Vliegreizen Ecuador - Van Amazone tot evenaar

Ontdek het midden van de wereld in Zuid-Amerika


Vliegreizen naar Ecuador brengen u naar het land van de Amazone, de Andes en de evenaar. De proefjes op de 0-lijn leveren hilarische vakantiekiekjes op. Maar ook het serieuzere werk komt aan bod, zoals een kanotocht over de Amazonerivier en een wandeling door de jungle onder begeleiding van een gids. Bewonder de pracht en praal van de hoofdstad Quito en verleng uw vakantie met een bezoek aan de ‘dierentuin zonder hek’: de Galápagoseilanden.

Been there, done that

Welke bezienswaardigheden staan er op het to see-lijstje tijdens een van de vliegreizen naar Ecuador? De naam van het land in het noordwesten van Zuid-Amerika is een hint. Ecuador betekent namelijk in het Spaans ‘het midden van de wereld’. Dus thuiskomen zonder foto met de ‘La Mitad del Mundo’ is bijna niet voor te stellen. Rondom dit rechthoekige monument dat de ‘wereldbol’ draagt, ligt het Inti-Nan Museo. In dit openluchtmuseum, zo’n 30 kilometer ten noorden van Quito, zijn de culturele en lokale gebruiken van de Ecuadorianen tentoongesteld. Ook zijn er verschillende natuurkundige proefjes te doen die te maken hebben met de magische krachten van de evenaar. Of u daar nu wel of niet in gelooft, het is toch leuk om het even zelf te proberen. Laat bijvoorbeeld een ei perfect balanceren op een spijker of probeer met gesloten ogen in een rechte lijn over de evenaar te lopen. En dat u met één been in het noordelijk en het andere in het zuidelijk halfrond heeft gestaan, is natuurlijk ook leuk om op een volgende verjaardag te vertellen.

Pracht en praal in Quito

Een bezoek aan de stad Quito is een mooie culturele tussenstop tijdens een vliegreis Ecuador voordat u de natuur in gaat trekken. Quito is een koloniale stad waar u verblijft in een 4 sterren hotel van Kras, gelegen tussen de vulkaan Pinchincha en het Andesgebergte. Een trekpleister in het oude centrum van de stad is de La Compañia kerk. Met de groengouden koepels en rijke versieringen die pronken aan de binnen- en buitenkant, zal het u niet verbazen dat het 160 jaar heeft geduurd voor de bouw was voltooid. Na deze pracht en praal kunt u zich opmaken voor een kennismaking met de Amazone tijdens kanotocht over de zijrivier Rio Napo. In de jungle van de Amazone vertelt een lokale gids over de flora en fauna die er voorkomen zoals de roze Orinocodolfijn.

Galápagoseilanden: een ‘dierentuin zonder hek’

Van rivierdolfijnen in de Amazone naar de Stille Oceaan, waar op zo’n 1000 kilometer voor de westkust van Ecuador de Galápagoseilanden liggen. Het verlengen van een vliegreis Ecuador voor een bezoek aan deze jonge archipel is zeker het aanraden waard. Vaar per boot naar het grootste eiland Isabela. Hier leven een aantal endemische diersoorten; dieren die uniek zijn voor de archipel van Ecuador, zoals de galápagospinguïns. Andere bewoners van dit eiland zijn uiteenlopend, van reuzenschildpadden, zeeleeuwen, roze flamingo’s tot de schattige blauwvoetgent. Wist u trouwens dat Galápagoseilanden letterlijk vertaald 'schildpaddeneilanden' betekent?

Verfijn uw keuze
1 vakantie Ecuador
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
92 beoordelingen Vliegreizen Ecuador door reizigers van Kras