Voor een weekendje weg vol met historische bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en gezellige winkelstraten hoeft u de grens niet eens over. Onze hoofdstad biedt volop vertier tijdens een weekend Amsterdam van Kras. Vergaap u aan de Nachtwacht in het Rijksmuseum of stap aan boord om de grachtengordel te bewonderen. Op de Dam zorgt het Koninklijk Paleis met de gedecoreerde gevels voor mooie plaatjes.

‘Venetië van het Noorden’

Bewonder de unieke grachtengordel van ons eigen ‘Venetië van het Noorden’ tijdens een weekend Amsterdam. De leukste manier om de Amsterdamse grachten en de omgeving met statige herenhuizen te ontdekken, is door aan boord te stappen van een van de rondvaartboten. Varend door de waterigste stad ter wereld passeert u beroemde bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Museum aan de Prinsengracht. In dit museum geven de beroemde boekenkast, die de toegang tot het Achterhuis verhult, het dagboek van Anne Frank en historische beeldmateriaal een uniek inkijkje in het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij het verlaten van dit indrukwekkende museum begeeft u zich binnen no-time in de volksbuurt de Jordaan. Lopend door deze voormalige arbeiderswijk krijgt u spontaan een glimlach op uw gezicht door de vrolijke volksmuziek die luid uit de speakers van de bruine kroegen klinkt.

De Nachtwacht in het Rijksmuseum

Heeft u een schorre stem gekregen van al dat gebrul op de Nederlandse levensliederen? Laat dan uw ogen het werk doen tijdens een excursie naar het Rijksmuseum. Dit grote kunstmuseum in Amsterdam-Zuid, biedt met duizenden meesterwerken een indrukwekkende collectie van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Zo zijn er kunstwerken van Nederlandse meesters als Rembrandt, Van Gogh en Vermeer te spotten. Vergaap u aan het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht of bezichtig het topstuk van het lieflijke melkmeisje. Naast historische bezienswaardigheden kent Amsterdam ook een uitgebreid winkelaanbod. Tijdens een stedentrip Amsterdam kunt u naar hartenlust shoppen in de chique P.C. Hooftstraat of de veelzijdige Kalverstraat. Honger gekregen? Strijk dan neer op een van de gezellige terrassen op het centraal gelegen Leidseplein.

De groene parel van Amsterdam

Na een dagje shoppen kunt u helemaal tot rust komen in het Vondelpark. Strijk uw picknickkleed uit of maak een wandeling langs de vijvers door dit groene pareltje van onze levendige hoofdstad. Dit stadspark, dat vernoemd is naar de dichter Joost van den Vondel, lonkt jaarlijks miljoenen mensen om even te ontsnappen aan de drukte van Amsterdam. Vliegt het weekend Amsterdam van Kras snel voorbij door alle hoogtepunten? Vergeet dan niet om toch nog even een excursie te maken naar het Koninklijk Paleis op de Dam. In dit majestueuze paleis ontvangt ons koningshuis officiële staatsbezoeken. Daarnaast zijn er enkele keren per jaar tentoonstellingen te bezichtigen over Koninklijke taferelen en mythen van het Paleis. Ook de buitenkant van het Paleis met de marmeren beeldhouwwerken in de gevels en als blikvanger het beeld Atlas, zal u verbluffen tijdens een vakantie Amsterdam.

Verfijn uw keuze
8 Weekendjes weg Amsterdam
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
270 beoordelingen Weekendje weg Nederland Amsterdam door reizigers van Kras