Weekend Luxemburg - Het magische Groothertogdom

Hoe een klein land groot kan zijn...

Klein qua oppervlakte, maar groot qua mogelijkheden. Iets wat u zult ondervinden tijdens een weekend naar Luxemburg. Kijk alleen al naar de magische natuurgebieden zoals het Our natuurpark of de vele middeleeuwse bezienswaardigheden. In het noorden van Luxemburg kunt u in het kasteel van Clervaux de foto expositie The Family of Man zien stralen. Vanaf Chemin de la Corniche in Luxemburg-Stad kunt u zelf prachtige foto’s maken van dit natuurrijke groothertogdom.

Het fotogenieke Clervaux

Klein qua oppervlakte, maar groot qua mogelijkheden. Op deze manier valt het groothertogdom Luxemburg het best te omschrijven. Dit land ten oosten van België kent namelijk talloze bezienswaardigheden. Begin een weekend Luxemburg bijvoorbeeld in het middeleeuwse stadje Clervaux, gelegen in het noorden van het land. Deze plaats is gelegen aan de rivier Clerve en wordt omringd door de heuvelachtige Luxemburgse Ardennen. Hierdoor is Clervaux uitermate geschikt als startpunt voor een actieve vakantie in het natuurrijke gebied. U kunt hier een wandeltocht beginnen dwars door de magische bossen en kleurrijke zonnebloemvelden van het Our natuurpark. Dit schitterende natuurgebied ligt op slechts 15 minuten rijden vanaf uw comfortabele hotel. Bent u meer een cultuurliefhebber, dan kunt u het Kasteel Clervaux bezoeken. Dit witte kasteel is gebouwd op een rots centraal in het stadje en torent hoog boven de huizen uit. In dit complex is de historische fototentoonstelling The Family of Man van Edward Steichen te bewonderen. Deze foto expositie probeert u met ‘de eenheid van de mensheid’ kennis te laten maken.

De verdedigingswerken van Luxemburg-Stad

Als u liever zelf memorabele foto’s maakt van bezienswaardigheden, is een bezoek aan het zuidelijk gelegen Luxemburg-Stad aan te raden. Vooral vanaf Chemin de la Corniche heeft u een schilderachtig uitzicht over de hoofdstad van het groothertogdom. Deze oude vestingmuur wordt ook wel ‘het mooiste balkon van Europa’ genoemd, dankzij het adembenemende zicht op de groene vallei van de stad. De kazematten van Luxemburg zult u niet kunnen bezichtigen vanaf dit punt. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien dit het ondergrondse tunnelsysteem is van de stad. Vanaf de noordoostelijk gelegen Bock-rots kunt u ronddwalen in de mysterieuze Bockkazematten. Ondergronds maakt u hier kennis met de 17 kilometer lange voormalige verdedigingslinie, die duister is ingebed in de rotsen van de stad.

Het lichtgevende kasteel van Vianden

Wilt u na deze ondergrondse tour weer rondwandelen in de buitenlucht tijdens een weekendje weg Luxemburg? Dan kunt u een frisse neus halen in de natuurrijke stad Vianden. In deze noordoostelijke stad kunt u vanaf Rue du Sanatorium een stoeltjeslift nemen naar het uitzichtplatform op een hoogte van 440 meter. Vanaf dit platform heeft u een panoramisch uitzicht over de diepgroene heuvels van de Luxemburgse Ardennen die de stad omhelzen. Een van de letterlijke hoogtepunten die u vanaf hier ook ziet schitteren is het middeleeuwse kasteel van Vianden. Binnenin het gerenoveerde kasteel staan indrukwekkende glazen vitrines, waarin klassiek geklede ridders worden tentoongesteld. De burcht ligt langs de oevers van de rivier Our en steekt fier boven het groene landschap van Vianden uit. Het comfortabele hotel van Kras is gelegen op 1 kilometer afstand van dit kasteel. Hierdoor heeft u ‘s avonds een fascinerend uitzicht op het lichtspektakel dat op de muren van deze burcht wordt geprojecteerd.

Verfijn uw keuze
16 Weekendjes weg Luxemburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Luxemburg - Hotel Koener
Luxemburg - Hotel Koener
  • Perfecte ligging in het voetgangersgebied
  • Ruime en warme kamers
  • Kom volledig tot rust in het wellnesscentrum
  • 3, 4 of 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 23-06-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf99
K
Luxemburg - Hotel Le Postillon
Luxemburg - Hotel Le Postillon
  • In een prachtige groene vallei in Esch-sur-Sûre
  • Geniet van een hapje en drankje in het restaurant
  • Op zomerse dagen buiten op het terras
  • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 03-11-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf89
K
8,3
273 beoordelingen Weekendje weg Luxemburg door reizigers van Kras