Weekend Leuven - De langste toog van Europa

Historische gebouwen, bierbrouwerijen en luxe winkelstraten

Tijdens een weekendje Leuven in België ontdekt u hoeveel de stad heeft te bieden. Prachtige historische gebouwen als het stadhuis en het Grote Begijnhof waar u zich in de middeleeuwen waant. Maak vooral ook de bierwandeling langs tal van gastvrije kroegen en brouwerijen. En als klap op de vuurpijl: het luxe 4 sterren hotel van Kras midden in het centrum van Leuven.

Het historische Leuven langs de Dijle

Leuven is een prachtstad en ligt centraal in Vlaanderen, zo’n 25 kilometer ten oosten van Brussel. Tijdens een weekendje naar Leuven zult u de rivier de Dijle niet ontlopen. Zoals alle oude Vlaamse steden is ook Leuven ontstaan aan een waterweg en heeft daar zijn welvaart aan te danken. Een wandeling langs de Dijle geeft een mooi inkijkje van het historische Leuven en daarbij horende bezienswaardigheden. Eén daarvan is het Groot Begijnhof, een middeleeuws wijkje dat in zijn geheel fraai geconserveerd is. Het bestaat uit straatjes, pleinen, kloosters en tuinen, nog in originele staat. Als u de Dijle zuidwaarts blijft volgen dan komt u het Arendbergkasteel uit de 16e eeuw tegen. Het is nu een universiteitsgebouw en het prachtige landgoed behoort tot de campus van de Katholieke Universiteit Leuven.

Het meest gotische stadhuis ter wereld

Zo’n tweehonderd meter van de Dijle, midden in het centrum van Leuven, staat het mooiste en beroemdste bouwwerk: het gotische stadhuis. Na een paar decennia bouwen was het in 1469 gereed. In zijn huidige staat zijn de gevels versierd met 236 unieke beelden. Het is een ‘Madame Tussaud’ avant la lettre. Onze Erasmus staat er ook bij. Voor de buitenkant is een verrekijker handig om de details van de beelden te zien die Bijbelse taferelen bevatten, alle met schuld en boete als thema. Pas op dat u niet zomaar het hele weekendje in Leuven beelden blijft kijken. In een uur tijd kunt u zich laten rondleiden in het stadhuis en daar de rijk ingerichte kamers bewonderen.

Leuven: bierstad nummer 1

Van zoveel beelden krijgt een mens dorst. Ook niet-bierdrinkers zullen er aan moeten geloven: Leuven is dé bierstad van België. En dat wil wat zeggen voor Belgische begrippen. De stad bevat een flink aantal brouwerijen zoals Stella Artois en Domus. Een van de weekendjes Leuven van Kras bevat een bierwandeling die voert langs vermaarde Leuvense kroegen en bierbrouwerijen. U kunt de brouwerijen bezoeken en een rondleiding ondergaan. Zoals bij brouwerij Domus, midden in het centrum op steenworp afstand van het stadhuis. Na de verhalen over de kneepjes van het brouwen en de geschiedenis van het bier, zal worden overgegaan tot degustatie: proeven! De brouwerij levert met een vaste pijpleiding aan de naastgelegen brasserie. Cafés genoeg in Leuven. De aaneensluiting van kroegen op de Grote Markt heeft de bijnaam ‘de langste toog van Europa’ opgeleverd.

Shoppen met ‘bondgenoten’

Shoppen in Leuven doet u op de Bondgenotenlaan, de 'Champs-Élysées' van Leuven. Eén kilometer lang met veel luxe winkels afgewisseld met gezellige cafés. En als u uitgewinkeld bent, komt de winkelstraat regelrecht uit op het Martelarenplein. Op dit plein staat het indrukwekkende herinneringsmonument van Leuvense horreur van de Eerste Wereldoorlog. U vindt u hier ook een heerlijke verzameling cafés en restaurants met sfeervolle terrassen. Dus als u goesting heeft in een lekkere pint: voilá. Op zo’n vijfhonderd meter afstand bevindt zich zeer centraal een van de 4 sterren hotels van Kras, vanwaar alle bezienswaardigheden in een weekend Leuven lopend te bereiken zijn.

6 Weekendjes weg naar Leuven gevonden
België
v
Leuven
v
Weekendje weg
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Streek
Plaats
xLeuvenv
Soort vakantie
xWeekendje wegv
Soort Weekendje weg
Stedentrip(3)
Wellness(2)
Vervoersoort
Eigen Vervoer(3)
Trein(3)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
1-2 dagen(4)
3-5 dagen(6)
Klantbeoordeling
8 en hoger(6)
7 en hoger(6)
6 en hoger(6)
Accommodatie Type
Hotel(6)
Aantal sterren
4 sterren(6)
Faciliteiten
Airco(2)
Duurzame accommodatie(2)
Fitnessruimte(4)
Geschikt voor mindervaliden(2)
Huisdieren welkom(4)
Lift(4)
Parkeergelegenheid(6)
Restaurant(4)
Wifi aanwezig(2)
Wifi gratis(6)
Afstand tot centrum
< 250m(2)
< 1km(6)
< 2km(6)
< 5km(6)
Afstand tot openbaar vervoer
< 500m(6)
< 1km(6)
< 2km(6)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(3)
€ 100 - € 199(4)
€ 200 - € 399(2)
€ 400 - € 599(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,4
Beoordeling Weekendje weg België Leuven door reizigers van Kras
Gebaseerd op 204 reviews