Tijdens een weekendje weg Berlijn kunt u heerlijk eten in een opgepimpte fabriek. Of een eiland met musea bezoeken om in de Lustgarten uit te blazen van alle indrukken. En in Berlijn ligt de geschiedenis over de oude gespleten stad met de Muur en Checkpoint Charley voor het oprapen. De hoofdstad van Duitsland ligt op ruim een uur vliegen oostwaarts tegen de grens met Polen dus waar wacht u op?

Bent u een ‘Berliner’

Na de val van de muur is Berlijn, gelegen in het noordoosten van Duitsland, hersteld als hoofdstad en inmiddels uitgegroeid tot epicentrum op cultureel en trendsettend gebied. De verzameling monumenten, historische plekken en musea tijdens uw weekend Berlijn is overweldigend. Een bezoek aan bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor en het bekende Checkpoint Charley brengt u terug in de geschiedenis van het roerige Duitsland. De Branderburger Tor is de laatste decennia bij uitstek het symbool van het verenigde Berlijn en Duitsland.

Het gespleten Berlijn

Hoog boven de stad staat de ‘Fernsehturm’, een 368 meter hoog bouwwerk van het oude DDR. In de bol van deze televisietoren, op ruim tweehonderd meter, is een restaurant dat in een uur tijd geheel om zijn as draait. Zo kunt u tijdens ‘Koffee mit Kuchen’ van een compleet panorama van Berlijn genieten en de bezienswaardigheden kiezen die u nog wilt zien. En stelt u zich dan eens voor hoe Berlijn ooit in tweeën gedeeld is door een betonnen muur met wachtposten. Er is nog een stuk van 170 meter blijven staat in de Bernauer Strasse. Deze geeft een indruk hoe het betonnen gevaarte een hele stad splitste. In het Mauermuseum in de Friedrichstrasse kunt u meer te weten komen over de deze periode van Berlijn. Vóór het museum staat een replica van Checkpoint Charley, de beruchte controlepost tussen de Amerikaanse en Russische sector.

Museaal Berlijn

Berlijn loopt over van de musea en dan is het in een weekendje weg naar Berlijn moeilijk kiezen. Voor de cultuurliefhebbers is het Museuminsel een aanrader. Op het eiland in de rivier de Spree is een bijzondere verzameling van vijf musea in evenzoveel bijzondere gebouwen. Op het eiland is ook de Berliner Dom met Lustgarden, waar u kunt uitrusten van alle indrukken die u op het Insel hebt opgedaan. Ondertussen kunt u genieten van het uitzicht op de mooiste kerk van de stad, met zijn drie koperen koepels. Of u loopt terug naar uw luxe 4 sterren hotel van Kras dat op steenworp afstand van het Museuminsel ligt.

Hier geen Brädwurst en Schnitzel

Na alle geschiedenis en cultuur moet er tijdens een weekend Berlijn ook gegeten worden. En volgens de oude Berlijner Bertolt Brecht komt het eten zelfs op de eerste plaats. In Berlijn kunt u wat eten betreft op ontdekkingstocht. Er zijn veel trendy restaurants met goede en vaak verrassende gerechten op bijzondere locaties. Om er een te noemen: Spindler aan de Paul-Lincke-Ufer, aan de zuidrand van de wijk Kreuzberg. Dit restaurant is ondergebracht in een oud fabrieksgebouw dat nu meer weg heeft van een landhuis. In deze hoek van Berlijn vindt u tijdens een stedentrip veel goede restaurants. Geen ‘Brädwurst’ en ‘Schnitzel’ maar wel ‘Auberginencaviar mit Couscous’ en ‘Gemüsebrunoise’. Met andere woorden: ‘Gesegnete Mahlzeit’!

Verfijn uw keuze
20 Weekendjes weg Berlijn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
1170 beoordelingen Weekendje weg Duitsland Berlijn door reizigers van Kras