Vliegreizen IJsland - Vakantie voor natuurliefhebbers

Vliegvakantie naar het land van de watervallen, geisers en gletsjers

Ontdek tijdens een vliegreis IJsland de woeste natuur van dit meest westelijk gelegen land van Europa. De actieve vulkanen, ijsblauwe lagunes en inktzwarte stranden zorgen voor een landschap vol contrasten. Geen wonder dat dit zo’n geliefde filmlocatie is, maar IJsland is ook een geweldige plek voor een vakantie. Er is zoveel te ontdekken in dit veelzijdige land dat op slechts 3 uur vliegen van Amsterdam ligt.

Droomreis naar idyllisch IJsland

Ontdekt u straks de magische natuurverschijnselen van 'Ísland'. Tijdens een vliegreis IJsland kunt u de prachtige watervallen van dit land bewonderen, zoals de Gulffoss waterval in Zuid-IJsland. Deze cascade van water veroorzaakt schitterende regenbogen als de zon erop schijnt en draagt daarom de bijnaam de ‘Gouden Waterval’. De Hvitá-rivier die hier een 32 meter diep ravijn stort, zorgt ongetwijfeld voor kleurrijke vakantiekiekjes. Bezoek gedurende een voordelige vakantie IJsland ook eens de hete bronnen, zoals de Geysir en Strokkur. Vooral de Stokkur is erg actief en spuit het stomende water soms wel 30 meter de lucht in. Het dampende laagje water dat de omgeving vervolgens bedekt, kan voor mystieke sferen zorgen tijdens deze excursie. 

Reis naar 'haringstad' Siglufjordur

Niet alleen het binnenland van IJsland ziet eruit alsof het zo uit een sprookje komt, ook de kustlijn van IJsland is prachtig. Tijdens een vliegreis naar IJsland rijdt u langs de kust aan de Atlantische Oceaan naar Siglufjordur. Dit stadje bestaat uit kleurrijke kleine huisjes en is gelegen aan een klein fjord aan de noordkust van IJsland. In het vissersstadje vindt u meerdere cafés en kunstgalerijen. De omgeving van Siglufjordur is juist versierd met groene heuvels waar de IJslandse paarden over heen galopperen. Daarnaast bevindt zich hier het grootste maritieme museum van IJsland, het Herring Era Museum. Hier maakt u kennis met de gouden tijd van de haringsvangst in IJsland, traditionele vissersboten en struint u langs de oude apparatuur in de haringfabriek.

Verfijn uw keuze
10 vakanties IJsland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Wandelen op IJsland
Wandelen op IJsland
  • Onvergetelijke natuurbeleving
  • Met o.a. de Godafoss waterval en Geysir
  • Kleine groep: max. 17 personen
  • 10 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-09-2019
Reisduur 10 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf3097
G
8,6
299 beoordelingen Vliegreizen IJsland door reizigers van Kras