Wandelvakantie Griekenland - Lopend door 'Hellas'

Wandelend over de ezelpaden naar de zandstranden van Griekenland

Een wandelvakantie Griekenland laat het echte 'Hellas' zien; het land van de olijfbomen, schapen, kloostertjes en ezelpaden. Maak bijvoorbeeld een excursie naar het versteende woud in het westen van Lesbos, waar u wordt omringd door fossiele boomstammen. Of doorkruis het eiland Kefalonia van oost naar west om uit te komen op het Myrtos-strand, een hagelwit zandstrand aan een azuurblauwe Ionische Zee. 

Wandelen op de Griekse eilanden

Griekenland en wandelen gaan goed samen. Voor een rustgevende vakantie moet u in Griekenland zijn; het past goed bij het Griekse leven. Stap daarom aan wal op het eiland Lesbos, net voor de kust van Turkije. Het is een echt ‘boereneiland’ waar olijfbomen het aangezicht bepalen met daaronder de grazende schapen. Er zijn een paar natuurgebieden op het eiland waaronder het Versteende Woud bij het plaatsje Sigri in het noordwesten. Het unieke woud is 15 miljoen jaar geleden door vulkaanas gefossiliseerd. Vanuit het charmante hotel van Kras in het noorden van Lesbos staat u binnen een uurtje rijden in dit mystieke natuurgebied.De grijze rotsblokken, dorre grasvelden en 'rotsachtige' boomstronken zorgen ongetwijfeld voor bijzondere uitzichten. 

Wandeltocht naar ‘Shipwreck Beach’

Een wat kleiner eiland, maar ook een paradijs voor een wandelvakantie is Zakynthos dat in de Ionische Zee onder Kefalonië ligt. Laat u naar het bergdorp Volimes rijden en vervolg daar de tocht te voet naar het 17e-eeuwse klooster Agios Andreas dat fraai is gelegen in een landschap van pijnbomen en cipressen. Vooral het interieur is werkelijk fenomenaal, dankzij de met fresco's bedekte wanden en de fonkelende sarcofaag van zilver. Van daaruit ligt een paar kilometer westelijker ‘Shipwreck Beach’. Het is een klein parelwit strandje ingeklemd tussen kalkstenen rotsen, met als extra bezienswaardigheid een smokkelboot die ooit is aangespoeld en nu op het strandje te bewonderen is.

Wandelvakantie Griekenland: Ionische parel Kefalonia

Nog zo’n parel in de Ionische Zee in is Kefalonia. Het is een relatief rustig eiland waar de Grieken gewoon zichzelf zijn en druk toerisme ver te zoeken is. Bergen, bossen en druivenvelden wisselen elkaar in het landschap af. Tussen de olijfbomen en de schapen wandelt u tijdens een vakantie Griekenland naar een volgend fraai plekje waar de tijd geen vat op heeft gehad. Een wandeling vanaf de hoofdstad Argostoli door het binnenland breng u naar de Baai van Myrtos waar een van de mooiste zandstranden van Griekenland te vinden is, het Myrtos-strand. Plof rustig neer op dit hagelwitte zandstrand die ingeklemd ligt tussen de Ionische Zee en de met bosjes begroeide rotsen. En als u naar het zuidelijk gelegen zandstrand Moúnda wandelt dan kunt u daar de Caretta Caretta spotten, een enorme zeeschildpad die op dit strand zijn broedgebied heeft. 

Verfijn uw keuze
2 Actieve vakanties Griekenland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.