Wandelvakantie Zwitserland - Davos

8 dgn incl. verblijf in goed hotel, ontbijt, lunchpakket, diner, wandelroutes en gratis gebruik van kabelbanen

wandelaars_bergens
v
wandelaars_bergens
Vanaf490per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,1
K
 • Heerlijk wandelen door de Alpen, een absoluut wandelparadijs
 • Gratis gebruik van kabelbanen rond Davos
 • Verblijf in een 3-sterren appartementencomplex
 • Inclusief 7 x ontbijt en diner en 6 x lunchpakket
 • Nederlandstalige wandelroutes
 • 8 dagen
  K
 • Bewaren
8.1109
8,1
Beoordeeld door 9 reizigers van Kras
Wandelvakantie Zwitserland - Davos
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 7 nachten verblijf in Studio 54 in een studio zoals beschreven
• 7 x ontbijt en diner
• 6 x lunchpakket
• 1 x handdoekenwissel
• Eindschoonmaak
• Parkeerplaats bij de accommodatie
• Gebruik stadsbus Davos
• Gebruik bergkabelbanen Davos
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (ca. € 4 p.p. per dag)
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• U ontvangt de wandelroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart

Accommodatie

Studio 54

Het 3-sterren appartementencomplex Studio 54 ligt in Davos op ca. 1 km van de Vaillant Arena.

Faciliteiten

Studio 54 beschikt over een receptie en een ontbijtruimte. Bij de check-in zal worden aangegeven waar het diner plaatsvindt; veelal zal dit in restaurant da Elio zijn, gelegen op loopafstand van de accommodatie.

Kamer

De moderne studio’s zijn voorzien van televisie, gratis wifi, kluisje en badkamer met douche en toilet.

Dagprogramma

Wandelen rond Davos

v
wandelaars_bergens
wandelaars_bergens
+1

Wie alle bewegwijzerde wandelpaden in en rond Davos wil verkennen, heeft een paar maanden nodig. Met andere woorden, naar Davos ga je meer dan één keer op reis. Davos ligt niet alleen tussen de hoogste toppen, maar is ook de hoogstgelegen stad van de Alpen (1560 m). Dit betekent dat u dagtochten kunt maken naar plaatsen met ‘grosse Aussicht’ zonder dat het altijd zware tochten zijn. Na elke wandeling is het fi jn ontspannen in het hotel of in de Alpenstad Davos; bijvoorbeeld op een terrasje in de zon of in een wellnesscenter.

Open alle items

Dag 1 - naar Davos

U reist op eigen gelegenheid naar Davos. Van traditioneel kuuroord is Davos vandaag de dag uitgegroeid tot een gezellige vakantiestad met winkelstraten en terrasjes. Moderne gebouwen flankeren het oude centrum, waar o.a. de historische kerk, het Rathaus en het door Nederland geschonken klokkenspel bezienswaardig zijn. Vanavond, en overigens ook de rest van de week, kunt u in Hotel Cresta aanschuiven voor het diner.

Dag 2 t/m 7 - eropuit in de Alpen

v
+1
Davos is internationaal bekend omdat het Wereld Economisch Forum er vergadert. Bedrijfs- en wereldleiders hebben echter weinig tijd om te genieten van de alpenpracht. Wandelaars daarentegen wel! Ze laten zich verleiden tot fantastische tochten in een regio waar toerisme een traditie is. Want de echte bergliefhebbers hebben Davos al veel decennia eerder ontdekt dan de politieke en economische leiders. Hieronder geven we u een aantal wandeltips. Maakt u zeker gebruik van de stadsbus en de bergkabelbanen rond Davos, deze staan namelijk deze week gratis tot uw beschikking!

Jöriseen

Duur: ca. 5 uur/817 m stijgen/814 m dalen
Een gemiddelde wandeltocht met prachtige panorama’s op bossen en bergmeren. De tocht neemt u mee over de Jörifluëlafurgga (2723 m) met prachtig uitzicht op de Silvretta. Daarna voert een steil pad u naar beneden tot bij de Jöriseen. Het laatste stuk gaat langs de Jörigletsjer.

