Tijdens een weekendje Gent in België ontdekt u hoeveel de stad heeft te bieden. Vaar door romantische grachten, bezoek het historische Gravensteen of neem plaats in de vele cafés en restaurants waar u zich tegoed kunt doen aan de ‘Gentse waterzooi’. Shopaholics halen hun pinpas maar al te graag tevoorschijn bij het zien van de etalages in de Vlaanderenstraat of de Veldstraat. Uw weekendje weg sluit u af in etablissementen met klinkende namen als De Trollekelder.

De drie-eenheid van Gent

Gent is een prachtstad, zelfs voor Belgische begrippen. Want mooie steden daar heeft België er nogal wat van. Beschouw uw weekendje Gent als een drie-eenheid: gezelligheid, historie en culinair genieten is waar het hier om draait. Om deze stedentrip met het laatste te beginnen: u kunt in Gent uitstekend eten. Natuurlijk de Gentse waterzooi, een gerecht met kip of vis met groenten, dat het midden houdt tussen soep en stamppot. Met recht een eenvoudige doch voedzame maaltijd die het goed doet met een witte wijn of een pot Gents bier. Uiteraard in diverse restaurants te bestellen, zoals in de Vlaamse brasserie Het Klokhuys in de Corduwaniersstraat. Dit is tevens een typerend straatje voor de middeleeuwse wijk Patershol. U vindt de wijk tussen het Gravensteen en de Leie. Gun u zelf een prachtige wandeling door deze wijk voordat u een restaurant binnenstapt.

Bewonder het artistieke Vlaanderen

Grenzend aan het Patershol ligt het Gravensteen. Dit kasteel is een mooi gerestaureerde middeleeuwse burcht. In de 19e eeuw was het een onderkomen voor een garenspinnerij, inclusief arbeiderswoningen. Nu is er het Gerechts- en Wapenmuseum in gehuisvest. Een volgend unicum in Gent is het beroemdste schilderij van België: De aanbidding van het Lam Gods van Hubert en Jan van Eyck. Het schilderij hangt in de Sint-Baafskathedraal en vormt het hoogtepunt van de Vlaamse primitieven. De kathedraal is op zich al zeer de moeite waard met zijn prachtige uitbundige interieur en een aantal schilderijen van de beroemde Vlaamse meester Rubens. Een brug verder van de kathedraal ligt dé sightseeing plek van Gent, de Sint-Michielsbrug. Vanaf deze brug heeft u uitzicht op de Graslei, de Korenlei, de kaden aan weerszijden van de Leie-rivier en alle belangrijke torens van de stad. De perfecte plek voor een selfie met de Gentse torens. Tja, veel ouds inderdaad. Daarom een tip voor de liefhebbers van ‘post-historische’ kunst: in het centrum staat de Werregarenstraat ook wel bekend als het ‘Graffitistraatje’. Dit is een vrijplaats voor graffiti-artiesten wat prachtige dynamische straatkunst heeft opgeleverd. Een weekendje Gent hoeft zich dus niet te beperken tot middeleeuwse bezienswaardigheden.

Proef de Gentse gezelligheid

Het is sowieso leuk om tijdens een weekendje weg naar Gent per rondvaart langs al het moois van de stad te varen. Zo kunt u meteen bepalen wat het terras van uw gading is. Vooral langs het water op plankieren en vlonders zijn er terrassen in overvloed, bijvoorbeeld nabij de Grasbrug. Vanaf hier bent u in nog geen vijf minuten lopen in de Veldstraat. Dit is de langste winkelstraat waar u naar hartelust kunt shoppen. De Vlaanderenstraat staat bekend als de chicste winkelstraat. Ook 's avonds is er genoeg te beleven in het 'Gent by night'. In etablissementen met klinkende namen als De Trollekelder en 't Dreupelkot wordt het snel laat en Gents gezellig. 's Avonds zijn de vele historische gebouwen mooi in de schijnwerper gezet. Een biertje meer of minder in de Trollekelder maakt niet veel uit, want het luxe 4 sterren hotel van Kras ligt op steenworp afstand!

Verfijn uw keuze
5 Weekendjes weg Gent
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
109 beoordelingen Weekendje weg België Gent door reizigers van Kras