Verre reizen Costa Rica - Het tropische Midden-Amerika

Van het zonovergoten Playa Negra tot het tropische Arenal National Park

Waant u zich straks in een tropisch paradijs met de prachtigste flora en fauna? Verken tijdens een verre reis Costa Rica de bijzondere natuur van het kleurrijke land in Midden-Amerika. Kom tijdens een excursie door het Tortuguero Nationaal Park oog in oog te staan met reusachtige schildpadden. Of neem een 'duik' in de miraculeuze en kleurrijke onderwaterwereld van het Cahuita Nationaal Park.

De reuzenschildpadden van Tortuguero

Ontdek tijdens een verre reis Costa Rica de bijzondere natuur, de witte stranden en de sluimerende vulkanen van het prachtige land in Midden-Amerika. De groene parel ligt tussen Nicaragua en Panama in en heeft ondanks de geringe omvang veel te bieden. Start een vakantie Costa Rica bijvoorbeeld in het afgelegen dorpje Tortuguero. De oostelijke kustplaats ligt langs de Caraïbische Zee en staat bekend om zijn Afro-Caribische cultuur en bovenal om de opvallende reuzenschildpadden. Deze gepantserde dieren komen gedurende het broedseizoen in Tortuguero aan land, wat voor een levendig schouwspel zorgt. Aanschouw tijdens een excursie over de rivieren van het Tortuguero Nationaal Park vooral hoe deze schildpadden nestelen en broeden op de zandstranden. Nabij dit natuurpark ligt bovendien het luxe 4 sterren hotel van Kras, waar de avontuurlijke middag perfect kan worden afgesloten met een verfrissende duik in het zwembad.

Het tropische Arenal National Park

Costa Rica staat bekend om zijn bijzondere flora en fauna en wordt daarom ook wel het ‘land van de eeuwige lente’ genoemd. Maak tijdens een verre reis Costa Rica kennis met de beeldschone natuur en verblijf met Kras in de centraal gelegen plaats La Fortuna. De stad ligt aan de voet van de Arenal, één van de zeven actieve vulkanen van het land. Arenal National Park is populair geworden door de wandelroutes die dwars door het subtropische woud en langs grillige lava-velden lopen. Waarschijnlijk komt u tijdens een wandeltocht de mooiste vogels tegen die u maar al te graag hun bonte kleuren willen laten zien. Wie weet legt u de toekan wel vast op camera? Vervolgens kunt u van alle indrukken bijkomen in de warmwaterbaden van de nabijgelegen Paradise hotsprings. Het waterparadijs wordt 'natuurlijk' verwarmd door de Arenalvulkaan. Kom hier helemaal tot rust in het borrelende en stomende water, terwijl u een schitterend uitzicht op de vulkaan heeft!

Ontdek de oostkust Costa Rica

Het wordt tijd om het prachtige natuurgroen achter ons te laten en het ‘Pura Vida’ van Costa Rica te ontdekken, de 'Costaricaanse' manier om te zeggen dat het leven is om van te genieten. Breng tijdens een verre reis Costa Rica een bezoek aan het oostelijk gelegen kustplaatsje Cahuita. In het kleurrijke dorpje spelen de locals een potje domino op straat en domineren de vrolijke klanken van reggae muziek de straten. In Cahuita kunt u fantastische stranden ontdekken waaronder het zwarte zandstrand van Playa Negra, dat wordt omringd door tropisch regenwoud en wuivende palmbomen. De kuststrook van Cahuita is tien kilometer lang en rekt zich uit tot aan het Cahuita Nationaal Park. Voor de kust van het natuurreservaat in de Caraïbische Zee ligt het koraalrif Punta Cahuita. Ga hier vooral eens snorkelen tussen meer dan 240 tropische vissoorten, waaronder de bontgekleurde lipvissen en kleurrijke keizersvissen.

4 Rondreizen naar Costa Rica gevonden
Costa Rica
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Land
xCosta Ricav
SAlle landen
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Last minute(3)
Groepsreis(2)
Individuele rondreis(2)
Individuele rondreis - per huurauto(2)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(3)
Klantbeoordeling
9 en hoger(1)
8 en hoger(3)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Geen beoordeling(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Bus(2)
Huurauto(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,3
Beoordeling Verre reizen Costa Rica door reizigers van Kras
Gebaseerd op 149 reviews