Wandelvakantie Tsjechië - Voordelig en compleet

Volg de mooiste wandelroutes door het Tsjechische landschap

Het landschap van het Reuzengebergte kent een ongekende hoeveelheid mogelijkheden voor een wandelvakantie in Tsjechië. Door de geringe hoogteverschillen zijn de routes ook voor ongeoefende wandelaars geschikt. In dit wandelparadijs in Tsjechië ontdekt u ruisende bossen, klaterende beken en verstilde bergmeren. Bovendien liggen het Boheemse Paradijs, Kuks en het grootste Tsjechische stuwmeer allemaal op de wandelroute!

Sprookjesachtige wandelroutes in Tsjechië

Voor natuurliefhebber is een wandelvakantie in Tsjechië van Kras een absolute aanrader. De wandelroutes lopen door een landschap dat een prachtige natuur combineert met eeuwenoude cultuur. Vooral het Reuzengebergte, in het noorden van Tsjechië op de grens met Polen, is een wandelwalhalla. Uitvalsbasis voor de wandelingen is een gemoedelijk vakwerkhotel bij het dorp Bila Tremesna aan de voet van het gebergte. Eén van de routes brengt u naar het lieflijke dorp Kuks dat een historisch gasthuis heeft en een apotheek met antiek meubilair. Of struin in de nabije omgeving door de Betlém-beeldentuinen, waar religieuze sculpturen van Matthias Braun het decor vormen. De wandelvakantie Tsjechië voert u ook langs de rivier Elbe naar een stuwmeer met de oudste stuwdam van het land: de Royal Forest Dam bij Nemojo. De rechthoekige torens en rode puntdaken geven deze unieke dam de vorm van een sprookjeskasteel!

Wandel langs Tsjechische mythes en legendes

Wandelend door het Reuzengebergte in Noord-Tsjechië, zal het u niet verbazen dat deze streek bol staat van de mythen en legenden. Uitgestrekte bossen en ontelbare burchten uit een ver verleden dragen daar zeker aan bij. Eén van die kastelen is de koninklijke waterburcht ‘Miletín’ uit de 12e eeuw. Het in emirstijl gebouwde kasteel bevat een museum en doet u aan op een dagwandeling naar het gelijknamige dorp. De tochten van de wandelvakantie Tsjechië voeren u ook langs de pittoreske boerendorpen van het Reuzengebergte, waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. De meeste hebben in het hart van het centrum een vierkant marktplein met een prachtige bogengalerij. Kijk niet vreemd op wanneer u daar vrolijk door de lokale bevolking wordt ontvangen met ‘slivovice’, een plaatselijke brandewijn gemaakt van gefermenteerde pruimen. Over de bagage hoeft u zich overigens geen zorgen te maken tijdens de wandelvakanties: bagagetransport is bij Kras perfect geregeld!

2 Actieve vakanties naar Tsjechië gevonden
Tsjechië
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(2)
Soort vakantie
xActieve vakantiev
Soort Actieve vakantie
Groepsreis(2)
Singlereis(2)
Wandelvakantie(2)
Vervoersoort
Trein(2)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(2)
Klantbeoordeling
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Aantal sterren
3 sterren(2)
Faciliteiten
Lift(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(2)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

7,7
Beoordeling Wandelvakantie Tsjechië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 13 reviews