Zügenschlucht

Duur: ca. 4 uur/60 m stijgen/330 m dalen
Een gemakkelijke tocht langs, boven en onder een van de spectaculairste spoorwegtrajecten van Zwitserland. U wandelt door de kloof Zügenschlucht naar het houten stationnetje van Wiesen. Geniet volop van natuurschoon en karakteristieke boerderijen op de alpenweiden.

Jatzhorn

Duur: 3,5 uur/130 m stijgen/830 m dalen
Op een ontspannende manier genieten van de machtige bergreuzen om u heen… dat is wat u doet tijdens deze voornamelijk dalende wandeltocht. Per kabelbaan zweeft u naar het bergstation Jakobshorn, het beginpunt van deze route. Het pad volgt de bergkam en loopt over de toppen van de Jatzhorn en de Rossboden. De uitzichten zijn weids en werkelijk geweldig. Eenmaal aangekomen in het Sertigdal pakt u de lijnbus terug naar Davos.

Höhenweg Parsenn

Duur: 4,5 uur/150 m stijgen/500 m dalen
Lest best! Deze panoramaroute is een van de meest geliefde wandeltochten in de omgeving van Davos. Het grootste deel van de tocht verloopt op een hoogte van 2200-2300 meter. Beginpunt is het bergstation Gotschnagrat op 2281 m, gratis te bereiken per kabelbaan. Bloemrijke alpenweiden, bergen, gletsjers, authentieke alpendorpen… er is zoveel moois te zien!

Dag 8 - terugreis

Na het ontbijt komt er een einde aan dit wandelarrangement. Reist u op eigen gelegenheid naar huis of gaat u verder naar een volgend vakantieadres?

Wandelniveau

Wandelniveau 2. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Donderdag
22-08
vrij veel bewolking 22° Z2-3 15
Vrijdag
23-08
bewolkt met lichte regen of motregen 20° NO2-3 45
Zaterdag
24-08
bewolkt met lichte regen of motregen 21° 10° NO2-3 50
Zondag
25-08
vrij veel bewolking 21° 10° NO2-3 25
Maandag
26-08
vrij veel bewolking 22° 10° NO2-3 30
Dinsdag
27-08
vrij veel bewolking 22° 10° O2-3 35
Woensdag
28-08
bewolkt en af en toe regen 20° 10° NO2-3 55
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Donderdag
29-08
bewolkt met lichte regen of motregen 18° NO2-3 55
Vrijdag
30-08
vrij veel bewolking 18° NO2-3 45
Zaterdag
31-08
vrij veel bewolking 19° NO2-3 30
Zondag
01-09
vrij veel bewolking 19° NO2-3 35
Maandag
02-09
vrij veel bewolking 18° NO3 40
Dinsdag
03-09
vrij veel bewolking 17° NO3 35
Woensdag
04-09
bewolkt met lichte regen of motregen 16° NO3 35
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -8° 6 28 66
Feb -8° 6 29 68
Mrt -5° 6 29 65
Apr -1° 7 37 66
Mei 13° 10 71 67
Jun 17° 10 64 67
Jul 19° 11 84 66
Aug 18° 11 91 69
Sep 16° 8 57 69
Okt 11° 6 38 70
Nov -3° 6 47 68
Dec -7° 6 31 67
Bron: Weeronline

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Belevenis- en wandelvakantie Zwitserland - Club Hotel Davos
Belevenis- en wandelvakantie Zwitserland - Club Hotel Davos
 • Rustgevend in hartje Davos
 • Inclusief een rit met de Bernina Express!
 • Inclusief Davos Klosters Gästekarte
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf567
Zwitserland - Hotel Etoile
Zwitserland - Hotel Etoile
 • Knus en gezellig hotel in hartje Saas Grund
 • Perfect voor liefhebbers van natuur en bergen
 • Extra fijn: inclusief ontbijtbuffet en diner
 • 4 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-09-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf155
Autorondreis Zwitserland en Italiaanse kust
Autorondreis Zwitserland en Italiaanse kust
 • Beleef Zwitserland en Italië op z'n best
 • Twee landen in één reis
 • Verblijf in 3-sterren hotels incl. ontbijt
 • 7 - 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf252
Wandelvakantie door Tirol
Wandelvakantie door Tirol
 • Verblijf in een 3-sterrenhotel met zwembad
 • 5 wandelingen met enthousiaste, lokale gids
 • Ontbijt en diner inbegrepen
 • 7, 8 of 15 of 22 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf198