U verlaat Monatagu om door te reizen naar Stellenbosch waar u de komende twee nachten verblijft. Stellenbosch is een historisch stadje met veel typische huizen in Kaaps-Hollandse stijl en bekend om de wijngaarden en wijnhuizen. Onderweg heeft u alle tijd om een stukje van de wijnroute te rijden. Indrukwekkende bergen, groene valleien, wijngaarden en kleurrijke boomgaarden zorgen voor een schitterend plaatje. Reisafstand ca. 155 km.
Dag 13 • Stellenbosch
v
Stellenbosch
Stellenbosch
Zuid-Afrika.Stellenbosch1s
Stellenbosch
Stellenbosch
Zuid-Afrika.Stellenbosch1s
+1
Een vrije dag in Stellenbosch. Een tip is om de beroemde wijngaarden te ontdekken, die wereldwijd bekend staan om de kwalitatief zeer goede wijnen. Een absolute must is een lunch & wijnproeverij tussen de wijngaarden. Stellenbosch zelf is een gezellig universiteitsstadje waar een relaxte sfeer hangt. U vindt er volop restaurantjes, winkeletjes en barretjes.
Dag 14 • Kaapstad - Amsterdam
U vertrekt in de avond weer naar het vliegveld van Kaapstad, waar u ook de huurauto inlevert. Reisafstand Stellenbosch- Kaapstad ca. 50 km.
Dag 15 • Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van een onvergetelijke reis langs de Westkaap.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Autohuur
Autohuur Zuid-Afrika

Per huurauto het veelzijdige Zuid-Afrika ontdekken, hoe fijn is dat! Nadat u de autosleutels in ontvangst hebt genomen, gaat uw 'vrijheid blijheid' reis direct van start. Wij stippelden de route langs de vele hoogtepunten voor u uit, maar u bepaalt zélf uw dagprogramma. U rijdt prachtige routes, passeert duizelingwekkende bergpassen en ontdekt op uw route befaamde natuurparken en trotse koninkrijkjes als eSwatini (voormalig Swaziland) en Zululand. Volg de ruige kustlijn en pauzeer op een wijngoed te midden van glooiende wijngaarden. Zoek een lokale radiozender op en ontdek al die multiculturele muziekstijlen, zoals Marabi, Kwela en Mbaquanga. Dat wordt ongetwijfeld swingen in de auto!

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Avis, voor dat de autohuur goed geregeld is. Uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos van 'baie mooi' (heel mooi) Zuid-Afrika genieten!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (CDW), geen eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Persoonlijke inzittendeverzekering (PAI)
• Lokale belastingen
• Luchthaven afleveringskosten
• Ongelimiteerd aantal kilometers
• Extra bestuurder (maximaal 1 persoon)

Verplicht ter plaatse te betalen:
• Bij de fly-drives Classic South Africa (25070) en de Grand Tour South Africa (36224) dient u bij inlevering van uw auto bij de luchthaven van Durban een one-way fee van ca. ZAR 1185 en bij de luchthaven van Kaapstad van ca. ZAR 1185 te betalen.
• Registratiekosten van ca. ZAR 86. Bij de fly-drives Classic South Africa (25070) en de Grand Tour South Africa (36224) dient u twee keer de registratiekosten van ca. ZAR 86 te betalen.
• Bij de fly-drives Classic South Africa (25070), Sensational South Africa (36221) en Grand Tour South Africa (36224) dient u een Cross Border Fee (Groene Kaart Verzekering) voor eSwatini (voormalig Swaziland) betaald te worden van ca. ZAR 550.

Let op: Bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze fly-drive. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotelcategorieën
Deze reis wordt standaard (tenzij anders aangegeven op het tabblad 'Inbegrepen') aangeboden met hotels in de categorie 'Middenklasse'. Tegen een toeslag kunt u kiezen voor 'Comfort' hotels. Hieronder een uitleg:

Middenklasse
Accommodaties (hotels/lodges) met eenvoudige basisfaciliteiten en beperkte service, maar schoon. De kamers zijn standaard en altijd voorzien van privéfaciliteiten. Sommige accommodaties zijn daarbij voorzien van een zwembad. De hotels liggen over het algemeen op enige afstand van de te bezoeken attractie of bezienswaardigheid. Geschikt voor de prijsbewuste reiziger met als focus de reisbestemming.

