Weekend Brussel - 'Amai', wat een wereldstad

Een 'plezante' tijd in de hoofdstad van België

Waarschijnlijk zult u regelmatig vol verbazing ‘Amai!’ roepen tijdens een weekend Brussel. Deze hoofdstad van België kent namelijk talloze bezienswaardigheden die een fascinerende indruk achterlaten. Wie een excursie maakt door het kristalvormige bouwwerk Atomium heeft een schilderachtig uitzicht over Brussel. Of ga tijdens dit weekendje weg op chocoladetour om te ontdekken dat bonbons maken in deze stad bijna een kunstvorm is.

De verbazingwekkende hoofdstad van België

Amai zeg! Deze Vlaamse kreet van verbazing zal u waarschijnlijk regelmatig uitspreken door de schitterende bezienswaardigheden van deze centraal gelegen hoofdstad van België. Bezoek tijdens een weekend Brussel eens de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele die te vinden is in het hart van de stad. Vanaf het Voorplein Sint-Goedele heeft u een adembenemend uitzicht op de voorgevel van deze zandstenen kerk, die gedecoreerd is met blinde spitsbogen en sierlijke sculpturen. Een ander imposant bouwwerk van Brussel is te ontdekken in het noordelijke Heizelpark. Hier staat het kristalvormige Atomium dat bestaat uit negen aluminium bollen die met elkaar verbonden zijn. Wie in het bovenste gedeelte van deze 102 meter hoge constructie rondloopt, heeft een panoramisch uitzicht over de groene omgeving van Brussel.

De ‘grote’ miniaturen van Brussel

Aan de voet van het Atomium is het overigens ook mogelijk om rond te dwalen in het familiepark Bruparck. In dit amusementspark zijn beroemde gebouwen van Europa in miniatuurformaat te zien, zoals de Big Ben, de Brandenburger Tor en de Eiffeltoren. Het standbeeld Manneken Pis dat in het centrum van Brussel staat, leek te klein te zijn om in miniatuurformaat tentoon te stellen. Dit bronzen icoon van de hoofdstad van België is namelijk slechts 58 centimeter groot, maar desondanks is het een van de ‘grootste’ trekpleisters van de stad. Deze kleine man heeft zelfs een eigen kleermaker die ervoor zorgt dat het monument regelmatig een stijlvol kostuum krijgt aangemeten. Wie tijdens een weekendje Brussel van Kras liever zichzelf een nieuwe outfit aanmeet, kan uitgebreid gaan shoppen in de luxueuze winkelstraat Boulevard de Waterloo. Scoor hier bijvoorbeeld nieuwe schoenen bij Jimmy Choo, een heerlijk geurtje bij Chanel of een fonkelende armband van Cartier.

De overheerlijke Vlaamse kunstvorm

Wie de overheerlijke smaak van Brussel wil proeven kan op excursie met Global Enterprises Tours. Tijdens deze tour wordt u meegevoerd langs vele chocolatiers in deze Vlaamse stad, die het maken van bonbons bijna tot een kunstvorm hebben verheven. Stap bijvoorbeeld naar binnen bij Pierre Marcolini aan de Avenue Louise waar de smaakpapillen compleet worden verwend. De zelfgemaakte bonbons zijn hier namelijk gevuld met tropische smaken zoals cassis, mango en kokos. Een andere artistieke kunstvorm die u tijdens een stedentrip Brussel kunt bewonderen, zijn de sierlijke tekeningen van stripfiguren in het Stripmuseum. Aanrader is om een wandeling door dit kleurrijke museum te maken om de historie te ontdekken van Belgische strips zoals De Smurfen, Kuifje en Suske en Wiske.

Verfijn uw keuze
7 Weekendjes weg Brussel
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
123 beoordelingen Weekendje weg België Brussel door reizigers van Kras