Stap tijdens een weekendje Giethoorn een romantisch schilderij van kanalen, houten bruggetjes en rieten boerderijen binnen. Giethoorn wordt niet voor niks 'Hollands Venetië' genoemd. Tijdens een weekend Giethoorn kunt u met een fluisterboot door het dorp varen en bij 'Pottenbakkerij Rhoda' keramiek in Gieters blauw zien schitteren. Bent u op zoek naar rust en ruimte? Dan kunt u in het aangrenzende Nationaal Park Weerribben-Wieden fietsen, wandelen en varen.

Varen door 'Hollands Venetië'

Tijdens een weekendje Giethoorn stapt u letterlijk een romantisch schilderij binnen. De vele houten bruggen, kanaaltjes en pittoreske boerderijen met rieten daken in dit dorp in de kop van Overijssel staan afgebeeld op vele ansichtkaarten en schilderijen. Geen wonder dat Giethoorn ook wel het 'Venetië' van Nederland wordt genoemd. Het belangrijkste vervoersmiddel in het dorp is dan ook de boot. Er loopt een wandel- en fietspad van het Noordeinde naar het Zuideinde, maar locals doen alles met de boot. Wie bij Kras een weekend Giethoorn boekt kan een boottocht maken met een fluisterboot. Vaar langs museum 'De Oude Aarde' of 'Pottenbakkerij Rhoda' waar keramiek in Gieters blauw te bewonderen is.

Rust & ruimte in Nationaal Park Weeribben-Wieden

Giethoorn is dankzij de pittoreske omgeving erg geliefd bij toeristen van over de hele wereld. In de zomermaanden liggen de kanalen vol met boten. Tijdens een strenge winter domineren schaatsers het decor in Giethoorn. Natuurliefhebbers die de drukte willen ontwijken kunnen fietsen, varen of wandelen in het aangrenzende Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuurgebied bestaat niet alleen uit plassen en sloten, maar ook uit hooilanden en uitgestrekte rietlanden waar de aalscholver en zilverreiger nesten hebben. Als u bij Kras een weekendje Giethoorn boekt verblijft u in een 4 sterren hotel in Zwolle op een half uur rijden van Giethoorn en De Wieden. U bent er dus zo.

Culturele dagtrip naar Hanzestad Zwolle

Omdat het luxe hotel in het Overijsselse Zwolle staat kunnen cultuurliefhebbers er voor kiezen om deze Hanzestad aan de IJssel beter te leren kennen. Misschien wel hét symbool van Zwolle is de Peperbus. Deze gotische toren heeft een groen koepelvormig dak, is 75 meter hoog en is daardoor al van verre te zien. Tijdens een dagtrip kunt u de Peperbus beklimmen en uitkijken over Zwolle. Misschien spot u wel sterrenrestaurant De Librije, museum De Fundatie of de middeleeuwse Sassenpoort die onderdeel uitmaakte van de stadsmuren. In De Fundatie, dat meteen zal opvallen vanwege het UFO-vormige dak, kunt u schilderijen, tekeningen en keramiek bewonderen vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd.

Verfijn uw keuze
1 Weekendje weg Giethoorn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,1
20 beoordelingen Weekendje weg Nederland Giethoorn door reizigers van Kras