Wat is mooier dan een weekendje in de stad Brugge, de mooiste stad van Vlaanderen? Voor een stedentrip heeft het veel bieden: prachtige historische gebouwen, mooie musea en geweldige restaurants en cafés. Bewonder de Vlaamse primitieven in het Groenigemuseum. Na een beklimming van het Belfort kunt u onder het genot van een pint op een terras nog even opkijken tegen de zojuist bedwongen klokkentoren.

Brugge: het ‘Venetië van het Noorden’

Nergens vindt u het Vlaamse erfgoed in zo’n mooie staat als in Brugge! Het was in de middeleeuwen één van de belangrijkste handelscentra van Europa, midden in de Lage Lande en vlak bij de kust. Tijdens een weekendje Brugge kunt u met eigen ogen zien dat de rijke stad die toentertijd is verrezen er nu nog goeddeels staat. Op de schaal van stedenschoon vormt Brugge de top. Niet voor niets staat het centrum van Brugge op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak tijdens een stedentrip Brugge zeker eens een boottochtje door de grachten om een goed beeld te krijgen van deze fascinerende stad in Vlaanderen. Veel van de oudste gebouwen liggen langs het water. En dan realiseert u zich waar Brugge zijn naam ‘Venetië van het Noorden’ aan te danken heeft. Tijdens de boottocht heeft u er al een glimp van opgevangen, maar bezoek het serene Begijnhof met de kleine huizen en het Minnewater nog even te voet. Daar is ook de Bonifaciusbrug richting Onze-Lieve-Vrouw-kerk. Weliswaar pas een eeuw oud maar wel de meest romantische plek van de stad. De huisjes er omheen zijn wel authentiek middeleeuws.

Beklim de 366 treden van het Belfort

De Grote Markt is het trotse middelpunt van Brugge. Hier vindt u tijdens een weekend Brugge de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Belfort met zijn beiaard en het stadhuis. Wie de moed heeft, kan de 366 treden van het Belfort beklimmen en van het uitzicht op Brugge en ommelanden genieten. Onderweg naar boven kunt u even rust nemen bij de schatkamer waar de middeleeuwse stadkeuren liggen opgeslagen. Naast het Belfort staat het stadhuis. Het is gebouwd in Gotische stijl en is een waar kunstwerk dat toonaangevend is geweest voor de stadhuizen van Gent, Leuven en Brussel. Het is een mooi voorbeeld van laat-gotische architectuur en vooral de Gotische Zaal is een lust voor het oog. Nestel u op één van de terrassen tegenover het machtsbolwerk van de middeleeuwse Lage Landen, terwijl u zich de Brugse pint laat smaken!

Het ‘openluchtmuseum’ Brugge

Zelfs aan de pint is nog een museum gewijd in het ‘openluchtmuseum’ dat Brugge heet. De Brugse musea zijn meestal gehuisvest in prachtige historische gebouwen zoals het Gruuthuse Museum in een 15e eeuws stadspaleis. Op steenworp afstand vindt u het Groenigemuseum waar een prachtige verzameling Vlaamse Primitieven te bewonderen valt. Een van de pronkstukken is de Madonna met Kanunnik van Jan van Eijk. Staande voor het schilderij zult u zien dat primitief niet over de stijl van schilderen gaat. Misschien is het meest Vlaamse museum wel het Biermuseum. Het vertelt de geschiedenis van het Vlaamse bier en u krijgt uiteraard ook een bierproeverij voorgeschoteld. Mocht de proeverij uit de hand lopen dan kunt u het 4 sterren hotel van Kras in het centrum te voet bereiken. Uw verblijf tijdens een stedentrip Brugge ligt net binnen het bereik van de klokken van het Belfort. Brugser kan het bijna niet.

Verfijn uw keuze
19 Weekendjes weg Brugge
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Brugge - Hotel Velotel Brugge
Brugge - Hotel Velotel Brugge
  • Modern hotel in historisch Brugge
  • Dicht bij het centrum
  • Inclusief 1 x 2-gangendiner
  • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-08-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf95
K
Kortingsdagen
Brugge - Hotel Montanus
Brugge - Hotel Montanus
  • Familie- en boetiekhotel in hartje Brugge
  • Geniet van een luxe ontbijt in de binnentuin
  • Inclusief Discover Brugge Card
  • 3, 4 of 5 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf109
K
8,7
391 beoordelingen Weekendje weg België Brugge door reizigers van Kras