Wandelvakantie Zwitserland - Wandelen door de Alpen

Per voet het wonderschone Zwitserse landschap ontdekken

Tijdens een wandelvakantie Zwitserland kunt u al wandelend langs de bloemenweides en besneeuwde bergtoppen van de Alpen de frisse berglucht inademen. Na een stevig ontbijt wacht een kennismaking met de kraakheldere meren, indrukwekkende kloven en kabbelende beekjes die rondom de stad Davos te vinden zijn. U kunt ook kiezen voor een actieve vakantie in de winter en de besneeuwde bossen en loipes in de regio Voralberg bekijken.

Wandelen nabij de hoogste stad van Europa

Dankzij de kleurrijke bloemenweides, kraakheldere meren en indrukwekkende bergtoppen van de Alpen is Zwitserland een ideaal land om al wandelend te ontdekken. Lopend over de vele bewegwijzerde wandelpaden kunt u de frisse berglucht inademen. Zo kunt u tijdens een wandelvakantie Zwitserland verblijven in Davos en overnachten in de hoogstgelegen stad van Europa. Davos ligt op een hoogte van 1.560 meter en wordt omgeven door besneeuwde bergpieken, uitgestrekte groene weides en kabbelende beekjes. Trek na het ontbijt de wandelschoenen maar aan en loop eens in de richting van de 2.723 meter hoge Jörifluëlafurgga. Vanaf deze berg is het uitzicht op het groene landschap van de Alpen indrukwekkend.

Volg de Glacier Express door Zwitserland

Wist u dat Zwitserland ook bekend staat om zijn spectaculaire spoorwegtrajecten? Zo is de Glacier Express die stopt in Davos wereldberoemd. Tijdens een wandelvakantie Zwitserland kunt u in de Zügenschlucht kloof het spoor van de Rhätische Bahn al wandelend volgen. Onderweg passeert u diepe bossen, tunneltjes en karakteristieke, houten boerderijen die dit gebied zijn gezicht geven. Met een beetje mazzel passeert er onderweg een kleurrijke trein en kunt u prachtige foto's maken. Tijdens de wandelvakantie kunt u naar het houten station van Wiesen lopen en per trein weer terugreizen naar Davos. Hier kunt u in het Wellness und Erlebnisbad eau-là-là bijkomen in de whirlpools, zwembaden en sauna's.

Winterse wandelingen in Zwitserland

Ook in de wintermaanden is Zwitserland indrukwekkend. Als het groene landschap bedekt ligt onder een dikke laag sneeuw domineren skiërs, langlaufers en sneeuwscooters het decor. Zwitserland is dankzij de hooggelegen skigebieden dan ook een geliefd land voor een sneeuwzekere wintersport. Maar ook in de winter kunt u met Kras mee op wandelvakantie in Zwitserland. U verblijft in een 4 sterren hotel in Feldkirch in het westen van Zwitserland. Trek de sneeuwschoenen of ski's maar aan en verken al langlaufend de loipes van de regio Voralberg. 's Avonds kunt u zelfs een winterwandeling maken langs routes die verlicht worden door fakkels. Romantiek ten top tijdens een actieve vakantie in de Zwitserse Alpen!

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Zwitserland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
9 beoordelingen Wandelvakantie Zwitserland door reizigers van Kras