Fietsvakantie Zweden

9/10/11 dgn incl. verblijf in hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Göteborg

436488286_Gothenburg_Zweden
Vlag-Zwedens
v
436488286_Gothenburg_Zweden
Vlag-Zwedens
Vanaf945per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 20-05-2018
Reisduur 9 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
K
 • Ontspannen fietsen langs de Zweedse kust
 • Naar o.a. Göteborg, Malmö en de Kattegattleden
 • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt en diner
 • Inclusief bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes
 • 9, 10 of 11 dagen
7.0101
7,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Fietsvakantie Zweden
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Fietsinfo
 • Hotels
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 8, 9 of 10 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 8, 9 of 10 x ontbijt en 8 x diner
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfond € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 7 dagen huur toerfiets € 110
• 7 dagen huur E-Bike € 175
• Diefstalverzekering toerfiets € 21
• Diefstalverzekering E-Bike € 35
• Transfer van Göteborg naar Malmö incl. fiets € 70*
• Transfer van alléén de fiets van Göteborg naar Malmö € 35*

*Indien u gebruik gemaakt heeft van een huurfiets moet u er zelf voor zorgen dat deze terug in Malmö komt. Hiervoor kunt u de transfer voor uzelf en de fiets (€ 70) of enkel de transfer voor de fiets (€ 35) boeken, waarbij u opgehaald wordt bij uw hotel. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om terug naar Malmö te reizen per trein, maar dit dient u ter plaatse zelf te regelen. Wij attenderen u er op dat u dan zowel uw bagage als de fiets mee de trein in moet nemen en dit extra kosten met zich mee brengt.

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele toeristenbelasting
• Eventuele borg bij huurfiets
• Eventuele parkeerkosten ca. € 75 (bij 9 dagen)
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart

Dagprogramma

Fietsen in Zweden

v
436488286_Gothenburg_Zweden
+1
436488286_Gothenburg_Zweden

Op veler verzoek hebben we Zweden in ons programma opgenomen. Goed bewegwijzerde fietsroutes zijn er volop en gaan door mooie natuurparken. U kunt genieten van de rust terwijl u toert door het golvende landschap van Zuid-Zweden. Langs de fraaie zuidwestkust tussen Helsingborg en Göteborg ligt het Kattegattleden, de eerste lange-afstandfietsroute van Zweden die in juni 2015 werd geopend. Deze reis start in Malmö, de tweede stad van Zweden die dankzij de Öresundbrug gemakkelijk te bereiken is vanuit Denemarken.

Open alle items

Dag 1 - naar Malmö

v
+1
U reist op eigen gelegenheid naar Malmö. In het hart van de stad ligt het met cafés, restaurants en andere vakwerkgebouwen omzoomde plein Lilla Torget. De wolkenkrabber Turning Torso van Calatrava staat symbool voor de moderne ontwikkeling van deze ooit Deense stad.

Dag 2 - Helsingborg (ca. 74 km)

Op weg naar Helsingborg passeert u Landskrona met de best bewaarde Scandinavische citadel die stamt uit de 16e eeuw. Havenstad Helsingborg wordt gedomineerd door de 14e-eeuwse burcht Kärnan. In de smalle straatjes en aan de boulevard is het zeer goed toeven.

Dag 3 - Ängelholm (ca. 69 km)

v
Vanaf Helsingborg start officieel de Kattegattleden, langs een zeer gevarieerd kustlandschap met leuke vissersplaatsjes, vuurtorens, zandstranden, kliffen, bos, heuvels en riviertjes. De route is uitstekend bewegwijzerd en volgt autoluwe weggetjes en vrijliggende fietspaden door de Zweedse regio’s Skåne en Halland. Onderweg zijn er goede mogelijkheden om in een lokaal restaurant van de Zweedse eetcultuur te genieten. In de regio Skåne komt u o.a. over het natuurrijke schiereiland Kullahalvön, langs de mooie zandstranden met de typisch Zweedse zeebadhuizen in de Laholmsbukten. U eindigt nabij de 500-jaar oude stad Ängelholm.

Dag 4 - Laholm (ca. 50 km)

Vandaag een route naar het middeleeuwse kunststadje Laholm. Laholm is een van de oudste steden van Zweden en de oudste van de provincie Halland.

Dag 5 - Falkenberg (ca. 76 km)

U fietst door de regio Halland en de grafvelden van Påarp. Tussen gouveneurstad Halmstad en Falkenberg, idyllisch gelegen aan de rivier Ätran, wisselen strand en gezellige vissersdorpen elkaar af.

Dag 6 - Varberg (ca. 45 km)

v
Vlag-Zwedens
Vlag-Zwedens
Vanaf Falkenberg fietst u verder naar Varberg, met haar befaamde koudbadhuis. Varberg Vesting is het meest historisch bouwwerk en een UNESCO werelderfgoed.