Comfortklasse
Accommodaties (hotels/lodges) met diverse faciliteiten, service en meer comfort. De kamers beschikken veelal over diverse faciliteiten en een sfeervolle uitstraling en zijn altijd voorzien van privéfaciliteiten. Sommige accommodaties zijn daarbij voorzien van een zwembad. De hotels liggen in de omgeving van de plaats, attractie of bezienswaardigheid. Geschikt voor de diegenen die nét even iets extra's willen.

Noot: in sommige gebieden (met name in/bij de nationale parken) is het aantal hotels beperkt. Om een hele dag rijden te voorkomen kan het dus voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van hotels die niet helemaal voldoen aan bovengestelde kenmerken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Middenklasse hotels/lodges

Kiest u voor de middenklasse-categorie dan verblijft u in de volgende hotels (of gelijkwaardig):

SunSquare City Bowl *** - Kaapstad
v

Verschillende kamers van het hotel kijken uit op de stad, de haven of de Tafelberg. Op loopafstand vindt u Long Street, waar diverse restaurants en winkels te vinden zijn. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar, terras, zwembad, tuin en fitnessruimte. De kamers beschikken over airconditioning, wifi, televisie en een bureau. De eigen badkamer is voorzien van een bad en/of douche en toilet.

Swellendam Country Lodge Guest House **** - Swellendam
v
+5
+4

De guesthouse is gelegen in een groene omgeving in de plaats Swellendam. Op een steenworp afstand vindt u verschillende restaurants. De guesthouse beschikt over een receptie, veranda, ontbijtruimte, zwembad, tuin en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over een veranda, ventilator, televisie, gratis wifi, minibar, kluisje en koffie-en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Knysna Log Inn Hotel **** - Knysna
v
+2
+1

Het 4-sterren hotel is centraal gelegen op enkele minuten lopen afstand van Waterfront in Knsysna. Op loopafstand vindt u ook het winkelcentrum van Knysna Village. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, lobby, bar, zonneterras en zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, televisie, telefoon, kluisje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Knysna Country House **** - Knysna

Knysna Country House is gelegen in een bosrijke omgeving in de bekende buitenwijk Hunters Home. Op ca. 5 km afstand vindt u de golfbanen van Knysna en ook de tuinenroute en de kust bevinden zich vlakbij Knysna Country House. Het guesthouse beschikt over een buitenzwembad, prachtige tuin, terras, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Daarnaast is er een terras, dat een prima plek is om vogels te spotten. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten, minibar, televisie, kluistje en een eigen badkamer met douche, toilet en föhn.

Lemon 3 Lodge **** - Kirkwood

De lodge ligt net buiten Kirkwood, naast de Kabouga Gate van het Addo Elephant National Park. De lodge biedt een receptie, lounge, gratis wifi, restaurant, terras, zwembad met zonnedek en tuin. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, gratis wifi, bureau en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

Zuurberg Mountain Village **** - Baansrivier

Zuurberg Mountain Village is gelegen in een prachtige groene omgeving op de Zuurberg. Vanuit het hotel kunt u genieten van adembenemende uitzichten over het Addo Elephant National Park. Het hotel beschikt over gratis wifi, een restaurant met openhaard, lounge, bar, buitenzwembad en mooi aangelegde tuinen. De kamers beschikken over airconditioning, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad/douche, toilet en föhn. En wat is er fijner dan genieten van de zonsondergang op uw eigen patio?

La Plume Gueshouse **** - Oudtshoorn
v

La Plume Guesthouse is een werkende struisvogelboerderij gelegen in de Olifantsrivier vallei en biedt een spectaculair uitzicht op de Swartberg. De guesthouse beschikt over een receptie, eetkamer, zwembad en wijngaard. De kamers beschikken over airconditioning, televisie en minibar. De badkamer is voorzien van bad/douche en toilet.

Montagu Country Hotel *** - Montagu
v
+4
+3

Het hotel is gelegen aan de touristische Route 62, tussen Kaapstad en de Tuinenroute. Het hotel beschikt over een receptie, bar, gratis wifi, restaurant, zwembad, tuin, wellness centrum en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, radio, telefoon en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en föhn.

