Wandelvakantie Zwitserland - Davos

8 dgn incl. verblijf in goed hotel, ontbijt, lunchpakket, diner, wandelroutes en gratis gebruik van kabelbanen

wandelaars_bergens
v
wandelaars_bergens
7,1
K
  • Heerlijk wandelen door de Alpen, een absoluut wandelparadijs
  • Gratis gebruik van kabelbanen rond Davos
  • Verblijf in een 3-sterren appartementencomplex
  • Inclusief 7 x ontbijt en diner en 6 x lunchpakket
  • Nederlandstalige wandelroutes
7.1108
7,1
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Wandelvakantie Zwitserland - Davos
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 nachten verblijf in Studio 54 in een studio zoals beschreven
• 7 x ontbijt en diner
• 6 x lunchpakket
• 1 x handdoekenwissel
• Eindschoonmaak
• Parkeerplaats bij de accommodatie
• Gebruik stadsbus Davos
• Gebruik bergkabelbanen Davos
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (ca. € 4 p.p. per dag)
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• U ontvangt de wandelroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart
Accommodatie

Studio 54

Het 3-sterren appartementencomplex Studio 54 ligt in Davos op ca. 1 km van de Vaillant Arena.

Faciliteiten
Studio 54 beschikt over een receptie en een ontbijtruimte. Bij de check-in zal worden aangegeven waar het diner plaatsvindt; veelal zal dit in restaurant da Elio zijn, gelegen op loopafstand van de accommodatie.
Kamer
De moderne studio’s zijn voorzien van televisie, gratis wifi, kluisje en badkamer met douche en toilet.
Dagprogramma

Wandelen rond Davos

v
wandelaars_bergens
wandelaars_bergens
+1

Wie alle bewegwijzerde wandelpaden in en rond Davos wil verkennen, heeft een paar maanden nodig. Met andere woorden, naar Davos ga je meer dan één keer op reis. Davos ligt niet alleen tussen de hoogste toppen, maar is ook de hoogstgelegen stad van de Alpen (1560 m). Dit betekent dat u dagtochten kunt maken naar plaatsen met ‘grosse Aussicht’ zonder dat het altijd zware tochten zijn. Na elke wandeling is het fi jn ontspannen in het hotel of in de Alpenstad Davos; bijvoorbeeld op een terrasje in de zon of in een wellnesscenter.

Open alle items
Dag 1 - naar Davos
U reist op eigen gelegenheid naar Davos. Van traditioneel kuuroord is Davos vandaag de dag uitgegroeid tot een gezellige vakantiestad met winkelstraten en terrasjes. Moderne gebouwen flankeren het oude centrum, waar o.a. de historische kerk, het Rathaus en het door Nederland geschonken klokkenspel bezienswaardig zijn. Vanavond, en overigens ook de rest van de week, kunt u in Hotel Cresta aanschuiven voor het diner.
Dag 2 t/m 7 - eropuit in de Alpen
v
+1
Davos is internationaal bekend omdat het Wereld Economisch Forum er vergadert. Bedrijfs- en wereldleiders hebben echter weinig tijd om te genieten van de alpenpracht. Wandelaars daarentegen wel! Ze laten zich verleiden tot fantastische tochten in een regio waar toerisme een traditie is. Want de echte bergliefhebbers hebben Davos al veel decennia eerder ontdekt dan de politieke en economische leiders. Hieronder geven we u een aantal wandeltips. Maakt u zeker gebruik van de stadsbus en de bergkabelbanen rond Davos, deze staan namelijk deze week gratis tot uw beschikking!
Jöriseen
Duur: ca. 5 uur/817 m stijgen/814 m dalen
Een gemiddelde wandeltocht met prachtige panorama’s op bossen en bergmeren. De tocht neemt u mee over de Jörifluëlafurgga (2723 m) met prachtig uitzicht op de Silvretta. Daarna voert een steil pad u naar beneden tot bij de Jöriseen. Het laatste stuk gaat langs de Jörigletsjer.
Zügenschlucht
Duur: ca. 4 uur/60 m stijgen/330 m dalen
Een gemakkelijke tocht langs, boven en onder een van de spectaculairste spoorwegtrajecten van Zwitserland. U wandelt door de kloof Zügenschlucht naar het houten stationnetje van Wiesen. Geniet volop van natuurschoon en karakteristieke boerderijen op de alpenweiden.
Jatzhorn
Duur: 3,5 uur/130 m stijgen/830 m dalen
Op een ontspannende manier genieten van de machtige bergreuzen om u heen… dat is wat u doet tijdens deze voornamelijk dalende wandeltocht. Per kabelbaan zweeft u naar het bergstation Jakobshorn, het beginpunt van deze route. Het pad volgt de bergkam en loopt over de toppen van de Jatzhorn en de Rossboden. De uitzichten zijn weids en werkelijk geweldig. Eenmaal aangekomen in het Sertigdal pakt u de lijnbus terug naar Davos.
Höhenweg Parsenn
Duur: 4,5 uur/150 m stijgen/500 m dalen
Lest best! Deze panoramaroute is een van de meest geliefde wandeltochten in de omgeving van Davos. Het grootste deel van de tocht verloopt op een hoogte van 2200-2300 meter. Beginpunt is het bergstation Gotschnagrat op 2281 m, gratis te bereiken per kabelbaan. Bloemrijke alpenweiden, bergen, gletsjers, authentieke alpendorpen… er is zoveel moois te zien!
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan dit wandelarrangement. Reist u op eigen gelegenheid naar huis of gaat u verder naar een volgend vakantieadres?
Wandelniveau
Wandelniveau 2. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Maandag
21-10
zwaar bewolkt en af en toe regen 13° Z2-3 90
Dinsdag
22-10
vrij veel bewolking 17° O2 5
Woensdag
23-10
vrij zonnig 18° Z2-3 0
Donderdag
24-10
zwaar bewolkt 15° Z2 50
Vrijdag
25-10
licht bewolkt 15° NO2-3 10
Zaterdag
26-10
vrij zonnig 16° NO2-3 5
Zondag
27-10
vrij zonnig 16° NO2-3 5
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Maandag
28-10
vrij zonnig 13° NO2-3 10
Dinsdag
29-10
vrij veel bewolking 10° NO2-3 35
Woensdag
30-10
vrij veel bewolking NO2-3 40
Donderdag
31-10
vrij zonnig -1° NO2-3 25
Vrijdag
01-11
vrij zonnig -2° NO2-3 20
Zaterdag
02-11
vrij zonnig -2° NO2-3 25
Zondag
03-11
licht bewolkt -2° NO2-3 30
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -8° 6 28 66
Feb -8° 6 29 68
Mrt -5° 6 29 65
Apr -1° 7 37 66
Mei 13° 10 71 67
Jun 17° 10 64 67
Jul 19° 11 84 66
Aug 18° 11 91 69
Sep 16° 8 57 69
Okt 11° 6 38 70
Nov -3° 6 47 68
Dec -7° 6 31 67
Bron: Weeronline
Beoordelingen