Vliegreizen Noorwegen - Vliegvakantie in de Noorse natuur

Reis langs de schilderachtige Noorse bezienswaardigheden

Na een vliegreis Noorwegen kunt u niet om de fjorden heen. Dit land in Scandinavië is dan ook een paradijs op aarde voor natuurliefhebbers. U kunt met een huurauto de Noorse fjorden verkennen en het diepblauwe water, de besneeuwde bergen en de kleurrijke vissersdorpjes bewonderen. Of zet koers naar de stad Tromsø om hier de Middernachtzon mee te maken. En in deze stad zorgt de IJszeekathedraal voor fraaie panorama's tijdens een vakantie in Noorwegen.

Touren langs de Noorse fjorden

Natuurliefhebbers zullen zich in het paradijs wanen na een vliegreis Noorwegen. Dit Scandinavische land staat niet voor niks bekend om zijn adembenemende fjorden, hoge bergen en kleurrijke vissersdorpjes. Als u met Kras voordelig naar Noorwegen vliegt kunt u het land verkennen met een huurauto. Tijdens de rondreis kunt u niet om de fjorden heen. Zet bijvoorbeeld eens koers naar het Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen. De bergen die rondom dit fjord liggen behoren tot de hoogste en meest indrukwekkende van heel Noorwegen. Het smaragdgroene smeltwater en de idyllische dorpjes maken het plaatje compleet. Stap de auto eens uit en bekijk het fjord tijdens een boottocht of een wandeling natuurlijk. De bergmassieven die hier liggen behoren tot de beste plaatsen in Noorwegen om te gaan bergwandelen.

De middernachtzon in idyllisch Tromsø

Een van de meest idyllische plekken in Noorwegen is Tromsø. Deze stad ligt nabij de Noordkaap en wordt omgeven door een indrukwekkend berglandschap. Maar de stad laat zich ook kenmerken door de kleurrijke huizen en vele musea. Zo kunt u in het Poolmuseum alles te weten komen over de ontdekkingsreizen en de cultuur van het gebied rondom de Noordpool. En vergeet ook de IJszeekathedraal niet. Deze kerk in Tromsø symboliseert de ijsbergen van het Poolgebied. Na een vliegreis Noorwegen kunt u hier zelfs avondconcerten bijwonen. Vanwege de muzikale evenementen en het feit dat de Arctische Kathedraal wel iets weg heeft van het Sydney Opera House is de bijnaam van de kerk niet voor niks 'Opera'. Als u in de zomermaanden weer naar buiten stapt moet u niet raar opkijken als het nog licht is. In Tromsø kunt u immers de Middernachtzon meemaken. 

De adembenemende plaatjes van Lofoten

Tijdens een vliegreis Noorwegen kunt u ook een bezoek brengen aan Lofoten. Volgens velen zijn de eilanden van deze archipel de mooiste ter wereld. De steile bergen, het smaragdgroene water van de Noorse zee en de typische rode, houten huisjes vormen dan ook een geliefd plaatje op ansichtkaarten. Om de kleurrijke papegaaiduikers en de besneeuwde bergtoppen niet te vergeten. Op Lofoten kunt u overnachten in de vissersplaats Svolvaer. Dobberende vissersboten en houten rekken waar de kabeljauw hangt te drogen vormen hier het decor. Vanuit de haven van Svolvaer kunt u ook een boottocht maken over de Noorse zee en misschien wel walvissen spotten. 

Verfijn uw keuze
8 vakanties Noorwegen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Natuurlijk Noorwegen
Single Reis Natuurlijk Noorwegen
  • 1-persoonskamer inclusief
  • Rondreis per trein en boot door Noorwegen
  • Verblijf in centraal gelegen 4-sterrenhotels
  • 9 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 04-09-2019
Reisduur 9 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1879
aG
8,7
211 beoordelingen Vliegreizen Noorwegen door reizigers van Kras