Vliegreizen Kroatië - Kleurrijke steden en gebieden

Het fascinerende Balkanland met de 'boemerangvorm'

In het Zuid-Europese Balkanland Kroatië is het mogelijk om u even terug in de tijd te wanen. Dwaal tijdens een vliegreis Kroatië bijvoorbeeld rond in de ‘Romeinse’ stad Pula. Een van de hoogtepunt is een excursie naar het amfitheater waarvan de muren maar liefst 32 meter hoog zijn. Of bezoek het ‘middeleeuwse’ Dubrovnik. Vanaf de stadsmuren 'Gradske Zidine' wordt u getrakteerd op een grandioos uitzicht over deze stad.

Het middeleeuwse Dubrovnik

Bewonder het middeleeuwse Fort Lovrijenac in Dubrovnik, de Romeinse Tempel van Augustus in Pula of het Nationaal Park Plitvicemeren tijdens een vliegreis Kroatië. Dit Zuid-Europese land dat op de wereldkaart te herkennen is aan de opvallende ‘boemerangvorm’, kent talloze fascinerende steden en natuurgebieden. Begin het avontuur bijvoorbeeld in het zuidelijke Dubrovnik, gelegen in de provincie Dalmatië. Deze stad is dankzij de karakteristieke middeleeuwse sfeer die er heerst veelvuldig gebruikt als decor voor de populaire serie ‘Game of Thrones’. Loop gerust eens rond in het statige Fort Lovrijenac dat ligt op een 37 meter hoge klif aan de Atlantische Oceaan. Vanaf hier kunt u ook de stadsmuren ‘Gradske Zidine’ in de verte zien. Wie een wandeling maakt over dit 1.920 meter lange verdedigingswerk, wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de pastelkleurige huizen van Dubrovnik.

De Romeinse stad Pula

Tijdens een vliegreis Kroatië is het mogelijk om nog veel meer ‘strijdlustige’ steden te bewonderen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Pula. In deze stad op het schiereiland Istrië waant u zich terug in het Romeinse Rijk, vanwege het bijna 2.000 jaar oude Amfitheater. Met een excursie kunt u in het hart van deze gevechtsarena plaatsnemen, waar de 32 meter hoge kalkstenen muren hoog boven u uittorenen. Deze stad kent nog meer Romeinse bezienswaardigheden, waaronder de Tempel van Augustus die in het westen van de stad staat te schitteren. De voorgevel heeft karakteristieke elementen uit dit historische tijdperk, zoals de statige colonnade, de sierlijke fries en de marmeren trappen.

Plitvice: paradijs op aarde

Natuurliefhebbers zijn overigens ook op de juiste plek in dit Zuid-Europese Balkanland. Vooral in het westelijke Nationaal Park Plitvicemeren, nabij de stad Plitvice, kunt u uw hart verliezen aan de unieke flora en fauna van dit natuurgebied. Tijdens een excursie van Kras door dit natuurpark belandt u in het paradijs op aarde. De 16 meren en 92 watervallen hebben bijna allemaal verschillende kleurstelling en zorgen voor een sprookjesachtig mooi decor. Wandel over het bospad langs het Galovac meer om de 25 meter hoge waterval te zien die buldert in het turquoise wateroppervlakte. Verder wordt u omgeven door kleurrijke planten zoals orchideeën en sterhyacinten. En in dit beroemde natuurgebied zijn zelfs bruine beren, wilde zwijnen en wolven te spotten.

11 vakanties naar Kroatië gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(11)
Land
xKroatiëv
SAlle landen
Streek
Soort vakantie
Rondreis(10)
Fly-drive(5)
Singlereis(3)
Actieve vakantie(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(11)
Huurauto(5)
Bus(4)
Luchthaven
Amsterdam(5)
Eindhoven(3)
Rotterdam(3)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(8)
10-14 dagen(6)
15-22 dagen(8)
Klantbeoordeling
8 en hoger(4)
7 en hoger(11)
6 en hoger(11)
Accommodatie Type
Hotel(6)
Aantal sterren
3 sterren(1)
4 sterren(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(3)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(4)
€ 800 - € 999(8)
Vanaf € 1000(11)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Grand Tour Kroatië
Fly-drive Grand Tour Kroatië
  • All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Een prachtige route van Noord naar Zuid Kroatië
  • Met imposante steden zoals Split, Dubrovnik en Sibenik
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 08-05-2019
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1060
GK
8,0
Beoordeling Vliegreizen Kroatië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 421 reviews