The Stellenbosch Hotel *** - Stellenbosch
v

Het hotel is centraal gelegen in het centrum van Stellenbosch. Op loopafstand zijn tal van restaurants, bars en winkeltjes te vinden. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, restaurant en beperkte parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, telefoon, koelkastje en kluisje. De badkamer is voorzien van bad/douche en toilet.

De Zalze Lodge **** - Stellenbosch

Het hotel is gelegen op het land van een wijnmakerij op ca. 3 kilometer afstand van het centrum van Stellenbosch. Aangrensend van De Zalze vindt u de golfbaan De Zalze. Het hotel beschikt over een receptie, wifi (tegen betaling), uitstekend restaurant, lounge, terras, zwembad en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, wifi (tegen betaling), kluisje en een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comfort hotels/lodges

Kiest u voor de comfort-categorie dan verblijft u in de volgende hotels (of gelijkwaardig):

Cape Riviera Guesthouse **** - Kaapstad
v
+1

Het chique guesthouse is gelegen in de voorstad Oranjestad aan de voet van de Tafelberg en biedt een panoramisch uitzicht over Kaapstad. Op een paar minuten afstand vindt u restaurants, winkels en wijngaarden. Het hotel beschikt over een tuin, terras, twee zwembaden, wifi (betaald) en beperkte parkeergelegenheid (betaald). De kamers beschikken over airconditioning, televisie, wifi (betaald), minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Bloomestate Swellendam **** - Swellendam
v
+3
+2

De guesthouse is gelegen aan de voet van de Overberg en op ca. 5 minuten rijden vindt u het Natuurreservaat Maloth en Nationaal Park Bontebok. De guesthouse beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, terras, zwembad, subtropische tuin, jacuzzi en een spa. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, gratis wifi, ipod docking, bureau, minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en föhn.

Knysna Log Inn Hotel **** - Knysna
v
+2
+1

Het 4-sterren hotel is centraal gelegen op enkele minuten lopen afstand van Waterfront in Knsysna. Op loopafstand vindt u ook het winkelcentrum van Knysna Village. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, lobby, bar, zonneterras en zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, televisie, telefoon, kluisje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Elephant Hide of Knysna Guest Lodge **** - Knysna

De lodge is schitterend gelegen op een klif met uitzicht op de lagune van Knysna. Dat wordt genieten van een prachtig uitzicht! Het guesthouse beschikt over gratis wifi, ontbijtruimte, lounge, bibliotheek, zwembad met terras en parkeergelegenheid. De luxe kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een uitgebreide badkamer met inloopdouche, bad, toilet en föhn.

Elephant House – Addo
v
+4
+3

Elephant House ligt vlakbij de ingang van Addo Elephant National Park. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, zwembad en een mooie tuin. De kamers zijn voorzien van modern interieur, kluisje en koffiezetapparaat/waterkoker. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

De Opstal Country Lodge **** - Oudtshoorn
v

De Opstal ligt in de pittoreske Schoemanskshoek Valley. De Lodge beschikt over een receptie, restaurant, zoutwaterzwembad en gratis wifi in openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis, televisie en koffiezetapparaat/waterkoker. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Mimosa Lodge **** - Montagu

De Logde ligt in een van de populairste wijken van Montagu. Het is een perfecte plek om te ontspannen en genieten van de mooie natuur. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en bibliotheek. De kamers zijn voorzien van ventilator, kluis en koffiezetapparaat/waterkoker. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Oude Werf Hotel **** - Stellenbosch
v
+4
+3

Het koloniale hotel ligt in de Kaapse Wijnlanden in het centrum van Stellenbosch. Op loopafstand vindt u Stellenbosch Village Museum, Stellenbosch Town Hall, Sasol Art museum en St. Mary’s Anglican Church. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar/lounge en zwembad. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, koffiezetapparaat/waterkoker, minibar, airconditioning en televisie. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren vanje stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.
Relaxen in de vip-lounge van KRAS en TUI voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS en TUI bieden je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt neem je plaats in de luxe fauteuils en loungebanken in de rustige omgeving van de vip-lounge. Geniet intussen van het buffet met keuze uit warme en koude hapjes en dranken naar keuze. Ook maak je onbeperkt gebruik van de gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Plaatsinfo
KaapstadKaapstad
v
Afrika.Kaapstad.Tafelbergs

