Weekend Drenthe - Prehistorische stukje Nederland

Pure rust en verrassende afleiding in veelzijdige provincie

Wie een weekend naar Drenthe gaat, komt terecht in een omgeving van bossen, heide en hunebedden. In deze noordoostelijke provincie van Nederland kunt een onvergetelijke fietstocht maken langs deze eeuwenoude hunebedden op de Drentse Hondsrug. Bij Wildlands Adventure Zoo kunt u tijdens een wereldexpeditie oog in oog komen te staan met vele diersoorten. Motorliefhebbers gaan liever avontuur beleven op het TT Circuit Assen.

Hunebedden in Borger

Een vakantie naar Drenthe is zeker een aanrader. In deze noordoostelijke provincie van Nederland kunnen natuurliefhebbers ruimschoots hun hart ophalen. Maak zeker eens een mooie wandeltocht of fietstocht door veenkoloniën, bossen, heide en langs de hunebedden. De lengte van de route is zelf te bepalen door het gemakkelijke knooppuntennetwerk. Daarnaast kunt u niet een weekendje in Drenthe verblijven zonder de indrukwekkende stenen grafmonumenten, hunebedden genoemd, te hebben bezocht. De hunebedden zijn gemaakt van keien die soms wel meer dan 40 ton wegen. Meer dan vijfduizend jaar geleden zijn deze prehistorische hunebedden gebouwd. In Drenthe liggen 52 hunebedden waarvan de grootste van 23 meter lang, pal naast het Hunebedcentrum in de plaats Borger staat. Dit archeologische museum op de Drentse Hondsrug neemt u door oude voorwerpen, films en interactieve spellen mee terug in de tijd van het trechterbekervolk.

Expeditie in Wildlands Adventure Zoo

Na een reis terug in de tijd door de imponerende hunebedden kunt u tijdens een dagtrip naar Wildlands Adventure Zoo weer een hele andere expeditie maken door de jungle, savanne en het poolgebied. In dit dierenpark in Emmen kunt u tijdens een weekend Drenthe oog in oog komen te staan met acrobatische slingerapen, gapende nijlpaarden en waggelende pinguïns. Emmen is ook een leuke stad om de inhoud van uw kledingkast een make-over te geven. Struin door het winkelcentrum Klazienaveen waar u eenvoudig een nieuwe outfit scoort bij een van de ruim 140 winkels. Strijk ook eens neer bij een terras op het gezellige horecaplein in hartje Emmen. Smul hier gerust van Drentse lekkernijen zoals de zoete wafeltjes knieperties of het gerecht bloedworst met aardappelen.

Spectaculaire races op het TT Circuit Assen

Ook in de Drentse hoofdstad Assen kunt u zich goed vermaken tijdens een weekend Nederland. Motorliefhebbers noemen Assen in één adem met de TT Assen. Op het TT Circuit Assen worden jaarlijks de snelste motorraces van ons land gehouden. Plof neer op een van de ruim 53.000 stoelen van de tribunes en geniet van supersnelle motorraces of scheur zelf op het circuit tijdens de zogenaamde Trackdays. In Assen is ook het interessante Drents Museum te vinden. Wie tijdens een weekend Drenthe met Kras meer te weten wil komen over deze veelzijdige provincie, moet zeker een excursie maken naar dit museum. In het Drents Museum is veel terug te vinden over de prehistorie en andere wetenswaardigheden van Drenthe. Botten van mammoeten, voorwerpen van Neanderthalers en de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, liggen in dit museum te pronken.

Verfijn uw keuze
15 Weekendjes weg Drenthe
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
373 beoordelingen Weekendje weg Nederland Drenthe door reizigers van Kras