In het sfeervolle Den Bosch viert u tijdens een weekend weg het bourgondische leven. Den Bosch is de hoofdstad van Brabant en kent geplaveide straatjes, indrukwekkende bouwwerken en gezellige restaurants. Vooral de gotische Sint Jans-kathedraal mag niet ontbreken tijdens een weekend Den Bosch. Maar vergeet ook de Bossche Bol niet. Dit 'gebakje' kunt u cultureel erfgoed noemen en kan worden geproefd op de terrassen rondom de Grote Markt.

De culturele bezienswaardigheden van Den Bosch

Geplaveide straatjes, rijk versierde gebouwen en gezellige restaurants met een bourgondische menukaart. Het is niet gek dat Den Bosch wordt gezien als een van de mooiste steden van Nederland. Vooral de gotische Sint Jans-kathedraal is een bekende bezienswaardigheid in deze hoofdstad van Brabant. Het bekijken van de indrukwekkende luchtboogfiguren en glas-in-lood ramen in deze kathedraal mag niet ontbreken tijdens een weekendje weg Den Bosch. Vergeet ook het stadhuis op de Grote Markt niet. Dit gebouw is opgetrokken in Hollands Classicisme stijl en kent een heus bordes en middeleeuwse klokkentoren. Een plaatje dat het goed zal doen in uw vakantiealbum.

Ontdek bourgondisch Den Bosch

Wist u dat Den Bosch ook versierd wordt door vele grachten en kanaaltjes? Een rondvaart op deze Binnendieze is een unieke manier om de stad te bekijken tijdens een weekend Den Bosch. Onderweg passeren bruggen, tunnels en historische vestingwerken de revue. Opstappen doet u aan de Zuidwal aan de rand van het centrum van Den Bosch. Na afloop van de rondvaart loopt u zo het centrum binnen. In de smalle straatjes bepalen restaurants en cafés de sfeer. Met mooi weer moet u niet vreemd opkijken als de 'locals' hun wijntje gezamenlijk en staand opdrinken. Hier kunt u tijdens een weekendje weg Den Bosch van de Bossche Bol proeven. Dit gebakje is zo'n beetje cultureel erfgoed en mag niet ontbreken.

Fietsweekend door de 'Bossche' natuur

Net buiten Den Bosch liggen twee Nationale Parken waar natuurliefhebbers zich helemaal thuis zullen voelen. Bij Kras kunt u tijdens een fietsweekend Den Bosch boeken en een fietstocht maken door zowel de Biesbosch als de Loonse en Drunense Duinen. De Biesbosch staat bekend om de vele kreken, eilandjes en knotwilgen. Maar toch ook om de bevers die hier leven. In de Loonse en Drunense Duinen bepalen stuifzanden en heidevelden het decor. Beide natuurgebieden zijn absoluut een bezoek waard tijdens een fietsvakantie in het land van Maas en Waal. Het routeboek met 4 uitgebreide fietsroutes dat u van ons krijgt helpt u vast op weg. Bekijk snel onze voordelige weekendjes weg naar Den Bosch!

Verfijn uw keuze
2 Weekendjes weg Den Bosch
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Fietsvakantie Het Land van Maas & Waal
Fietsvakantie Het Land van Maas & Waal
  • Fraai gelegen hotel met uitstekende keuken
  • Op de fiets langs de rivieren de Maas en Waal
  • Ontdek Zaltbommel, Den Bosch & de Betuwe
  • 4 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-08-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf229
K
8,5
75 beoordelingen Weekendje weg Nederland Den Bosch door reizigers van Kras