Dag 7 - Kungsbacka (ca. 65 km)

Voorbij Varberg wordt de kust ruiger en maken de stranden plaats voor kliffen en kleine eilandjes. Handelsstad Kungsbacka vormt de poort tot het schiereiland Onsala.

Dag 8 - Göteborg (ca. 50 km)

v
Na het charmante vissersplaatsje Sarö krijgt u al zicht op de eilandenarchipel bij Göteborg. Uw hotel ligt pal aan de Göta älv, waarover de grote oceaanschepen de haven binnenvaren. Het centrum van Göteborg, in 1600 door Nederlanders gebouwd, mag u niet missen!

Dag 9 - terugreis

Na het ontbijt op eigen gelegenheid terug naar huis. Kiest u voor gemak, dan kunt u bij Kras de transfer van Göteborg naar Malmö boeken.

Verlenging

U kunt deze reis verlengen met een extra nacht in Malmö of een extra nacht in Malmö én Göteborg.

Fietsniveau

Fietsniveau 1,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo

Algemene informatie Individuele fietsvakanties

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

Toerfiets (Hybride Mongoose Crossway 2013 of Specialized trekking 2015)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Esperia E250D)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Ofreo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3-/4-sterrenhotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. De kamers zijn ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner (4 x een 2-gangendiner en 4 x een 3-gangendiner). Het bagagetransport tussen de hotels is voor u geregeld. U kunt uw auto parkeren bij het eerste hotel in Malmö (ter plaatse te regelen en te betalen, kosten ca. € 75 bij 9 dagen).

Onder voorbehoud van wijzigingen maken we gebruik van de volgende hotels:

Malmö - Clarion Collection Temperance
Helsingborg - Comfort Hotel Nouveau
Angelholm - Valhall Park Hotel
Laholm - Lanthotel Lognas Gard
Falkenberg - Grand Hotel & Hwitan
Varberg - Hotel Gästis
Kungsbacka - Best Western Hotel Halland
Göteborg - Best Western Waterfront

Praktische info

Belangrijke informatie Zweden

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Koninkrijk Zweden
Oppervlakte: 450.295 km²
Ligging: op het Scandinavische Schiereiland in Noord- Europa, grenzend aan Noorwegen en Finland
Hoofdstad: Stockholm
Inwoners: ca. 9,1 miljoen
Taal: Zweeds (de facto)
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Zweedse kroon (SEK)
Tijdverschil: niet van toepassing
Voltage: 220 Volt

Grensdocumenten/visum

Voor Zweden dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Hotels in Zweden kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs/paspoort mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).


LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Zweden noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Rondreizen

Voor rondreizen geldt dat een goede mobiliteit en basisconditie noodzaak is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. De programma-invulling is vaak dermate complex dat een dat een rolstoel of rollator van invloed kan zijn op de haalbaarheid van het reisschema. Wij kunnen dan ook helaas nauwelijks reizigers met een rolstoel of rollator op deze reizen aannemen.

Telefoon/internet

Internationaal telefoneren is mogelijk vanuit de accommodaties. Echter dit is meestal erg duur. Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
Vrijwel alle hotels beschikken over internetfaciliteiten (veelal tegen betaling).

Bevolking/cultuur

Het merendeel van de bevolkinjg is van oorsprong Zweeds. Ook Saami, Noren en Finnen wonen in Zweden. De overheersende godsdienst is de evangelisch-lutherse Zweedse Kerk.

Klimaat

Het Zweedse klimaat is in de zomer nagenoeg hetzelfde als in West-Europa en over het algemeen standvastiger. De bergketens aan de grens met Noorwegen zorgen er voor dat Zweden weinig last heeft van maritieme regens. Zweden heeft eerder een land- dan een zeeklimaat (warme zomers en koude winters). Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

De Zweedse keuken is over het algemeen eenvoudig en praktische, met ingrediënten als aardappelen, wild en vis. Enkele bekende Zweedse gerechten zijn köttbullar (gehaktballetjes), pyttipanna (eenpansgerecht met aardappelen, uien en vlees), surströmming (zure haring) en kräftskiva (rivierkreeftjes). Bekend zijn ook de feestmaaltijd smörgåsbord (met een grote hoeveelheid warme en koude gerechten zoals zalm, haring, krab, gerookt rendier, gehaktballetjes, kaas, brood, aardappelen en nagerechten) en kanelbullar (kaneelkoekjes/bolletjes). Een traditioneel Zweeds alcoholisch drankje is Aquavit. Alcohol is prijzig.

Gezondheid

Vaccinaties
Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Zweden boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.


De munteenheid in Zweden is de Zweedse kroon. Ook geldautomaten zijn overal te vinden. Bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Ook creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd als betaalmiddel.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 7, diner v.a. c.a. EUR 16
- indicatieprijs kop koffie v.a. ca. EUR 2,50, glas bier v.a. ca. EUR 5, glas wijn v.a. ca. EUR 6