De veelzijdige landschappen van het Duitse Sauerland kunt u het beste bewonderen tijdens een wandelvakantie Sauerland. Zo heeft u alle tijd om de vele indrukken onderweg in u op te nemen. Kabbelende beekjes, dichte oerbossen, grillige rotsformaties, verborgen grotten; er is te veel om op te noemen! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de culturele bezienswaardigheden die u op de route tegenkomt.

Actieve wandelvakantie Sauerland

De afwisselende landschappen maken het Duitse Sauerland tot een waar wandelparadijs. En dat op zo'n 2,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens! Verken tijdens een wandelvakantie door het Sauerland de Sauerland Waldroute: een wandelpad met een totale lengte van 240 kilometer. Deze route wordt ook wel 'toverachtig mysterieus' genoemd, dankzij de vele plekken op de route die bekend staan om hun sagen en legenden. En dat zal u niets verbazen, wanneer u door de dichte oerbossen langs kabbelende beekjes, grotten en holen komt. Ook komt u tijdens een individuele wandelvakantie van Kras door het natuurpark Homert, dat bekend staat om verschillende spectaculaire natuurfenomenen. Steile klippen, grillige rotsformaties en verborgen grotten; u komt het hier allemaal tegen!

Historische stedentrip Arnsberg

Ook de historische bezienswaardigheden van Duitsland kunnen tijdens een wandelvakantie Sauerland niet ontbreken. Zo brengt u een bezoek aan de stad Arnsberg, gelegen in het dal van de rivier de Ruhr. In het goed bewaard gebleven middeleeuwse stadscentrum vindt u prachtige vakwerkhuizen, een barokke klokkentoren en een gotische hallenkerk uit de 14e eeuw. Maar ook de Classicisme-wijk, met classicistische regeringshuizen en de neoclassicistische Auferstehungskirche is een bezoek zeker waard. Meer te weten komen over de geschiedenis van het Sauerland? Dat kan in het Sauerlandmuseum, met onder andere vondsten uit de nabijgelegen grotten van Balve.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Sauerland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,0
5 beoordelingen Wandelvakantie Duitsland Sauerland door reizigers van Kras