Weekend Münster - Historische Hanzestad in Duitsland

Leuke winkelstraten, betoverende kerstmarkten en een oude binnenstad

Arriveer binnen enkele uren in de Duitse stad Münster die bol staat van imposante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Friedenssaal om het verdrag van Münster te herbeleven of vergaap u aan het wonderwerk van de astronomische klok in de Sint Paulusdom. Wie een weekend naar Münster gaat, kan onmogelijk de fraaie winkels missen. In de populaire winkelstraat Ludgeristraße kunt u uw portemonnee eenvoudig legen.

Winkelen in de schaduw van de Dom

Gaat u straks een weekendje weg naar de historische Hanzestad Münster in de deelstaat Noordrijn-Westfalen? In deze stad in West-Duitsland zorgen de indrukwekkende bezienswaardigheden voor een aaneenschakeling van hoogtepunten. Als u in het centrum van Münster arriveert, wordt u al snel getrakteerd op een schitterend panorama van de torenhoge Dom van Münster. Deze romaanse kathedraal, die ook wel bekend staat als de Sint Paulusdom, is al sinds de 13e eeuw het pronkstuk van Münster. Laat vooral uw oog eens vallen op de astronomische klok uit de late middeleeuwen. Bij het verlaten van de Sint Paulusdom kan het zomaar zijn dat u op de bruisende markt terecht komt. Iedere woensdag en zaterdag vindt in de schaduw van deze dom een grote weekmarkt plaats. Hier kunt u typische Westfaalse specialiteiten als beenham of het roggebrood ‘pumpernickel’ bij een van de 150 kramen proeven tijdens een weekend Münster.

Culinaire hoogstandjes in Münster

Voor wie niet langer kan wachten en graag een dampend bord met de lokale delicatesse töttchen of pfeper-potthast geserveerd wil krijgen, kan plaatsnemen bij een van de restaurants in de wijk Kuhviertel. Slenterend langs de bontgekleurde gevels en de nostalgische uithangborden, werken de verrukkelijke geuren als een magneet om u naar binnen te lokken. Wilt u deze lokale specialiteiten afblussen met een Duits biertje? Stap dan eens binnen bij de eeuwenoude bierbrouwerij Pinkus Müller waar overheerlijke biologische bieren gebrouwen worden. Niet alleen voor fijnproevers is een vakantie Münster van Kras een feestje, ook cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken. Neem eens een kijkje bij het LWL-Museum für Kunst und Kultur waar ruim duizend kunststukken liggen uitgestald. In de verzameling kunt u onder andere schilderijen, sculpturen, grafische werken van zowel de oude, klassieke kunst als de moderne kunst aanschouwen.

Struinen over de Prinizipalmarkt

Wie een weekend naar Münster gaat, ontkomt niet aan de uitnodigende winkels. Op de Ludgeristraße is het een genot om langs de gevarieerde mengeling van winkels te slenteren. Deze straat is niet alleen de drukste winkelstraat van Münster maar behoort ook tot de één van de mooiste shoppingstraten in Duitsland. Ook de winkels grenzend aan de Prinzipalmarkt in hartje centrum mogen niet worden overgeslagen tijdens een weekend Münster. De exclusieve winkels in de 48 karakteristieke puntgevelhuizen met hun arcaden verleiden toeristen tot kopen. Op dit plein is het historische stadhuis van Münster de absolute blikvanger. Het stadhuis is een van de populairste bezienswaardigheden van Münster vanwege de beroemde Vredezaal. In deze ‘Friedenssaal’ komt geschiedenis tot leven als u de mogelijkheid hebt om zelf een handtekening te zetten onder het Vredesverdrag van Münster uit 1648.

136 Weekendjes weg naar Duitsland gevonden
Duitsland
v
Weekendje weg
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Soort vakantie
xWeekendje wegv
Vervoersoort
Trein(12)
Bus(7)
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
< 250m(50)
< 1km(76)
< 2km(86)
< 5km(96)
Afstand tot openbaar vervoer
< 100m(25)
< 500m(60)
< 1km(80)
< 2km(93)
Afstand tot luchthaven
< 10km(15)
< 25km(26)
< 50km(35)
Accommodatie
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Muggendorf - Goldner Stern (hotel)
Muggendorf - Goldner Stern (hotel)
 • Authentiek hotel midden in het groene landschap
 • Wandelen en fietsen door de natuurlijke omgeving
 • Ontspannen het wellnesscentrum
 • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-05-2017
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf99
K
Stavenhagen - Hotel Reutereiche
Stavenhagen - Hotel Reutereiche
 • Hotel gelegen aan de rand van Stavenhagen
 • Wandelen en fietsen door de natuurlijke omgeving
 • Genieten op het tuinterras van het hotel
 • 4, 5 of 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 23-11-2017
Reisduur 4 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf129
K
Heede - Hotel Zur Linde Heede
Heede - Hotel Zur Linde Heede
 • Gemoedelijk hotel inclusief 3-gangendiner en welkomstdrankje
 • Ruime, comfortabele kamers
 • Prachtige fiets/wandel omgeving
 • 4, 5, 8 of 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 05-10-2017
Reisduur 4 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf109
K
8,2
Beoordeling Weekendje weg Duitsland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 13933 reviews