In 1652 stichtte de Nederlandse zeevaarder Jan van Riebeeck onder aan de Tafelberg een nederzetting waar de schepen, die op weg waren naar en van Nederlands-Indië, verse groenten, water en andere proviand in konden slaan. Met de beroemde Tafelberg op de achtergrond mag Kaapstad zich met recht één van de mooist gelegen steden ter wereld noemen. De stad kent naast de Kaap-Hollandse bouwstijl ook gebouwen in Edwardiaanse en Victoriaanse stijl en natuurlijk ook ultramoderne gebouwen. In deze oudste (‘Europese’) stad van Zuid-Afrika vindt u onder meer het South African Museum, het Victoria en Alfred Waterfront met winkels en uitgaansgelegenheden, Kasteel de Goede Hoop, de Kaap-Maleise wijk, de prachtige Kirstenbosch Botanische Tuinen, de Government Avenue en het Groentemarktplein. Bij mooi weer gaat u natuurlijk naar de top van de beroemde Tafelberg. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht, maar denk er wel aan dat de top op veel dagen in wolken gehuld is! Van beneden lijkt de sluier net het tafellaken dat de Tafelberg bedekt.

Zuid-Afrika
v
Paternoster_mensen1s
Giraf-supers
+5
Paternoster_mensen1s
+4

Overheerlijke Kaapse wijnen, spectaculaire bergpassen en natuurroutes, ruige kusten en wereldberoemde wildparken waar u hopelijk oog in oog komt te staan met de ‘Big Five’ (leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden) en andere wilde dieren. De boeiende cultuur en fascinerende tradities van de Zulu’s, het koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland), de pinguïnkolonie van Kaap de Goede Hoop, prachtige stranden en niet te vergeten ‘moederstad’ Kaapstad met het fraaie uitzicht vanaf de markante Tafelberg en de gezellige terrasjes aan de Waterfront. Het zijn slechts enkele hoogtepunten van Zuid Afrika, dat niet voor niets vaak bestempeld wordt als ‘mooiste vakantieland ter wereld’ en aangeduid wordt met ‘heel de wereld in één land’!

Bekijk hier een video van Zuid-Afrika.
Meer video's Zuid-Afrika.

Klimaat
De beste reistijd voor Zuid-Afrika

Juni t/m september is de beste tijd om wild te spotten in Kruger.

Klimaat Zuid-Afrika - Johannesburg

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)25°25°24°21°19° 16° 16°19°22°24° 24° 25°

Beste reistijd is april, mei en augustus t/m oktober.
Regenseizoen is januari t/m maart.


Klimaat Zuid-Afrika - Kaapstad

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)27°27°26°23°20°18°18° 18° 19°22°24°25°
Beste reistijd is januari t/m april en oktober t/m december. Regenseizoen is mei t/m juli.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen
Anderen bekeken ook
Fly-drive Classic South Africa
Fly-drive Classic South Africa
 • Van het bruisende Jo'burg naar het imposante Kaapstad
 • Tip: Bezoek het beroemde Kruger National Park
 • All-in autohuur (€ 0 eigen risico) en vluchten met KLM
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-01-2020
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1917
8,4Bekijk reis
Rondreis Classic South Africa
Rondreis Classic South Africa
 • Vanaf mei 2020: vele excursies en entreegelden incl.
 • Met eSwatini (voormalig Swaziland) en Hluhluwe
 • Fijn: rechtstreeks vliegen met KLM
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum11-02-2020
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1529
8,5Bekijk reis
Fly-drive Sensational South Africa
Fly-drive Sensational South Africa
 • All-in autohuur (€ 0 eigen risico) en vluchten met KLM
 • Tip: bezoek het adembenemende Hluhluwe National Park
 • Ontdek de Panoramaroute, Kruger Park & Drakensbergen
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-01-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1621
8,1Bekijk reis
Rondreis Grand Tour South Africa
Rondreis Grand Tour South Africa
 • Vanaf mei 2020: vele excursies en entreegelden incl.
 • Ontdek álle highlights van het afwisselende Zuid-Afrika
 • Kruger NP, Kaapstad, Drakensbergen en méér
 • 20 of 21 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-01-2020
Reisduur21 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1799
8,6Bekijk reis