Wandelvakantie Azoren - Ontdek deze groene archipel

Per voet het 'groene eiland' São Miguel verkennen

São Miguel wordt niet voor niets het 'groene eiland' van de Portugese Azoren genoemd. Het landschap vol vulkaankraters, gekleurde bloemen en groene beboste heuvelen is betoverend mooi. Ideaal dus voor een wandelvakantie op de Azoren. Even afkoelen na een lange wandeling? Dat kan in een van de heldere kratermeren. Of in de Atlantische Oceaan natuurlijk, na een stadswandeling door eilandhoofdstad Ponta Delgada.

Wandelen op kleurrijk São Miguel

Imposante vulkaankraters, steile kliffen die aflopen in de helderblauwe zee en kleurrijke bloemenvelden. Hoe kunt u de prachtige natuur van het Portugese eiland São Miguel beter verkennen dan tijdens een wandelvakantie op de Azoren? Vanuit een luxe hotel van Kras in het zuidelijk gelegen Ponta Delgada kunt u de mooiste wandelingen maken over het 'groene eiland' in de Atlantische Oceaan. Maak bijvoorbeeld een tocht door de groene, heuvelachtige omgeving rondom de vulkaankrater van Sete Cidades. En geniet van het unieke uitzicht over de twee bijzonder gekleurde naast elkaar gelegen kratermeren: het blauwe Lagoa Azul en het groene Lagoa Verde. Neem ook gerust een duik in een van de meren. Of maak een wandeling langs de riviertjes en oude watermolens in het noorden van São Miguel. Om vervolgens neer te strijken op het Praia da Viola-strand om te luisteren naar het ruisen van de zee en het klateren van de naastgelegen waterval.

Stadswandeling door Ponta Delgada

Tijdens een wandelvakantie op de Azoren kunt u niet alleen de betoverende natuur ontdekken, maar ook kennis maken met de culturele bezienswaardigheden van het eiland. Tijdens een stadswandeling door eilandhoofdstad Ponta Delgada bijvoorbeeld. Bewonder de kenmerkende witte herenhuizen en charmante pleintjes met oude platanen. En flaneer over de levendige boulevard waar u uitkijkt op de imposante haven. Ook de 16e-eeuwse Ingreja Matriz de São Sebastião is een bezoek meer dan waard. Binnen in deze kerk vindt u onder andere fraaie altaarstukken en de typisch Portugese keramieken tegeltjes: Azulejos. Heeft u nog wat tijd over? Picknick dan in de Jardim António Borges, een botanisch paradijsje midden in de stad met onder andere een indrukwekkende rubberboom met enorme wortels.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Azoren
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
24 beoordelingen Wandelvakantie Azoren door reizigers van Kras