Van de vrolijk, gekleurde brembloemen tot hoge vulkanen: het landschap van de Duitse Eifel is betoverend mooi. Ideaal voor een wandelvakantie in de Eifel, zodat u optimaal van de omgeving kunt genieten. Verken de dichte bossen van de Eifelsteig en neem onderweg een duik in een helder kratermeer. En in het Maarmuseum in Manderscheid komt u tijdens een vakantie in Duitsland alles te weten over de vulkanische activiteit!

Actieve wandelvakantie in de Eifel

Hoge vulkanen, dichte bossen, heldere meren en uitgestrekte weilanden: dat is de Duitse Eifel. En dat op minder dan twee uur rijden vanaf de grens met Limburg! Het veelzijdige landschap maakt het gebied ideaal voor een wandelvakantie in de Eifel. En de goed onderhouden wandelwegen natuurlijk, alleen al in het Nationaal Park Eifel maar liefst 240 kilometer! Tijdens een individuele wandelvakantie van Kras staan onder andere delen van de 313 kilometer lange Eifelsteig op het programma. Geniet onderweg van de geelgekleurde brembloemen, niet voor niets ook wel het 'Eifelgoud' genoemd. En neem ook vooral uw zwemspullen mee, voor een verfrissende duik in een van de heldere kratermeren. Of in het zwembad van een luxe hotel bij Daun natuurlijk, prachtig gelegen tegen een heuvelrug.

De vulkaaneifel; bijzondere historie

Ingeklemd tussen de overweldigende natuur van de Eifel, komt u tijdens een wandelvakantie door de Eifel ook verschillende prachtige dorpjes en steden tegen. Manderscheid bijvoorbeeld, een pittoresk plaatsje met een rijke geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden. Kenmerkend voor Manderscheid zijn de kasteelruïnes van de Oberburg en de Niederburg, in een bosrijke omgeving aan weerszijden van het riviertje de Lieser. En in het Maarmuseum kunt u tijdens een vakantie in Duitsland alles te weten komen over de geschiedenis van de Eifel en de vulkanische activiteit in de omgeving.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Eifel
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
12 beoordelingen Wandelvakantie Duitsland Eifel door reizigers van Kras