Weekend Winterberg - De avontuurlijke stad van Sauerland

Wonderschone natuur en spectaculaire attracties in de bergen

Beleef een actieve vakantie in het wonderschone Sauerland tijdens een weekend Winterberg. Met kilometerslange wandelroutes en de spectaculaire Bike Arena is deze natuurschone plaats in West-Duitsland dé plek voor sportievelingen. Suist u straks van de zevenhonderd meter lange Sommerrodelbahn of gaat u liever klimmen en klauteren in het Kletterwald? Fijnproevers smullen van heerlijke ‘kaffee und kuchen’ bij Kaffeehaus Winterberg.

Weg van de Zintuigen

Slechts een paar uurtjes rijden van Nederland en toch in een compleet andere wereld belanden? Dat kan tijdens een weekend Winterberg van Kras! Deze plaats in de West-Duitse regio Sauerland is niet alleen aantrekkelijk als wintersportplaats, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven in Winterberg. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ruimschoots ophalen tijdens een vakantie Winterberg. Door de vele wandelroutes zijn er heel veel stappen te maken. Begeef u op de wandelpaden van de beroemde 154 kilometer lange wandelroute Rothaarsteig. Deze route staat door de schitterende vergezichten en talrijke natuurkundige en cultuurhistorische bezienswaardigheden ook wel bekend als de ‘weg van de zintuigen’. Wie liever op de tweewieler stapt, moet zeker eens gaan fietsen in de Bike Arena Winterberg. In dit park kunnen fietsfanaten helemaal ‘los’ gaan doordat de routes maar liefst 17.000 kilometer aan lengte en 34.000 aan hoogtemeters zijn.

Natuur en avontuur in Winterberg

Om op een andere manier door de natuur te racen tijdens een weekend Winterberg, kunt u een ritje maken over de zevenhonderd meter lange Sommerrodelbahn die zich bevindt op het terrein van de Erlebnisberg Kappe. Druk de hendel naar voren en suis langs scherpe bochten en rechte stukken naar beneden. Wanneer het adrenalinepeil na dit zoevende ritje weer is gedaald, kunt u een volgende adrenalinekick krijgen bij de naastgelegen Panorama Erlebnis Brücke. Vanaf deze 435 meter lange panoramabrug heeft u een adembenemend uitzicht over de prachtige bergen en groene valleien. Niet alleen op deze panoramabrug zijn hoogtevreesmomenten te beleven, in het Erlebnisberg Kappe vindt u ook het Kletterwald. In het Kletterwald worden tijdens een vakantie Sauerland uw klim- en klauterkunsten getest door de uitdagende parcoursen die tussen de bomen zijn uitgezet.

Smul van kaffee und kuchen

Om uw indrukken van de avontuurlijke bezienswaardigheden even te laten bezinken, kunt u neerploffen bij Kaffeehaus Winterberg voor traditionele ‘kaffee und kuchen’. Wordt het smullen van een heerlijke bessentaart of chocoladetaart bij dit koffiehuis gelegen in het centrum van Winterberg? Met een volle buik bent u klaar om een excursie te maken naar de torenhoge Astentoren op de bekende berg Kahler Asten. Met een hoogte van ruim 840 meter wordt deze berg ook wel als ‘vader van alle bergen in het Sauerland’ bestempeld. Vanaf het uitkijkplatform van de Astentoren maakt uw fotocamera overuren tijdens een weekend Winterberg.

Verfijn uw keuze
3 Weekendjes weg Winterberg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
126 beoordelingen Weekendje weg Duitsland Winterberg door reizigers van Kras